Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Zrezygnowałem, jakby tak nie kombinował to może by był dobry ale jak przyjeżdżasz do gościa a on coś kręci na samym początku, silnik cieply w ogłoszeniu jedno w rzeczywistości drugie to wolę zrezygnować i szukać dalej

Opublikowano (edytowane)

https://www.olx.pl/oferta/john-deere-john-deere-5080-m-CID757-IDsWTEj.html

26 minut temu, MarcinNH napisał:

Zrezygnowałem, jakby tak nie kombinował to może by był dobry ale jak przyjeżdżasz do gościa a on coś kręci na samym początku, silnik cieply w ogłoszeniu jedno w rzeczywistości drugie to wolę zrezygnować i szukać dalej

A tylko nad zetorem myślisz czy inne marki też wchodzą w grę? Porostu to jest gościu krętacz.takich to trzeba szerokim łukiem omijać

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie posta
Opublikowano

na ta z brodnicy juz ktos zaliczke wplacil i niby gosciu mowi ze  nie ma lozow i nigdzie nie spawana

2 godziny temu, 90210grzesiu napisał:

Czy nie ulana i czy luzów nie ma;)

Opublikowano
5 godzin temu, stempos1980 napisał:

https://www.olx.pl/oferta/fiat-45-66-dt-4x4-jak-nowy-nie-zetor-mf-case-ursus-john-deere-same-CID757-IDswWVt.html-koledzy narazie się pytam orientacyjnie czy warto zastanawiać się nad takim zamiast 60 lub zetora 5011. Mi by się taki przydał bo fajny niski i na pole i do tuneli foliowych i nadodatek 4x4. Części w nh serwis ale czy warto by było myśleć nad takim

Odpuść Fiata jak ju ż to Case lub Internationala szukaj

Opublikowano

Kolego głupot nie pisz. Fiaty bardzo udane ciagniki do tego bardzo ekonomiczne silniki i bardzo zrywne. Ogolnie ciezko dziada zadusic. Czesci tanie i dostepne bo klepane byly fiaty w barwach nh do niedawna z nielicznymi zmianami.  Wg mnie ciagniki fajniejsze od masseya i wielu innych.

Opublikowano
25 minut temu, tomek73 napisał:

Odpuść Fiata jak ju ż to Case lub Internationala szukaj

Fiaty to bardzo niedoceniane ciągniki , tak jak kiedys to było z Renault. Posiadam 2 - Fiat 500 DT- 50KM 4x4, mały, ale dzik niesamowity , oraz  Fiat F110.  Nastepny ciagnik to tez bedzie  Fiat. Ogolnie polceam, bo nie trzymaja takich cen jak popularne w Polsce marki, a nie sa od nich gorsze.

Opublikowano
5 minut temu, tomek73 napisał:

Ale z tego co wiem problem z częsciami. U nas Polboto handlowali nimi ładnych parę lat temu, to w pewnym momencie wszystkie do Afryki wywieźli i koniec.

dziś problem z częściami??dzie w afryce??

Opublikowano

Dokladnie do fiata czesci oporowo. A co do afryki to wlasnie oni wszystko wymiataja z europy szczegolnie te z lat 80tych. 

Ja milaem 780 z 77 roku to czesci w ciagu 2 mac 3 dni mialem w domu ale zadnej grubszej awari nie bylo. Podnosnik mial bez tlokow wspomagajacych w dzwigal wywrota ponad 1 tone bez problemu a w polu to tak jak kolega wyzej napisal idzie jak dzik 

Opublikowano

Na razie tylko zetor za dużo przeciwników w domu na zachodni, jak się zepsuje to sam nie naprawisz

Opublikowano
8 godzin temu, MarcinNH napisał:

dobra decyzja- zetor tego typu jesli w cenie nie ma 4 z przodu a z tylu tez nie mala cyfra- to szkoda jechac, takie sa realne ceny i placze milosnikow innych marek nic nie poradza.

sprzedalbym ci swojego ale nie za bardzo mam pomysl co w zamian:D, dwie czworki tak jak stoi:P,pali spokojnie-ma grzalke. wody nie wywala bo niedawno robilem uszczelki pod glowica, hamulce dzialaja, lewe mocowanie lapy podnosnika- tez lata na wszystkie strony[dzien naprawy], licznik mtg dziala, dowod ma i to nawet oryginalny:D

tylko brak pomyslu co kupic w zamian.........bylem jak co roku na agrotechu i jak patrze na te nowe ciagniki i porownuje jakosc wykonania, materialow czy po prostu grubosc poszczegolnych elementow to odechciewa mi sie zakupow:26_nerd:, jesli stosuje sie w 200 konnym ciagniku elementy nosne,napedowe czy zaczepowe ciensze niz w 80 km to sami wyciagnijcie wnioski.

w tureckim "cejsie" 75a siedzenie gorsze niz w ursusie 60 z lat 70-80 -to jest kwintesencja obecnego przemyslu ciagnikowego..........................................

Opublikowano
4 minuty temu, MarcinNH napisał:

zachodni, jak się zepsuje to sam nie naprawisz

Skoro stary zetor dobry a nowy cejs zły to przejedź się starym cejsem, fendem czy masejem - odbędziesz podróż w czasie - technologia nowego zetora - ehr, klima, biegi pod obciążeniem, a jakość wykonania na starym, solidnym poziomie - myślę że to idealny kompromis 

Opublikowano
17 minut temu, MarcinNH napisał:

Na razie tylko zetor za dużo przeciwników w domu na zachodni, jak się zepsuje to sam nie naprawisz

A może lepiej Ursus 914?

3b3e5c8f0695318dmed.jpg

357b7c82aa3e224fmed.jpg

ta sama historia co z MF 255 co pisałem wcześniej, tata właściciel od początku, kompletny niezawodny, robiony na bierząco, orbitrol, żółw zając sprawny, wszystko spoko:)

park maszynowy wzbogacił się o dużego starego zachodniego, i teraz zastanawiamy się co sprzedać:) bo dwa duże, średni i dwa małe to za dużo :)

Opublikowano

pawel-ja jezdzilem steyerem z 58r[dopoki mu kola nie urwalem,ale nic mi nie udowodnili] i nie bylo roznicy z c-328, z nowoczesnymi ciagnikami jest tak jak z telewizorami, setki kanalow ,mnostwo opcji i pierdolek a i tak przewaznie pare kanalow sie oglada :D, wiekszosc rolnikow nie ma potrzeby ani mozliwosci na zakup takich bajeranckich ciagnikow-ktore nie sa do niczego potrzebne, prenumeruje prase rolnicza- tak rolnicy chwala sie swoimi ciagnikami, jak ktos co robi rocznie 200-300 mtg[taki maj przewanie przebieg] moze wykorzystac wszelkie nowinki techniczne-pewnie nawet boi sie cokolwiek nacisnac zeby nie zepsuc... 

pare godzin spedzilem na ogladaniu  roznych traktorow -chyba tylko biarorusinow nie bylo ze znanych marek- wszystko piekne ladne,wyplakowane, najwieksze stanowisko kubota miala, tyle ze te ciagniki za 30 lat na pewno nie beda wygladaly i dzialaly tak jak dzisiaj stare zetory-ich po prostu juz nie bedzie.

ja obrabiam tak z 50 ha wiec stary zetor mi wystarczy-po co mi nowy ciagnik za 240 tys.przy ktorym trzeba chodzic i ciagnik dokrecac sruby ,a po trzech latach juz zaczyna sie sypac ???????

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v