Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

niekoniecznie.. mam gniotownik który ma napędzany jeden walec, fabrycznie, drugi kręci się już podczas pracy od ziaren. Jeśli walce mają te same obroty to gniecie, a jeśli rożne to rozciera, co kto woli, dodam, że przy rozcieraniu szybciej się zużywają ranty w walcach i trzeba często przetaczać

kolego ja też mam gniotownik tyle że duży przemysłowy co robi do 60 ton /h i tam jeden walec kręci sie szybciej a drugi wolniej i to z 1/3

Opublikowano

kolego producent nie przewidział że jeden walec powinien sie kręcić wolniej a drugi szybciej bo na zdj są koła łańcuchowe tej samej średnicy

niekoniecznie.. mam gniotownik który ma napędzany jeden walec, fabrycznie, drugi kręci się już podczas pracy od ziaren. Jeśli walce mają te same obroty to gniecie, a jeśli rożne to rozciera, co kto woli, dodam, że przy rozcieraniu szybciej się zużywają ranty w walcach i trzeba często przetaczać

Da się. Na jednym zakładasz łańcuch z góry normalnie a na drugim pod spodem. Potrzebna jest tylko rolka podtrzymująca łańcuch.

Dzięki chłopaki

Opublikowano

Wyglądają na przerabiane, więc może być to przyczyną, albo się nie domykają, albo do końca nie otwierają, ale po tym jednym zdjęciu trudno ocenić, gdzie one siedza w instalacji

Opublikowano

Patrząc na te fotki, to zmieniam zdania. Blok elektrozaworów masz na dole nad wałkiem, a to są tylko czujniki ciśnienia. A ta kostka, to ma na sobie schemat ? Prawdopodobnie bez trudu to dostaniesz, tylko musisz znaleźć schemat tej "kostki" , najlepiej w orginalnej instrukcji, bo wygląd zewnętrzny niewiele mówi.

Opublikowano (edytowane)

Ja ogolnie sadze ze ta prasa byla przerabiana ze zwyklego rozdzielacza na elektrozawory we francji wiec o jaka kolwiek instrukcje czy schemat ciezko. Dlatego tutaj pytam bo mnie az glowa boli od myslenia o tym ogolnie skomplikowane to jest i zrizumiec to bez rizbierania co jak i gdzie trudno jest dojsc. Kostka zadnego schematu nie ma tylko jakies tam numery przejrzalem cala grafike google i nic co pasowalo by nie znalazlem. A do lubliba do sipmy nie ma po co jechac bo takich tepych sprzedawciw teraz maja ze szok.

Edytowane przez robi57362
Opublikowano

Niby z zasilaniem wszystko ok. Jak nabijam cisnienie idzie normalnie do zielonego pola i nie zaskakuje cos tylko spada prawie do zera i znowu nabija do zielonego pola i tak w kolko ale po zrobueniu 15 bel (wlasciwie jajek) zaczyna zaskakiwac i dziala normalnie. Wielkie dzieki za zainteresowanie moim problemem.

Opublikowano

Musiał pracować po blisko 6 godzin dziennie codziennie przez 7 lat. Taki to pracował na siebie :D

Opublikowano

tak samo pomysł połączenia N z przewodem ochronnym wyłącznik różnicowo-prądowy  będzie się mścił.... tylko rzadko kto ma założony.....

Kolega pisze o wtyce 4P, więc nie bardzo tam widzę miejsce na wyłącznik różnicowo - prądowy.

Opublikowano

Ja tez jebłem i nie mogłem wstac jak to przeczytałem to się śmiali w głos xD A tu drugi mistrz http://www.tygodniksiedlecki.com/t39351-przez.swoja.bezmyslnosc.spalil.dom.htm

Też za dzieciaka podpatrzyłem ojca jak rozpala benzyną, tylko że on nalewał w nakrętkę i wrzucał ciecz do pieca, a ja wlałem prosto z bańki a co tam i tylko pamiętam jak płomyk się piął po strumieniu paliwa. Dobrze że nie spanikowałem i szybko wybiegłem z płonącą bańko na dwór. Jeszcze przeszła mi myśl by wrzucić do pieca i zamknąć ale znając życie miałbym słup ognia z komina :D 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v