Skocz do zawartości
  • 0

Ceny pszenicy 2016

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Najpierw likwidacja uboju rytualnego pomor i embargo niskie ceny mleka i kary za nadprodukcje susza s teraz niskie ceny zboz i opoznienie w doplatach Nie ma co rozpieszczaja nas do granic przyzwoitosci

• 0
Opublikowano

Cargill Ropczyce pszenica 600 netto jak w tamtym roku do ilosci ponad 100 ton dokładali 50zł do tony tak teraz koles powiedził ze nie są zainteresowani do większych ilości elewar rzeszów 580 paszowa, 620 konsumpcyjna Mozliwe ze na ten rok będzie kolejny lokalny skupujący ma powstać spółka zamiast koazgodu bedzie Agri  

• 0
Opublikowano

i co na to PiSuary? mają wyjebane euro i dolar drogie a cena i tak ujowa

to narób sobie dzieci to dostaniesz po 500zł jak tak ci zle:D:D co ma jakies tam ugrupowanie polityczne do cen? na giełdach wszystko leci , a jaki idzie do góry to po 50 centów dziennie i co ty bys chciał pszenice po 800zł?

• 0
Opublikowano

to narób sobie dzieci to dostaniesz po 500zł jak tak ci zle:D:D co ma jakies tam ugrupowanie polityczne do cen? na giełdach wszystko leci , a jaki idzie do góry to po 50 centów dziennie i co ty bys chciał pszenice po 800zł?

kolego nikt nie mówi o pszenicy po 800 ale zeby było taniej niz we zniwa to żal d...e ściska

• 0
Opublikowano

kolego nikt nie mówi o pszenicy po 800 ale zeby było taniej niz we zniwa to żal d...e ściska

Niestety tak jest na rolnictwie ,raz na wozie, raz pod wozem. wiele razy było tak ze sie zarabiało fajne pieniadze na magazynowaniu , teraz skupy musza swoje tez zarobic(oni dobrze wiedza ze dopłaty płaca jak płaca a nawozy trzeba za cos kupic0

• 0
Opublikowano

ja mogę czekać nawozy mam, na zycie i początek oprysków tez, tylko rok temu czekałem i nie dość ze nie skorzystałem to 30st na zewnatrz a ja w binie i skończyło sie na udarze cieplnym...

• 0
Opublikowano

Pszenica sprzedana po 690+vat Młyn Jelonki 

Parametry:

białko -15,7

gluten -32,8

opadanie -371

wilgotność- 11,8

jakbym miał z 1000t takiej pszenicy to myślę że nawet 710 netto by zapłacili

• 0
Opublikowano

Ja podpisałem 200ton na nowe zbiory po 700 neto

To bardzo dobra cena każdy koło 10 ton tu młóci kosztów ma 2 tysie to niezły zysk zostaje

• 0
Opublikowano

widzę staszek że ty masz jakiś problem.... dziwi cię cena??? u mnie był przedstawiciel z firmy D....  i chciał pisać umowę na 700 netto tona na przyszły rok...

• 0
Opublikowano

Wg mnie teraz podpisywać po 700netto to bez sensu, ja bd czekac do koniec lutego-marzec...  Nie sądzę, aby ponizej 700 schodzili na terminowe kontrakty bo nikt nizej nie podpisze na pszenice bo umowa to zawsze jakies tam ryzyko, a rolnik nie bd dla 20-30 czy nawet 50zł brutto ryzykował kary odnosnie jakosci czy tym podobne... 

• 0
Opublikowano

Żebyś się jeszcze nie zdziwił jak będzie droższa za rok,do żniw daleko może być klęska nieurodzaju

Alwaro według mnie to pszenica szybeciej wymarzła niż rzepak

• 0
Opublikowano

lonoh sam se narób dzieci mi wystarczy tyle ile mam imbecylu jeden.po za tym embargo ruskie jest a nasi na ich nie wprowadzili .z Ukrainy kontyngenty bezcłowe .zamiast w porty inwestować to pier**lą bóg wie o czym i to wina jak i PO jak i PiS .

• 0
Opublikowano

widzę staszek że ty masz jakiś problem.... dziwi cię cena??? u mnie był przedstawiciel z firmy D....  i chciał pisać umowę na 700 netto tona na przyszły rok...

A gdzie ja napisałem że mnie dziwi? Napisałem że niezła kasa za pszenicę jest i niema co czekać na lepszą tylko podpisywać B)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez Krystian12351
      witam mam pytanie odnośnie łączenia zabiegów w zbożach ozimych a mianowicie czy można połączyć t1,skracanie i nawożenie mikroelementami?
    • Przez kubatedi
      Witam
      Mam pewien problem mianowicie w przyczepie autosan d44b kazde koło podczas jazdy chodzi sobie lewo prawo zamiast toczyc sie prosto cczym to moze byc spodowdowane? Szpilki wszystkie sa dociagniete, oraz nie ma luzu na kołach.
      Proszę o porady

• Przez Krzychuu19
      Witam. Pszenica ozima arkadia żółknie ginie. Po zimie była posiana saletra w dawce 170kg. Mogę prosić o jakieś rady z góry dziękuję 
  • Dodaj nową pozycję...
v