Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
31 minut temu, bratrolnika napisał:

albo lepszy cwaniak może tyle ma do sprzedania i jedno ogłoszenie wstawił będzie tylko zdjęcie i cenę zmieniał 

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Ursus932 napisał:

To na pocieszenie oglądaj takie 

I pomyśl że z ursusami jesteś 100 lat do przodu 😊

O kurde, mimo że koniem to i tak bardziej zaawansowany technicznie niż większość chłopów u nas. Patrzajta, pług obracalny i do tego z przedpłużkami, pole ładniej zaorane niż po niejednym Kravelandzie i to na razówkę!

Edytowane przez KlimekPL
Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

lał ktoś albo leje verve z orlenu do ciągnika ?

Uważaj bo jeszcze zetora rozerwie po vervie

Opublikowano (edytowane)

Ja kiedyś zatankowałem vervy do golfa 2 1,6 zwykły diesel, on coś miał z 50 kucyków, to po vervie z tych kucyków zrobiły się araby, lepiej szedł, ale się gotował płyn chłodniczy. 

Edytowane przez tobi866
Opublikowano
8 godzin temu, witejus napisał:

za te pieniądze raczej marnie

Z tego co pamiętam  @damianzbr kupił coś podobnego w podobnych pieniądzach i był zadowolony, ciekawe jak z perspektywy czasu oceni ten zakup??

Opublikowano

Mam problem z belarusem. Włącznik masy jest na przycisk, dwa lata temu założyłem nowy elektrowłacznik bo stary się spalił. Ostatnio klawiszem można było tylko rozłączyć aku,ale już włączyć się nie dało trzeba było maskę otwierać i klikać w grzybka. Okazało się że styk się przepalił w przycisku,założyłem nowy klawisz i ta sama sytuacja. Co może być nie tak?

Opublikowano
20 godzin temu, KlimekPL napisał:

O kurde, mimo że koniem to i tak bardziej zaawansowany technicznie niż większość chłopów u nas. Patrzajta, pług obracalny i do tego z przedpłużkami, pole ładniej zaorane niż po niejednym Kravelandzie i to na razówkę!

akurat kverneland chyba najgorszy w orce,nie liczac ug-bo ma odkladnice kulturalne-tak to sie chyba fachowo nazywa, na gleby w dobrej kulturze rolnej a nie pasci........

wspomnien czar- kiedys tez za plugiem chodzilem  😪, z racji wieku bardziej wtedy konia bacikiem niz plug na kolcach prowadzic.

jaki ten silnik do ogara dozamet czy jawa ??? polski to bylo niezwykle badziewie- cieszylem sie jak go sprzedalem przy przebiegu niewiele wiecej niz 2000 km, sasiad takiego sobie kupil i ma remontowam,moze da sie przejechac.

Opublikowano

Pytałem jakiś czas temu o pompę do piasta. No i kupiłem nową pompę, z hydrotoru no i ma odwrócona głowice. Tzn nowa pewnie ma tak jak być powinno, tylko ja mam na odwrót w starym.

No i teraz pytania się nasuwają 

- odwrocic tylko głowice w nowym i podłączyć tak jak było

- założyć nowy tak jak jest i dać zasilanie tak jak pokazuje

- czy mogę zmienić kierunek zasilania (tzn w piascie puścić olej z drugiej strony)

- w którą stronę będzie się kręcić tarcza

Obecnie zasilenie przychodzi z prawej strony - najpierw załączany jest napęd na koło i dalej idzie na pompę i wraca lewa strona. Talerz kręci się w prawo. 

Jeśli nowy założę tak jak jest i podłączę tak jak pokazane jest na pompie, to zasilenie będzie szło z lewej strony na pompę i potem na załączanie napędu i do ciągnika. 

Co z tym fantem zrobić?

Chciałem znaczyć zdjecie, ale cały czas wyskakuje błąd przy przesyłaniu pliku

Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

Polski potrzebny, do motorynki. W moim osobistym wrażeniu lepszy niż czeski

Strasznie ciekaw jestem czemu tego co był nie daje się naprawić .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v