Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

koledzy czy coś wiadomo o tych rekompensatach do zywca. chodzi mi o to czy jak sprzedałem pośrednikowi 15 szt to będzie sie należała ta jałmużna?

bo chodzą takie słuchy ze sie nie nalezy bo nie sprzedałem prosto do ubojni ( produkcja w cyklu zamkniętym )

cena 3,7 netto waga zywa

Edytowane przez tomin22
Opublikowano

koledzy czy coś wiadomo o tych rekompensatach do zywca. chodzi mi o to czy jak sprzedałem pośrednikowi 15 szt to będzie sie należała ta jałmużna?

bo chodzą takie słuchy ze sie nie nalezy bo nie sprzedałem prosto do ubojni ( produkcja w cyklu zamkniętym )

cena 3,7 netto waga zywa

Nie musiałeś sprzedać prosto do ubojni. Dostaniesz dopłate  jeżeli świnie były ubite do  7 stycznia...

Opublikowano

dziś sprzedane po 4,3 zł netto na żywą bez jakiejkolwiek strączki

Dużo sprzedawałeś? Jakie Woj.? Ja jestem z Pomorskiego. Na poniedziałek mam na sprzedaż 24szt. i przez telefon proponuje mi 3.5zł ja się zacząłem targować i mówiłem że 2tyg temu miałem tylko 5szt i były po 3.4zł. To rzucił cenę 3.6zł ale może do poniedziałku jeszcze wzrośnie co? W niedzielę będę się już konkretnie umawiał bo tak średnio mają już po 125kg :)

Opublikowano (edytowane)

Dużo sprzedawałeś? Jakie Woj.? Ja jestem z Pomorskiego. Na poniedziałek mam na sprzedaż 24szt. i przez telefon proponuje mi 3.5zł ja się zacząłem targować i mówiłem że 2tyg temu miałem tylko 5szt i były po 3.4zł. To rzucił cenę 3.6zł ale może do poniedziałku jeszcze wzrośnie co? W niedzielę będę się już konkretnie umawiał bo tak średnio mają już po 125kg :)

nie , sprzedawałem teraz bardzo niewiele tylko 11 szt. resztka co została z grupy tuczników. Ja mieszkam na granicy województwa Lubuskiego , Wielkopolskiego a świnki odbiera lokalna rzeźnia z Wielkopolski. Jestem tak dogadany ze pod uwagę bierzemy giełdę niemiecką co środe + kurs euro i to jest czysty układ. Cena spada na giełdzie to i u mnie leci, rośnie to i u mnie podwyżka, z kursem euro tak samo.

Edytowane przez pabloooo
Opublikowano

to od poniedziałku pewnie spadek 20-30 gr a ja za jakieś 2 tygodnie 30sztuk muszę sprzedać 

jak żyć Pani Premier 

Opublikowano

Mam pytanie odnośnie tego wniosku o udzielenie wsparcia dla producentów świń. Na 3 stronie jest tabela w która wpisujemy stan stada na 30. 09. 2015 . W agencji mi powiedzieli że mam swoich... i obcych .... Wpisać wszystkie pod mój numer gospodarstwa czy rozdzielić to na dwa numery?

Opublikowano

Masz wpisać stan w gospodarstwie, a jakie to sztuki sprzedałeś ukażesz na stronie 5 nr siedziby i numer identyfikacyjny świń, bo wiadomo że u każdego część loch jak i knury mają inny numer jak sprzedasz z innym numerem to dostaniesz inną stawkę niż sprzedaż z własnym numerem.

Opublikowano

Niemcy otwierają giełde w wtorki o 14.00 w piątki o 11.00 a w środę cennik idzie na nasze podwórku (z giełdy wtorkowej) jak w wtorek cena na giełdzie się utrzyma to mamy obnizki na naszym rynku .... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v