Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ktoś może ma na zbyciu,  może jakiś polecić - Piast i opryskiwacz 800-1000L/12m? Wiadomo im taniej tym lepiej,  ale głównie o stan mi chodzi. Opryskiwacz nie musi mieć hydrauliki, elektro itp. 

Opublikowano

Spalanie mają bardzo niskie. Polecam przejrzec galerię ciągników tej marki to znajdziesz kilka odpowiedzi. Tam nie ma żadnej pompy 4-5-6 sekcyjnej czy rotacyjnej. Do każdego wtryskiwacza, cylindra jest pojedyncza pompa-sekcja tłocząca. Jahoo w uproszczeniu napisał kiedyś, że to taki prototyp układu common rail.

Opublikowano (edytowane)

No tak nie do końca, ale common rail wziął się z indywidualnego sterowania każdym wtryskiwaczem . To jest układ z pompowtryskami jak w VW TDI. Rozwinięciem tego układu w oparciu  o elektronikę jest common rail.

W pompowtryskach nie ma wielostopniowego wtrysku i innych pierdoł. Za to cisnienie wstrysku może być większe i stąd mniejsze spalanie

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
49 minut temu, jahooo napisał:

No tak nie do końca, ale common rail wziął się z indywidualnego sterowania każdym wtryskiwaczem . To jest układ z pompowtryskami jak w VW TDI. Rozwinięciem tego układu w oparciu  o elektronikę jest common rail.

W pompowtryskach nie ma wielostopniowego wtrysku i innych pierdoł. Za to cisnienie wstrysku może być większe i stąd mniejsze spalanie

ale ten układ paliwowy chyba nie jest tani w naprawie

• AgroTeam
Opublikowano

simson2812 napisał:

Bardziej mi chodziło czy przy rozkręceniu nie ma problemu? Gość mówi że 4 lata temu zagladał do przekładni

Jedyny problem jest w nich z mieszadlem, ale na to jest metoda. Poza tym ta starsza przekladnia jest chyba łatwiejsza w naprawie niż ta nowa jednolita. Jeśli masz go blisko to targuj się i bierz. 1500-1600 to uczciwa cena za taki rozsiewacz

Opublikowano (edytowane)

Ładnie równo no i plus za centralną skrzynie ale ten z ogłoszenia to nie ma regulacji łopatek więc róznie może być

A jaki problem z mieszadłem jest?

Edytowane przez hardkor113
Opublikowano

W polskim starym nie udalo się rozebrać całej przekładni i musiałem nowa kupować.  Także to chyba różnie może być.  A same łożyska markowe to koło 3 stów dałem.  No ale to w pl,  zachodni pewnie lepiej zrobiony. 

Opublikowano (edytowane)

@Mikruss miałeś Explorera ? Jak tam te biegi wyglądają bo są 3 wajchy na jednej od 1-5 a reszta ? 

Czytam od wczoraj o tych same to jedni polecają ze nic nie robili drudzy zaś ze mulowaty biegi ciężko wchodzą szybko sypie się sprzęgło i drogie części. 

Ciężko coś sensownego znaleźć mało tematów na yt tez kilka filmików z polski, dodatkowo one mają hamulce dwu obwodowe a moje przyczepy jedno to raczej nie będzie działało ?

Edytowane przez MarcinNH
Opublikowano
6 minut temu, griga napisał:

Jedyny problem jest w nich z mieszadlem, ale na to jest metoda. Poza tym ta starsza przekladnia jest chyba łatwiejsza w naprawie niż ta nowa jednolita. Jeśli masz go blisko to targuj się i bierz. 1500-1600 to uczciwa cena za taki rozsiewacz

Dlaczego mówisz że jest problem z mieszadłem ?o.O

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v