Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

za pieniądze ciężko zarobione za leżenie nikt nie płaci  no chyba że łóżka testujesz ¬¬

Gość konteno
Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

18 wyświetleń, 0 pobranego telefonu.

Jak żyć, jak żyć?:(

dopisz jeszcze że długie kostki , i na wysokim zgniocie

Opublikowano (edytowane)

Oj bida próżniakowi .

Kup kilka cielaków , odbierz łąki z dzierżaw , a przestaniesz się zastanawiać jak żyć , żeby wyżyć z niczego . B|

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

od roboty to tylko garba można mieć

dzisiaj praca nie jest w cenie, dzisiaj liczy się myślenie - jak śpiewali Golce :)

• Like 2
Opublikowano
37 minut temu, zetorki12 napisał:

Oj bida próżniakowi .

Kup kilka cielaków , odbierz łąki z dzierżaw , a przestaniesz się zastanawiać jak żyć , żeby wyżyć z niczego . B|

Łąki nie w dzierżawie, z dobrego serca dane do skoszenia, ja nie muszę palić ropy,a oni mają siano. A cielaki to myślisz biznes jest?

Opublikowano

Taki sam jak cała reszta w rolnictwie . No ale co możesz robić ?Na nowe 500+ Ty za stary , na emeryturę za młody ... Rób coś , a później będziesz się zastanawiał czy się opłaciło . ;)

Gość konteno
Opublikowano
8 minut temu, Rolnik1973 napisał:

... ja nie muszę palić ropy...

to może trzeba i pola opchnąć w dzierżawe , nie będzie wtedy potrzebny i ursus , jd i ursusa sprzedasz by kupić blue rekorda i całe żniwa sobie na nim spędzisz na usługach 

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Człowiek czekał może grad wymłuci, nawet tego nie ma, a jak ze sprzedażą zboża będzie tak jak i słomą to jak żyć, jak żyć?

do ch*ja wafla , jak widzisz że z gospodarstwa nie idzie wyżyć to albo zmień profil gospodarzenia albo do roboty sie najmij a nie narzekasz i czekasz na kase z urzędu 

Ja ostatnimi czasy zacząłem poważnie myśleć nad ograniczeniami w gospodarstwie, bo to niema sensu przy małym areale zbijać kokosy dlatego zacząlłem na dachy jeździć i tu  mam CZYSTY PIENIĄDZ 

no k**wa nie rozumiem w tym moim chłopskim łebie jak można dbać o pola, zasiewać itd.. a później modlić sie o grad, PARANOJA , jakby Mój dziadek taki coś zobaczył/usłyzał , że modlą się o grad to by z powrotem położył się do grobu 

Opublikowano (edytowane)

teraz w Ostrówkach stodołe+ obora niedaleko Białki okolice Szarkowa jak wiesz o co chodzi :) 

@Rolnik1973 ja też tucznik pierwsza klasa ale do wszystkiego idzie si eprzyzwyczaić, wystraczy chcieć ;) 

Edytowane przez marulekk
  • Like 2
Opublikowano

A weź Ty się połóż i na śmierć czekaj . :D Niezły jajcarz jesteś . :D

Opublikowano
1 minutę temu, marulekk napisał:

no k**wa nie rozumiem w tym moim chłopskim łebie jak można dbać o pola, zasiewać itd.. a później modlić sie o grad, PARANOJA , jakby Mój dziadek taki coś zobaczył/usłyzał , że modlą się o grad to by z powrotem położył się do grobu 

ja tego nigdy nie rozumiałem i nie rozumiem widocznie inaczej byłem wychowany

Opublikowano
11 godzin temu, kris148a napisał:

Gajny- już usunął zdjęcie z licznikiem. To ile ten ciągnik miał że cofnął na 80tys? ;) Moze by to zgłosić do prokuratury? Kradzież w biały dzień :(

Denerwuje mnie to z lekka bo sam od przypadku handluję maszynami i każdy chciałby kupić 20 letni traktor bez przebiegu i najlepiej za pół darmo i to nakręca takich ludzi ... Pewne jest że nie było sensu zdejmować tysiąca godzin z licznika więc poszedł do fachowca, a że komuś się trochę cyfry pomyliły to szczegół. Co do tego że powinno być to karane to racja 100%

Opublikowano
Cytat

nie rozumiem w tym moim chłopskim łebie jak można dbać o pola, zasiewać itd.. a później modlić sie o grad, PARANOJA

jak z ubezpieczenia będzie więcej niż ze sprzedaży plonu to nie paranoja tylko ekonomia :)

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, marulekk napisał:

teraz w Ostrówkach stodołe+ obora niedaleko Białki okolice Szarkowa jak wiesz o co chodzi :) 

bardziej mi chodziło z kim robisz :) to przez miedzę można powiedzieć :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v