Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, sumek666 napisał:

Osobiście widziałem przyczepę z Gniezna na skupie. Kilka godzin pogadałem z rolnikiem co ma taka. Zadowolony jak cholera. Mi też się podobała i nawet ładnie pomalowana. Koła tirowskie całkiem  ladne. Spinane burty na pas transportowy. Plandeka ok. Mówił, że jak pada to nic nie cieknie, ale z praktyki musi uchylać burty bo się skrapla jak stoi na dworze. 

Kolega ma z tamtąd 2xD55 i teraz na żniwa remontowali mu hl 8011, to z czystym sumieniem mogę przyznać że lepiej zrobione niż te SĘPOLEŃSKIE

Opublikowano

Warto kupić zwłaszcza że np ja za zrównanie budynku z kamienia, ściągnięcie wierzchniej warstwy ziemi z około 350m² i wywiezienie 2 patelni ziemi zapłaciłem aż 1000zł Jeszcze w tych pieniądzach wykorytował około 50m drogi zasypał kamieniem i  ujeździł. Cały gruz przerzucił we wskazane miejsce.  Pracowała 24tonowa ładowarka. Łyżka z wagą, na jedną ponad 7ton . Miałem podstawić swoją 4 t przyczepę ale wymiękłem 😁

Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

mają ludzie fantazje

widziałem rażąco podobną akcję z c330, pociągnie ale traktor ma straszny wierdziel i bela mało zbita a spalanie i uciążliwość pracy to już w ogóle wszystkie granice pewnie łamie 

Opublikowano
13 godzin temu, blondynek2004 napisał:

https://www.olx.pl/oferta/wytloki-jablkowe-z-jablek-wyslodki-dla-zwierzat-CID757-IDyCYFe.html

Stosował ktoś coś takiego w karmieniu opasów. Kolega się zastanawia czy jest sens się w to pchać a jeśli tak to jak z przechowywaniem? Czy robić tak jak z wysłodkami buraczanymi?

Kiedyś to brałem , dobrze się zakisza,  chętnie jedzą a co do vvartości to nie vviem 

Opublikowano
11 godzin temu, soltys48 napisał:

mają ludzie fantazje

Chłodny dzień ,bo panowie w bluzach i brak słońca,traktorek nie zajeżdżony to i te kilka bele uklepie. Przy  plus 30 i słoneczku ,inaczej by płyny temperaturę łapały i przy trzeciej beli [a to pasówka i nie odpocznie do dobicia]. Przez prawie miesiąc klepałem trzydziestką paszowóz 8 m. Jak temperatura przy zerze,to każdym mniejszym można chwilę dłużej powalczyć, zawsze to 15 minut póżniej płyn ujrzy światło dzienne😉

Opublikowano

Jak kiedyś to miałem to zakisiłem razem ze śrutą z pszenżyta , około 25 ton jabłek i około 6 ton śruty , sypałem vvarstvvami na pryzmę  i mieszałem glebogryzarką pasza vvyszła idealna , byki dostavvały tylko te jabłka i słomę ovvsiankę i nic vvięcej bo miałem vvtedy biedny rok , i ładnie urosły na takiej diecie 

Pszenżyto dodałem  bo zalągł mi się vvołek i chciałem vvyczyścić magazyn 

Opublikowano

O widzisz ciekawy patent. W sumie nie wiem dokładnie jak kolega stoi ze zbożem ale poświęci te 3-4 tony pszenżyta czy nawet i żyta i już coś jest. Ciekawe właśnie czy z żytem by dało radę bo coś mi się kojarzy że żyta ma chyba więcej ale to już jego sprawa. Ale dzięki za podpowiedź przekaże koledze i niech sam decyduje.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v