Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak bym chcial oddać za darmo tak jak i to Wy robicie to bym to zrobił a przyczepa wystawiona bo wystawiona :) Śmiać to mi sie z was chce że wam bół d***e ściska :) Jak widać sprzedawać nie musze skoro po pół roku wystawiłem ponownie ;) także troche dystansu do życia bo żyłka wam pęknie :) i nie zapominajcie o tym że to cena brutto a nie netto także 23% można sobie odliczyć bo w razie sprzedaży musze wystawić fakture VAT.

Opublikowano

Rozgladam się  za kosiarka jakieś opinie  o  takim  modelu?  i o  sprzedawcy ? 

http://olx.pl/oferta/kosiarka-dyskowa-agram-pottinger-jet-cut-247-2007r-2-5m-super-stan-CID757-IDcYG4z.html#9b03ca594f

Ktoś ?  coś?

Pronar82a

Ano  śmiejemy się  śmiejemy ,  na  szczęście  jest  z  kogo i nie jest  nudno  :P

A  tak  od  tematu...   postaw  czasem jakiś przecinek  , lub kropkę  , bo  ciężko  przeczytać to co piszesz  

że  sensu na próżno  szukać- to inna  sprawa ... :D

Opublikowano

Jak bym chcial oddać za darmo tak jak i to Wy robicie to bym to zrobił a przyczepa wystawiona bo wystawiona :) Śmiać to mi sie z was chce że wam bół d***e ściska :) Jak widać sprzedawać nie musze skoro po pół roku wystawiłem ponownie ;) także troche dystansu do życia bo żyłka wam pęknie :) i nie zapominajcie o tym że to cena brutto a nie netto także 23% można sobie odliczyć bo w razie sprzedaży musze wystawić fakture VAT.

Z tym VAT-em to ścieme walisz do kwadratu

Opublikowano (edytowane)

Zapoznaj się z ustawą podatkową a dopiero porozmawiamy, kto jest na VAT musi odprowadzić podatek od sprzedaży maszyn 23% przepisy zmieniły się rok temu, i nie ważne czy maszyna była kupiona przed VAT to i tak podatnik VAT musi wystawić fakturę VAT na dany sprzęt, nie ważne czy używany czy nowy.

Nie ma czegoś takiego jak umowa kupna sprzedaży jeśli dana maszyna jest w ewidencji. Jeśli maszyna jest w ewidencji to niestety trzeba wystawić fakturę VAT z 23% VAT-em.

PS. Żeby się wypowiedzieć to trzeba znać się na prawie i obowiązujących przepisach a nie pisać bezmyślne udając najmądrzejszego na świecie.

Edytowane przez Pronar82a
Opublikowano

nie martw się... fiskusowi od tej przyczepy nie zapłacisz ani grosza... a dlaczego to już było Ci wyjaśnione na poprzedniej stronie ;)

Teraz tylko czekać na posta, że ogłoszenie wystawione dla jaj

Opublikowano

Zapoznaj się z ustawą podatkową a dopiero porozmawiamy, kto jest na VAT musi odprowadzić podatek od sprzedaży maszyn 23% przepisy zmieniły się rok temu, i nie ważne czy maszyna była kupiona przed VAT to i tak podatnik VAT musi wystawić fakturę VAT na dany sprzęt, nie ważne czy używany czy nowy.

Nie ma czegoś takiego jak umowa kupna sprzedaży jeśli dana maszyna jest w ewidencji. Jeśli maszyna jest w ewidencji to niestety trzeba wystawić fakturę VAT z 23% VAT-em.

PS. Żeby się wypowiedzieć to trzeba znać się na prawie i obowiązujących przepisach a nie pisać bezmyślne udając najmądrzejszego na świecie.

Albo jesteś Świętszy od Papierza albo życia nie znasz.

Opublikowano

W tym trójkołowcu głowicę to jakiś,,fachowiec'' przykręcał,  ,pewnie i  cały remont robił wraz radosnymi malunkami :P ,z przodu hamulca nie ma,na tył jakby jakąś linkę dostrzegam,jakieś tajemnicze ustrojstwo nad silnikiem :huh: .   Ciekawe czy łańcuch te opony widział,a jak widział to się ,,ucieszył'' :rolleyes: . ale ogólnie cena w miarę jeśli coś zejdzie,  a nabywca posiada części do Wiejskiego Sprzętu Kaskaderskiego ,najlepiej oryginalne z lat sześćdziesiątych i siedemdziesiątych ,to i kołki do ogrodzenia można podwieżdz ,trawką woły zasilić,po tatę pod sklep podjechać :ph34r: opłotkami .    Ale swoją drogą radośnie przypuśćmy że jest dopuszczona do ruchu,i jak dla niebieskiego wiatr górną łapkę podrzuci, to niby z jakich uprawnień będzie mnie spowiadał.   A,A+ jakaś laweta, B, T, wolnobieżne ,C, C+, ,autobus   [ z racji kolegów taty czy swoich],czy głowa w drugą stronę iiiiiiii   oczy..... . ;)  :D  :D  :D . Może wypowie się jakiś policjant, czy na tę ewentualną ostatnią opcję potrzebne są jakieś uprawnienia,no nie wiem   papier na opryskiwacz,, kurs przedmałżeński,, książeczka zdrowia.....ooo . :blink:  ;)

Opublikowano

Popatrz jeszcze raz na ceny i wtedy się zastanów czy warto pytać.

Opublikowano

Nie  ma  się  nad  czym zastanawiać  ,  to  same  okazje,  śpiesz  sie  bo  ktos  moze  być  szybszy .

To  prosty  układ ,  wpłacisz  zaliczke,  a  on  ci sprzęt  przywiezie ....

Opublikowano

Najpierw puknij się w czoło to może przejrzysz na oczy. Daj znać jak znajdziesz tego handlarza.

Opublikowano

Po co jechać , wystarczy zaliczkę wpłacić i "będzie Pan zadowolony " ;) .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v