Skocz do zawartości

Elektronarzędzia do warsztatu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bosha już nigdy więcej nie kupie /nawet tego niebieskiego/. Mam wiertarkę i szlifierkę DWT i jestem z nich bardzo zadowolony a pracują nie mało. Rzadko można spotkać tą markę, macie coś z tej firmy, jak wam się sprawuje?

Opublikowano

Bardzo dobra firma elektronarzędzi to amerykańska firma De Walt oraz niemiecka Makita, ja akurat posiadam narzędzia firmy Blaukraft i sobie je chwale. B) Tylko ceny tych narzędzi... :)

Opublikowano

Makita nie do zdarcia , a tak nie w temacie to wysłużonym narzędziem jest pneumatyczny klucz , tym narzędziem to bizona naprawiamy trzy razy szybciej , a wszyscy patrzą jak my to tak szybko zrobiliśmy , tak w nawiasie to marzy mi się jeszcze hydrauliczny ściągacz , nie wie czasami ktoś gdzie za przystępną cenę takie coś mogę nabyć , tak do 600 zł , z góry dziękuje . B) :):)

Pozdro : endrju00711

Opublikowano
Bardzo dobra firma elektronarzędzi to amerykańska frma De Walt oraz niemiecka Makita, ja akurat posiadam narzędzia firmy Blaukraft i sobie je chwale. B) Tylko ceny tych narzedzi... :)

makita w żadnym wypadku nie jest niemiecka. ta firma pochodzi z Japonii, a co do jej jakości też słyszałem o niej wiele dobrych rzeczy, nawet wujek ma piłe spalinową od nich i kilka sezonów już śmiga bez awarii

Opublikowano

Najlepsze elektro narzędzie według mnie produkuje BOSCH, ale w moim warsztacie znajdzie się dużo sprzętów EINHELL-a i też nienarzekam i są dużo tańsze :)

Gość peres100
Opublikowano

a ktora marka jest lepsza SKIL czy DWT

Opublikowano

U mnie to ojciec lubi się bawić w stolarza wszystkie narzędzia mamy firmy Einhell na początku kupiliśmy tylko wiertarkę tej firmy okazała się dobrym sprzętem potem ojciec zainwestował w inne narzędzia tej firmy wyrzynarka czyszczarka szlifierka itp :)

Opublikowano

Od miesiąca mam do pomocy Boschowi szlifierkę kątową 115 mm z De Walta, przekładnia cicho pracuje- wrażenia lepsze niż z pracy Boscha 115. Tyle, że cena również lepsza niż boscha:(.

Opublikowano

Mam 3 narzędzia z niebieskiej linii boscha, przecinarka kątowa 1900W nie do zajechania, ma 10lat i cięła już chyba wszystko, szyny tregry, ceowniki i sprawuje się bardzo dobrze, jedynie blokada już słabo trzyma. Małą kątówkę mam od jakiś dwóch lat i jak narazie nie narzekam. Wiertarkę jedną zamęczyłem ale dlatego że był wiercone wiertłem 12mm w grubych płaskownikach, była przeciążona i wysiadła, poza tym bardzo dobry sprzęt z bardzo dobrą główką samozaciskową :D

Opublikowano

wg mnie to tylko DWT, tanie a bardzo mocne i wytrzymałe. ja kupiłem na targu wiertarkę wytrzymała z 5 lat a teraz zużyły sie tryb i ślimak napędzający, wtedy też kupiłem szlifierkę kątową 230mm i zupełnie nic z nią się nie stało a pracowała w metalu, betonie itp polecam, teraz tej marki już na targu nie dostaniecie a jak szukałem w sklepach lub allegro to cena jest ze 3 razy wyższa niż ja płaciłem wtedy bosch itp to cena z 5 razy tyle, a w firmie budowlanej w której pracowałem te sprzęty sie sypały makita i einhell też padały jedynie dewalt się trzymał ale też drogi jest

Opublikowano

Ja mam wiertarkę marki Celma jest polska produkcja mam ją już kilka lat i bez zarzutów już sporo pracowała z 2 wymieniono w niej szczotki i jest ok, mamy też młot do kucia Celma, poprostu młot nie do zajeżdżenia nie jedna ścianę już przekuł, duża kątówka 230 to też Celma obecnie padły w niej szczotki ale to nic trudnego, Celma cały czas produkuje urządzenia i nie ma kłopotów z częściami, małego kątówkę mamy firmy Power Plus jakaś nowa firma ale jak na razie sprawuje się dobrze, mamy ją już z rok większość pracy to cięcie glazury i terakoty przez ojca ja jakąś robotę robi a tak to służy też do szlifowania powierzchni po spawaniu czy przecinaniu jakiś cienkich metali

Opublikowano
Jakiej firmy elektronarzędzia (m.in. wiertarka, szlifierka, itp.) są najwytrzymalsze? Mam na myśli urządzenia z linii profesjonalnej, gdzie cena ma drugorzędne znaczenie. Myślę, że na tym forum są osoby co dzień pracujące tego typu urządzeniami więc liczę na ich opinie.

ja bardzo sobie chwale elektronarzedzia marki HILTI kilka mam u siebie i praca jest szybka i wygodna, a co do szlifierek kątowych to mam stara szlifierkę BUŁGAR ciężka jest bo ma metalowa obudowę ale nie do zajechania juz z 20 lat u mnie chodzi i nie ma z nia problemów

Opublikowano

Ja polecam elektronarzędzia firmy BOSCH które oferują dobra jakość przy rozsądnej cenie, uwaga na podróbki które są nadal spotykane na giełdach samochodowych i targowiskach szczególnie niebieskie serie są masowo podrabiane, kupi ktoś taką podróbkę za cenę oryginału i później twierdzi, że się zawiódł na tej marce.

Opublikowano

U nas sa maszyny z BOSCHA (szlifierka kontowa, wyrzynarka, wiertarka) ze SKILA wiertarka, z CELMY wiertarka, poza tym jeszcze szlifierka doza, 2 wiertarko-mloty na SDS+ i wyrzynarka takie bez firmowe. Do swojego użytku to takie maszyny będą ale do remontu czy prac budowlanych to nawet HILTI zajedziesz. do stolarki super sprzet ma firma DE-WALT albo FESTOOL .

Opublikowano

Ja polecić mogę z czystym sumieniem sprzęt polskiej produkcji a mianowicie marki CELMA. Moich dwóch wujków już kilka lat posiada szlifierki tej marki i mówią że sprzęt nie do zajeżdżenia. Również jak kupiłem szlifierkę tej marki 180mm. Przez mój warsztat przewinęły sie takie marki jak PERLES i EINHEL. Perlesa mam wiertarkę i niech ją szlak trafi był w niej wymieniony już wirnik dwa razy szczotki rozsypał sie udar i uchwyt też jest do wymiany ogólnie szajs. Z einhela miałem myjkę w trakcie pierwszego mycia pociekła pompa i zabrali ją do serwisu do niemiec i narazie czekam bo gość nie jeździ teraz po towar do niemiec. Ogólnie teraz będę kupował sprzęt tylko z celmy. Lepiej dać polakom zarobić. Moim zdaniem o swoje trzeba dbać bo nikt nam o to nie zadba.