Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

takiego amazone wyrwałem od sąsiada za 2300+ pół litra wódki, fajny rozsiewacz, nie ma z nim problemów, niewątpliwym plusem są łopatki do regulacji wysiewu, osobiście polecam

A wysiewa on na 15m?

Opublikowano

No znać nie znam ale znam osobę która u niego kupiła ciągnik za 50 tyś i przez 3 lata już włożyła drugie tyle z czego pierwsze 40 tyś po miesiącu od zakupu :( Nie chcę wchodzić w szczegóły bo może to był jednorazowy wybryk chociaż fakt faktem mechanika na stałe mają i akurat później przypadkowo się dowiedziałem że ten ciągnik o którym pisze był grzebany już u nich i zrobiony na sztukę :( Ale miejmy nadzieje ze to była tylko jakaś pechowa sztuka ;)

Opublikowano

mógłbyś napisać co to  za awaria za 40 tys 

Głównie skrzynia biegów i przedni most plus kilka innych pierdół :) oczywiście nie do końca bym obwiniał za to handlarza bo przecież on go kupił tylko na handel i sam może nie wiele więcej wiedział na jego temat chociaż jak się znam na ciągnikach tak się znam ale akurat ja go do ręki bym nie wziął a uczciwy handlarz raczej tym bardziej. O kupującym nie wspomnę no ale nie każdy klient który kupuje ciągnik czy samochód musi się na tym super znać no i kupiły oczy bez dogłębnego oglądania :) 

Opublikowano

Ponieważ mój znajomy ma NH 8070 i pod względem awaryjnościi koszenia to daje rade (czasem jakiś pasek lub łożysko) ale w takiej cenie to wolałbym np fortschritt 514 gdzie za polowe ceny masz kombajn trochę większy, bardziej oszczędny, mało awaryjny. i przede wszystkim co najmniej  2 x młodszy.

1) fortschritt 514, niby fajnie, ale nie mam go w promieniu 100km zeby był jakiś ciekawy

2) tu mam koło domu i powiedzmy że "wiem co kupuje" większość łożysk poszło akurat na moich polach:) paski tak samo, że nie wspomnę o zębatkach... klima nabita świeżo, wózek do hedera, heder 4,6m, stół do rzepaku...

Opublikowano (edytowane)

o ile mieszkasz na wypizdówku i nikt o tabliczki nie pyta

U nas na szczęście problemu wielkiego z tym nie ma poza tym z papierami także nie ma większych problemów :)chyba że u was sprawdzają tabliczki i nr ramy, to inna sprawa, ale u nas jak ktoś jest normalny to się zawsze z policją dogada a ci "mądralinscy" płaczą i płacą :)

Edytowane przez PaweAftarczuk
Opublikowano

Dołóż do tego koszt opon, felg, przystawki, wału i masz w Ursusie przedni napęd w cenie Renault 781-4 :)

No masz racje,ale przerobienie Ursusa 912 na 914 też tanio nie wyjdzie roboty nie liczę,popatrz w ogłoszenia masz rację   ;)  najlepiej kupić ciągnik z napędem  B)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v