Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przy 0,4 to i kropla większa, więc pokrycie liścia będzie gorsze moim zdaniem.

Opublikowano

zamiast pojedyńczych filterków załóżcie sobie sekcyjne - pryskałem na  żółtych i fioletowych, mesh 80 i żadna się nie przypchała, a ile piasku w odstojnikach zostało to już nie spomne, a cena to ok 30zł na sekcje. No i oczyścić 5 filterków a 25 przy dyszach to już lipa

Opublikowano

Ja zauważyłem duże ilości wyświetleń . Tanie , bo może tylko ładnie odmalowane . Może ktoś zna handlarza to Ci podpowie .

Opublikowano

no cóż... Polska B 20 lat za murzynami jeszcze i 60tka się jara za kosmiczne pieniądze

A ty co ? z Polski C , obdarowany przez Niemców ?

Opublikowano (edytowane)

Za 16 tys można kupić Internationala 60-70KM (bez przodka) z synchronizowaną skrzynią, ładowaczem i fabryczną kabiną. Może nie komfort, ale w porównaniu do C-360 - technicznie, w ergonomii i komforcie przepaść. I nie "pieścić" się tu na forum docinkami, bo moderator wykopie wszystkich z tematu

Edytowane przez jahooo
Opublikowano

No od jakiegoś czasu z pewnością , ale to twój problem . Pozdrowienia od murzynów z zawsze Polski , ale B . B)

Opublikowano

Za 16 tys można kupić Internationala 60-70KM (bez przodka) z synchronizowaną skrzynią, ładowaczem i fabryczną kabiną. Może nie komfort, ale w porównaniu do C-360 - technicznie, w ergonomii i komforcie przepaść. I nie "pieścić" się tu na forum docinkami, bo moderator wykopie wszystkich z tematu

Znajomy kupił niedawno zachodni ciągnik i sprzedaje by w te miejsce kupić polski z podobnego rocznika podobnej mocy. Powód? W kosztach ewentualnych napraw. 

Opublikowano

dobrze... bardzo dobrze.. kup 60tke ale za cenę poniżej 10 tys i sam ją wyremontuj a nie licz, że ktoś wylał na swojego rupcia puszkę farby, żeby wołać od razu 16 czy czasem 20 i więcej tys. Nigdy nie uwierzę w solidny remont traktora przeznaczonego na handel tak samo jak 20 letniego z przebiegiem 3tys godzin obojętnie jakiej marki

Opublikowano

Znam sporo przykładów, że taka 60 po solidnym remoncie gdy poszła w pracę, rozkraczyła się po jednym sezonie albo nawet w trakcie. I tak samo sporo, że 30-to letni rupieć wyciągnięty z krzaków we francji i doprowadzony do stanu używalności a cenę tej 60 po remoncie, bez problemu pracuje kilka lat bez większych nakładów, pomijając opony, filtry i olej.

Po rzetelnej ocenie stanu technicznego można kupić naprawdę fajny ciągnik  "z zachodu" w podobnych pieniądzach co w moich stronach wołają za 60 czy 30. Nie będzie pierwszej młodości, ale przynajmniej łeb nie puchnie od wycia zwolnic po całym dniu orki.

Opublikowano

Moja 60 miała zrobiony silnik, skrzynię tylni most od podstaw wszystko na nowych częściach, pracowała na ok 20 ha i po 2 sezonach wszystko szrot!!

soltys a czemu 4 zamiast 3ek??

ja mam u siebie ceramike 02 i nierdzewki 03 i w zasadzie pewnie pojade na 03 bo na 04 to juz by predkosc musiała byc spora.

Właśnie prędkość, chciałbym jeździć powyżej 12km/h....

do swojego mam na tą chwilę 03 lechlera iżektory na ceramice i 03 nówki lechlery płaskostrumieniowe na kwasówce, teraz chodziło mi po głowie 04 ale na razie mam inne wydatki i może na następny sezon pomyślimy.Co do dużych kropel z 04 to kilku znajomych  jedzie i nie narzeka na skuteczność zabiegów

Opublikowano (edytowane)

Moja 60 miała zrobiony silnik, skrzynię tylni most od podstaw wszystko na nowych częściach, pracowała na ok 20 ha i po 2 sezonach wszystko szrot!!

Właśnie prędkość, chciałbym jeździć powyżej 12km/h....

do swojego mam na tą chwilę 03 lechlera iżektory na ceramice i 03 nówki lechlery płaskostrumieniowe na kwasówce, teraz chodziło mi po głowie 04 ale na razie mam inne wydatki i może na następny sezon pomyślimy.Co do dużych kropel z 04 to kilku znajomych  jedzie i nie narzeka na skuteczność zabiegów

Bo jeśli chodzi o rozpylacze eżektorowe to czym większy wydatek to krople drobniejsze. Największe krople "robią" rozpylacze żółte 02, najmniejsze - brązowe 05.

Edytowane przez wlamaj1
Opublikowano

dobrze... bardzo dobrze.. kup 60tke ale za cenę poniżej 10 tys i sam ją wyremontuj a nie licz, że ktoś wylał na swojego rupcia puszkę farby, żeby wołać od razu 16 czy czasem 20 i więcej tys. Nigdy nie uwierzę w solidny remont traktora przeznaczonego na handel tak samo jak 20 letniego z przebiegiem 3tys godzin obojętnie jakiej marki

potwierdzam, jak już kupować C-360, to taką za 10000, max. 12tys.zł, i samemu remontować co się popsuje

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v