Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rodziny powinny za d*pę zakłady energetyczne wziąć. Poboru rachunków i podwyżek cen umieją dopilnować ale o linię przesyłową już nie dbają.. U mnie na szczęście linia telefoniczna nad polem przebiegała. Kilka lat kombajnista wtyczką liny podnosił aż rok temu się zapomniał  i pociągnął ją z kilkoma słupami. Teraz stoją ładne nowe o metr wyższe.

Opublikowano
Wszystkie mniejsze linię powinny iść ziemią, jedynie te większe nadziemnie, ciekawe kto za to odpowie, tragedia wielka... musiało to wyglądać strasznie. Pewnie wszyscy umyją ręce...
  • Like 1
Opublikowano

Wiem, ale dobre drewno jest droższe od stali, a te ze zdjęć na takie raczej nie wygląda. Jako ciekawostkę dodam parę lat temu kupowałem okna dachowe, pewna firma robi jeden z rozmiarów w kilku opcjach, cena od 800 zł do ponad 2000zl, cena zależy od drewna, i tego jak jest zabezpieczone

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

dobrze olejem przepalonym nasmarować i lata wytrzyma na dworzu ;)

trochę się nie zgodzę na platformie mam deski sosnowe może 5lat i zaczynają się sypać. Może wina cementu, bo wcześniej były na budowie.

w zachodnich rozrzutnikach często są drewniane podłogi i wytrzymują bardzo długo. Tylko pewnie czymś nasączone

Opublikowano

Bez opon . Zzieleniał od stania . Ciekawe czy na chodzie . Nikt go nie porwie .

Opublikowano (edytowane)

Ja bym go wziął tylko trochę taniej i za daleko transport.

Drewno na słupy telefoniczne nasaczalo się w autoklawach i dodatkowo moczyło kilka tygodni w specjalnych roztworach.potrafia stać 50 lat, więcej niż betonowe. Deski na rozrzutnik pewnie tak samo. No i materiał musi być dobry bez chorób.

Edytowane przez jahooo
Opublikowano

A podkłady kolejowe,cały czas na wilgotnym podłożu. Kiedyś jak miałem świnie ,ze starych,powymienianych podkładów deski na podłogę i leżało to latami. Przesączone przez grubość,a jak przy tarciu śmierdziało. Tylko,tak żeby jeszcze drewniane elektrodyO.o

Opublikowano

T 8 to bardziej wypasiony gołąb Ci zamnie jak na dachu usiądzie. O gradzie nie mówiąc.

T 35 minimum i najczęściej optimum.

I żeby Cię ktoś w .uja nie zrobił sprzedając blachę na dach o grubości poniżej 0.5mm. Na tym najczęściej mogą kombinować. A są w sprzedaży i 0.2mm . Niska cena nie bierze się  znikąd.

Opublikowano
1 godzinę temu, solek01 napisał:

jak miałem około 6-8 lat to też podpaliłem siano w stodole drewnianej. Efekt taki że babcia dostała odszkodowanie za które wybudowała nową murowaną😀

Takie dziecko to skarb :D

• Haha 3
Opublikowano

Tylko ciekawe czy w sianie nie miała uskładanego siana na nową stodołę murowaną😁

Opublikowano
3 godziny temu, zetorki12 napisał:

Bravo Ty . Podpal może coś jeszcze .

Mały byłem i rodzeństwo mnie nie dopilnowało. Chciałem tylko powiedzieć że czasem ze złego wyjdzie coś dobrego. Kilka lat temu znałem bliski przypadek że co sobota  po zmroku wybuchał pożar na dawnym PGrze, a to stajnia, kombajn dzierżawcy, magazyn, itp. W końcu dopadli podpalacza i okazał się nim nastolatek mieszkający w bloku PGR. Często przy tych pożarach to on się pierwszy pokazywał. A ci chłopcy się bawili nieświadomi zagrożenia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v