Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
51 minut temu, pawlus224 napisał:

Ja nie wiem kiedy nasz kochany Polski rolnik w koncu porzuci sentymenty i poszuka czegos ambitniejszego niz c-360. :)

... ale zeby bylo smiesznie to brat z tatą chcą nabyc cos takiego do kosiarki :P

ja bym do kosiarki wybrał jakiegoś starego deutza lub fendta nie dość że większa ilość biegów to często mają 2 prędkości wom i jak mój sąsiad w fendzie 102 s wałek na 1000 i z kosiarką 15km/h i lepiej jak w c360 bo c360 zostawia kosy bo za niskie obroty a z fendtem to idzie 

Opublikowano
15 minut temu, igor10246 napisał:

ja bym do kosiarki wybrał jakiegoś starego deutza lub fendta nie dość że większa ilość biegów to często mają 2 prędkości wom i jak mój sąsiad w fendzie 102 s wałek na 1000 i z kosiarką 15km/h i lepiej jak w c360 bo c360 zostawia kosy bo za niskie obroty a z fendtem to idzie 

1 godzinę temu, pawlus224 napisał:

Ja nie wiem kiedy nasz kochany Polski rolnik w koncu porzuci sentymenty i poszuka czegos ambitniejszego niz c-360. :)

... ale zeby bylo smiesznie to brat z tatą chcą nabyc cos takiego do kosiarki :P

Porzuciłby jak by było stać na nowy Nie stać , Stary kupić Nie stać by naprawić .

Już zaczyna się jazda jeden co wziął New Hollanda ma już go 6 lat i 150 ha i zaczyna się sypać koszta nie z tej ziemi już koszt naprawy ponad 100 tyś .

Drugi kupił starego Fend 160 koni koszt naprawy 70 tyś i jeszcze nie koniec  .

A Ursusy jakie są to są  ale koszta naprawy są minimalne do dochodu rolnika .

Malina ceny niema , truskawka , ziemniak i tak dalej , każdy by chciał coś lepszego ale brak dochodów ...

• Thanks 3
Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Nasze serwisy mają za dużą marże na tych częściach do zachodnich traktorów. 

Monopol ma się dobrze Ale jak tak dalej będzie to wszystko upadnie . Kupować ale jak co roku coś się dzieje jak nie deszcze to susza , to cena licha tylko co robić .

Opublikowano

Coś podobnego miałem wcześniej          [choć sprawowało się dzielnie jak na swoje prawdziwe parametry,a nie pobożne życzeniej kilka ładnych lat],To jest o tyle dobrze że nie spali ci się przy odpalaniu jak jest włączony [rozruch]. To jest jakiś tam pomocnik w awaryjnym odpalaniu jak mało brakuje. ładować ładuje ok.i nie bal się zamiany biegunów przy ładowaniu.    Te większe modele z żalem muszę stwierdzić że praktycznie tego nie mają,być może ktoryś ma.

Opublikowano

galan99 napisał:

15 minut temu, igor10246 napisał:

1 godzinę temu, pawlus224 napisał:

Porzuciłby jak by było stać na nowy Nie stać , Stary kupić Nie stać by naprawić .

Już zaczyna się jazda jeden co wziął New Hollanda ma już go 6 lat i 150 ha i zaczyna się sypać koszta nie z tej ziemi już koszt naprawy ponad 100 tyś .

Drugi kupił starego Fend 160 koni koszt naprawy 70 tyś i jeszcze nie koniec  .

A Ursusy jakie są to są  ale koszta naprawy są minimalne do dochodu rolnika .

Malina ceny niema , truskawka , ziemniak i tak dalej , każdy by chciał coś lepszego ale brak dochodów ...

nie porównuj ciągników za kilka setek do ciągnika za 20-30tys bo to chore

Wiktoria22 napisał:

mam coś takiego z 5 lat ok czasem zimą pomagam w odpaleniu c330 czy większym ciągniku wart tych pieniędzy.

Opublikowano

Ja mam podobny prostownik tylko Sherman gzl 50 to mogę go polecić. Tylko u mnie najmniejszy akumulator jaki mogę podpiąć to 120.kiedyś popiołem 80 to na najniższym prądzie to momęt i był naładowany. Rozruch nie używałem bo nie miałem takiej potrzeby. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v