Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Gdzie tam okazja jakich mało :o ja bym brał w ciemno bez targów .

Opublikowano

Orientuje się ktoś ile można wziąć za przyczepę zbierającą SIP. Taka drewnianą, nie pamiętam symbolu ale to taka ze składanym dachem. Ciągałem ją 60tką a i przy 30tce szła. Stan dobry bo po remoncie podbieracza. Ciągle na chodzie, ale przy rezygnacji z byków już zbyteczna. 

Opublikowano
Dnia 7.04.2018 o 14:00, matisz napisał:

Co myslicie o takich kółkach dogniatajacych?? Bo mam zamiar cos takiego zrobic do swojego siewnika hassia 2.5 m??

https://www.olx.pl/oferta/kolko-dogniatajace-amazone-CID757-IDsGbkP.html#9185f6f218

Czy lepiej zrobic do kazdej redlicy osobno??

Kółka mają odpowiadać za głębokość siewu, mją być do redlicy przykręcone,     a nie dogniatać  nie zagarnięte ziarno.

Opublikowano
2 godziny temu, solek01 napisał:

Mam do wycięcia starą czereśnię ptasią i gruszkę, nie orientuje się ktoś czy tartaki są chętne na takie drzewa?

Tartaki a raczej ich właściciele mają to w d*pie. Szukaj chętnych wśród stolarzy, rzeźbiarzy itp. Daj ogłoszenie na olx ale przed wycięciem i czekaj na konkretnego kupca bo jak wytniesz to może się zmarnować zanim ktoś to kupi a szkoda towaru.

Opublikowano

Na zetorach się nie znam, ale tam nawet kabina jest inna. Co to wcześniej było 6011, 5211 itp?

Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, prowpek napisał:

będę robil w tym roku wciagi do obornika.

Macie jakies sprawdzone firmy które u was monotwaly?

znalazłem cos taiego na olx znacie ich może?

https://www.olx.pl/oferta/szynowy-zgarniacz-obornika-wyciag-obornika-skret-do-90-stopn-producent-CID757-IDoy9GC.html#b72e86a4a6;promoted

Do mleka ten szynowy to bajka, poproś jeszcze by ci zamontowali krańcówkę stop na końcu A jak na opasy i wyciągasz raz na 2-3 dni to lepiej linowy, ma więcej siły i można śmiało rwać aby tylko lina się nie urwała. Ja taki zgarniacz jak w ogłoszeniu sam zbudowałem. Czysta przyjemność  wyciąganie obornika :D Tylko złapiesz max od 1 sztuki na raz a od tych co najdalej od płyty jest upierdliwe. JEszcze najgorsze to że lubią krówki się cofnąć i popatrzyć co sobie robisz. A jak się przy gapisz można łatwo zrobić krzywdę racicom. 

Niedawno zautomatyzowałem ten zgarniacz ale wizualnie jest do poprawek. Myśle nawet o udział w konkursie na wynalazki i udoskonalenia z tym zgarniaczem. W prawdzie to prawie 3 lata mojej pracy :) 

Edytowane przez stuart
Opublikowano
17 godzin temu, przybyslawice5211 napisał:

17 godzin temu, Thomas2135 napisał:

Na zetorach się nie znam, ale tam nawet kabina jest inna. Co to wcześniej było 6011, 5211 itp?

patrząc po roczniku powinien wyglądać tak https://www.google.pl/search?q=zetor+5320+1996&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjq9PPejrLaAhWrK8AKHaw8DggQ_AUICigB&biw=1536&bih=759#imgrc=uDe089a8m9pAoM: 

jak widać były z miękkim przodem, a teraz nie powiem mi się podoba, może był po spaleniu, stąd zmiana wizerunku, a kabina podobna do ursusa 1674

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v