Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
52 minuty temu, griga napisał:

MDS-a kupisz nawet za niecałe 3tyś :) i będzie

Czy rauch komet to jest model czy Rauch kupił taka formę i się tak nazywają? Budżet mały ale wszystko jest lepsze niż stary lejek ;)

Opublikowano

Też użytkuje agregat tego pana uprawiać uprawia ładnie ale z tego z czego jest zrobiony to tragedia. Rama przy wałkach trzy razy spawana teraz pewnie na wiosne trzeba bedzie coś podspawać bo sie rozłazi.Plus dla firmy że dłuta są wytrzymałe na scieranie.Ogólnie nie polecam tej firmy

Opublikowano (edytowane)

A próbuj zareklamować - zaraz z gębą wyjedzie. A przeciez ciągnik 65KM na agregat 2,4m nie jest nazbyt wielki

Z moich obserwacji wynika, że zastosowano za słaby materiał, bo głownie rozłazi się wiezyczka i rama, elementy robocze są OK. Po nałożeniu łat i wzmocnień jakoś się to trzyma, tylko rama cała w ciapki od spawania. Materiał rur jest zbyt cienki i kruchy, w wyniku drgań pęka.

Edytowane przez jahooo
Opublikowano

Myślałem coś  około 2m do ciągnika 80KM, wykorzystać do uprawy bezorkowej. Wiem że to trochę słabe dlatego pytam o innego producenta, ale mniej znanego, bo większość robi szerokie agregaty do dużych ciągników. Tu myślę że jakby ten Batyra zmienił ramy to by miał dużo więcej chętnych na swoje maszyny. Z drugiej strony jak użyje więcej materiału to cena pójdzie w górę, gdzie już cenowo nie należą do najtańszych

Opublikowano

zapomnij o 3 belkowym do takiej mocy, pozostaje Ci klasyczny ścierniskowy

Batyra wcale nie ma dobrych cen na dzień dzisiejszy, może kilka lat temu to była okazja, ale teraz gdzie jest ogrom producentów i maszyn do wyboru ?

Opublikowano

z tego co pamiętam to z 4 lata do tyłu wszyscy chwalili agregaty Batyry, że solidne, że nie drogie, widać jak w większości firm, jak się dorobił, to i zchamiał jednocześnie, i ma gdzieś co  będzie, on już się nachapał

Opublikowano

Te co użytkuję jeden ma z 15 lat a drugi 6-7

Może nie wszystkie konstrukcje ma aż tak udane. Fakt - lekkie, robią w polu robotę dobrze, ale mają też wady. Z drugiej strony cena nie za wysoka - coś za coś

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v