Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Same silnik Deutz także problemów z tym nie ma a wszelkie pompy itp. z zamiennikami nie ma problemów sam mam dwa Deutz-e z 1978 i 9 i nie ma problemów z częściami(z tym że te ciągniki się nie psują) co najwyżej zestaw naprawczy do silnika był kupowany. Jeden jeździ u nas już jakieś 14 lat drugi 10.

Opublikowano (edytowane)

Właśnie, konkrety. Gdzie, za ile? bo bajurzenie, że coś do zabytku dostane w sklepie za rogiem mija się z celem. Szukasz jakiegoś elementu w używkach to na takim olx znajdujesz 2 egz na części... U nas to nie było i nie będzie popularne a trzeba pamietać, że traktor to nie tylko silnik montowany w kilku innych markach

Edytowane przez lukbold
Opublikowano (edytowane)

Znajdź części do takich zabytków i kupuj.... chyba nie zakładasz że to 100% sprawne

Raczej nie zamierzam takich kupować, co nie zmienia faktu że z częściami nie powinno być u mnie problemu, mam blisko 2 duże sklepy z częściami i jeśli nie mają na miejscu to na pewno sprowadzom. Takich zabytków wciąż trochę jest ( choć nie u mnie) i części na pewno są produkowane, a nawet jeśli nie to zawsze można dopasować, dorobić, albo z "odzysku". Więc nie wiem o co ci chodzi...

Edytowane przez cyprian1219
Opublikowano

Same 80 ma silnik "Same 039-1054L" lub "Same 039-1054P" w nowszej wersji, 77 lub 80KM. Skąd wziąłeś info, ze to silnik Deutz ? Nawet na niemieckim forum Same nie ma takiej informacji, a oni lubią się chwalić swoją techniką.

Opublikowano

Może ktoś z lenistwa albo niepełnosprawny zrobił sobie hydrauliczne sprzęgło załączane siłownikiem? Kiedyś kolega Stasio1 zrobił coś podobnego.

Opublikowano

wajcha od 12345678 to są dwa zakresy po 4 polbiegi( dwa przyciski zolw i zając). Wajcha ponizej czyli ta owinięta izolacja sluzy od zmiany kierunku jazdy a przycisk robi za sprzeglo. Zastanawia mnie przełącznik obok 1234 po prawej

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v