Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kompletnie nieopłacalny interes. Do bel najlepsze 2 osiowe przyczepy. Wystarczy jeden ciągnik, stawiasz gdzie chcesz. Nie zapada się na łące bo ciężar na 4 koła rozłożony. Za 1900 zł to kupiłem sztywną niemkę ;), trochę poszerzyłem, przedłużyłem i 16 się mieści. Teraz mam mocniejszą oś wstawioną, bo stara się zgięła to mogę dorobić na tylnej burcie poszerzenie na dodatkowe 2 bele.

Opublikowano

Jakoś w tym roku pozwoziłem siano takim wynalazkiem, który zrobił sąsiad ze swojej zbieraczki. Podłoga pozioma (na zdjęciu podłoga nie przerobiona, więc trochę mniej bel się zmieści) pomieści około 15 bel.  Kładłem po po pięć bel w dwa rządki i kilka na górze środkiem. Z suchym sianem stała dość pewnie i nie zapadała się. Trzeba z tym uważać na nierównościach.

Opublikowano

No właśnie jakoś te siano zwiozłeś i uważałeś na nierównościach. Ja siana nie wożę tylko i u mnie się jedna oś nie sprawdza. Miałem jednoosiową(właściwie jest nadal) i czeka na przerobienie na 2 osiową. Kładziesz 8 bel po 500 kg i na torfie siedzi jak trafi na miękkie.

Opublikowano (edytowane)

https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-do-beli-CID757-IDhUu8J.html#fdff09e61a opłaca się ? Wiadomo że trzeba zmienić koła na 15 ale z tym nie ma problemu. Ile bez może na to wejść ?

jak wywalisz podbierak to masz 6m ramy+ zaczep

minionej zimy kupiłem taka samą za tys z mysla zrobienia lawety do slomy i skrzyniopalet, dołozyłem nowe opony 11,5,poszerzyłem rame na 2,4, wzmocniłem, na podłoge blacha 3mm... łaczny koszt + -4,5tys

Edytowane przez przemol87
Opublikowano

Kompletnie nieopłacalny interes. Do bel najlepsze 2 osiowe przyczepy. Wystarczy jeden ciągnik, stawiasz gdzie chcesz. Nie zapada się na łące bo ciężar na 4 koła rozłożony. Za 1900 zł to kupiłem sztywną niemkę ;), trochę poszerzyłem, przedłużyłem i 16 się mieści. Teraz mam mocniejszą oś wstawioną, bo stara się zgięła to mogę dorobić na tylnej burcie poszerzenie na dodatkowe 2 bele.

widzisz moja "większa" ma poszerzoną oś,koła szerokie dorobioną porządną stopę i sam zwożę wszystko jednym ciągnikiem.....

pasowałoby jeszcze w mniejszej dołożyć koła i poszerzyć ośkę bo ta buja się strasznie

Podłogi w obu są płaskie robione z desek 4

Opublikowano (edytowane)

Ile wg. Was warta przyczepa D47 na wąskich kołach (tylne opony OK, przednie do wymiany), burty do wymiany, podłoga 4mm blacha w dobrym stanie, górna rama krzywa (opadnięta środkiem), dolna Ok, 3 stronny wywrot, brak butli powietrznej, ale zarejestrowana i opłacona. Pytam bo stoi taka niedaleko. Koleś woła 2500 - coś pewnie do utargowania.

Edytowane przez Buszido007
Opublikowano

Stoje przed kupnem Same Titan z 99 roku silnik powoli zaczął brać olej czyli pierścienie do wymiany i prawdopodobnie brak kwitów aczkolwiek pracuje już kilka lat w PL cena ok 25 tys. zł czy ktoś posiada bądź miał styczność z takim sprzętem ? Na forum jest raczej nie wiele o tym sprzęcie.

Opublikowano (edytowane)

Mam podobnego jakbyś chciał 365 GT  .Za jakiś tydzień lub dwa będę go wystawiał na sprzedaż .(w duuuuużo lepszym stanie)+ możliwość tura oryginalnego.

Edytowane przez KAROL4
Opublikowano

Mam okazję kupić i chciałbym założyć do starego jumza koła 9,5 r 42 służyłby mi do roboty w międzyrzędziach w ziemniakach (anna i formownica 2rzędowa). 

Jaka będzie wysokość takiego koła, czy będzie wyższe czy niższe od fabrycznych 15,5 r38

Czy na takich kołach traktor będzie miał jakikolwiek uciąg, czy nie będzie się grzebał przy przyczepie 6 albo czasami ciągam nim talerzówkę 2,2? 

Opublikowano

Mam okazję kupić i chciałbym założyć do starego jumza koła 9,5 r 42 służyłby mi do roboty w międzyrzędziach w ziemniakach (anna i formownica 2rzędowa). 

Jaka będzie wysokość takiego koła, czy będzie wyższe czy niższe od fabrycznych 15,5 r38

Czy na takich kołach traktor będzie miał jakikolwiek uciąg, czy nie będzie się grzebał przy przyczepie 6 albo czasami ciągam nim talerzówkę 2,2? 

koła będą podobnej wysokości ale o uciągu zapomnij..mam takie założone

a d-83 autosan ogarniesz?

pisz priv

Panowie polecam naprawdę warto ;)

https://www.olx.pl/oferta/rozrzutnik-CID757-IDi1nLH.html

Opublikowano

A propos "okazji" które również w tym temacie często się pojawiają. Tutaj przykład dlatego takie ceny a nie inne. http://www.agrofoto.pl/aktualnosci/polska/wirtualny-ciagnik-new-holland-oszusci-dzialaja-w-sieci,2706.html  Nie wiem jak można się dać tak nabrać, wpłacać spore pieniądze nie oglądając ciągnika obcemu gościowi.

Opublikowano

Oszuści potrafią wykorzystać ludzkie słabości i normalne zachowania.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v