Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napisane jest, że ma uszkodzony silnik. Migacz tak trudno znaleźć kombajn, bo już z rok szukasz?

Opublikowano

Za 45-50 tys znajdziesz sprawnego,a tego nie sprawdzisz ani skrzyni,ani maszyny po zapuszczeniu a to jest duży kombajn i u małego gospodarza on na pewno nie chodził-musiał sporo kosić.Kolega robił w firmie do JD 965 6 cyl cały to rachunek był prawie na 13 tys,a używkę miał za 8 tys do kupienia i zrezygnowal ,bo kombajn robił sobie nie do handlu.

Opublikowano

No nie wiem co On tam picuje , ale wygląd to ma zawsze dopracowany do ostatniego szczegółu . Tylko pytanie - Kto aż tyle za to płaci ? Bo co jakiś czas ogłoszenia się zmieniają , czyli ruch w interesie ma .

Opublikowano (edytowane)

Bo to Zetor xD kumpel co praktycznie sprowadzi idzie od ręki. Ostatnio 7245 86r z turem w stanie 2+ na 5 poszedł bez ogłoszenia prosto z lawety za 34500zl

https://www.olx.pl/i2/oferta/case-cx90-cx-90-100-massey-ferguson-renault-zetor-ursus-deutz-fahr-CID757-IDp959z.html#:7c083091e8
Jeżeli mową o artystach malarzach tego znam osobiście. Widywałem ciągniki które kupował pozostawię to bez komentarza, byle tanio było a później lepiej niż nowy u dealera wygląda

Edytowane przez Luke16
Opublikowano

Duzo w remont włożone i nie dużo. Tyle że po takim remoncie powinien kosztować 30tys jak zostało dobrze zrobione. A tak to wychodzi, że miał trupa za 30tys włożył rzekomo 15 i chce wszystko odzyskać. Co trzeba mieć w głowie żeby tyle zapłacić?

Opony ze 4tys max, głowice z 1.5, zestawy naprawcze koło 1tys, części do skrzyni to jak sporo wysypane to że 4tys (+ewentualnie synchronizator 1.5tys), regeneracja pompy z 600, regeneracja przodu nie mam pojęcia, pompa wspomagania z 1tys, całe wspomaganie ponad 2tys, maska Ori ponad 2 tys, Aku z 6stow, rozrusznik alternator to nie wiem, z 800-1000zl?, hydraulika z 5stow? Nie wiem co tam jeszcze, ale jak to wszystko byłoby do roboty to niezły trup by musiał byc

Opublikowano

@Soltys

Nie chcę skłamać, bo pamięć już nie ta, ale kiedyś ojciec mówił, że chyba na 4tys była gwarancja na silnik jak kupował 7011 i zaraz po gwarancji robił kapitalke "bo słabo palił". Ale to czasy jeszcze jak kasa była dobra z ziemi. Kurcze musiałbym poszukać w papierach czy została jakaś wzmianka.
A tak przy okazji to przypominam się :)

Opublikowano

Pamiętam pamiętam ale na razie temat martwy.......

Ja tam cały czas chwalę się swoim IHC jest blisko 28 tys i silnik miał wymienioną uszczelkę pod głowicą i zrobioną pompę wtryskową, ale już czeka w kolejce do doktora bo pierścienie popękały przez tą przeklętą głowicę-szkoda,że teraz takich traktorów nie robią

Opublikowano

Ten Zetor jest od tego samego gościa co Rolnika Ursus ;) Remont to u niego nowe opony obowiązkowo (stare też ma czasami wystawione w innych ogłoszeniach) i dużo błyszczącej nowej farby. Gość tak handluje z 20 lat i co jakiś czas jeleń się znajdzie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v