Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, slawek74 napisał:

a który łursus ma wom e540 lub 750 ? wydajną hydraulikę bieg eko do transportu i tak można wymieniać jeszcze kilka rzeczy

a ten tu to jelenia szuka?😃

Ja tam ani w jednym ani drugim wałka eko nie mam. Wom w opryskiwaczu pracuje przy 1200 obr. w innych maszynach około 1700 i wystarczy w zupełności. Jeśli chodzi o biegi to cóż jedynie półbieg by się przydał.

10 godzin temu, slawek74 napisał:

mam jeden niby polski (farmera) i co jak naprawię jedno to zastanawiam się co następnego pier....nie wczoraj naprawiałem symeryng na pompie jakiś czas temu włącznik masy się rozleciał przdtym krzyżak na wale i tak można wymieniać bez końca

Gdzie ten krzyżak sie rozleciał?

7 godzin temu, Wiesi0 napisał:

Dla niektórych małolatów pojeździć ciągnikiem cały dzień i wielce zmęczeni.Jaka ciężka praca.Dajcie spokój.

Bo teraz to co już wspominałem w ciagniku nie ważna jest funkcjonalność jego tylko czy jest komfort.  

Opublikowano
41 minut temu, farmtrac8244 napisał:

Bo teraz to co już wspominałem w ciagniku nie ważna jest funkcjonalność jego tylko czy jest komfort.  

No to w takim razie niech taki człowiek idzie sobie do praczy w jakimś biurze klimatyzowanym.

Coś się zapcha w kombajnie,czy głupie smarowanie i co się nie u kurzy

Opublikowano
6 godzin temu, Bananek napisał:

To i ja wrzucę coś od siebie. Pamiętacie rodzinkę, której spalił się stóg słomy i wojnę sąsiedzką z moich okolic? Oto dalsza jej część pokazana zupełnie z innej strony. Komedia i tragedia w jednym. Proszę oglądać >link<

oglądał ja to wczoraj z moją Panią to mało telewizorni nie osmarkałem

Opublikowano (edytowane)

Witam, może trochę nie w temacie ale mam duży problem z siewnikiem nordsten lifomatic 2000. Mianowicie od koła idzie krótki łańcuch na zębatkę z wałkiem sześciokątnym który jest wylotny przez słupek do którego zamontowane jest koło i kończy się druga zębatka która napędza skrzynie pośrednia. Na tym wałku jest dwie tulejki ,założyłem nowe koszt 110 zł ponieważ stare się rozpadły i spadł łańcuch. Po zasianiu pół hektara rozpadły się nowe. Czy ktoś miał podobny problem wie co może być przyczyna. Dodam że siewnik sprawował się 7 lat idealnie a teraz 1.7 h siałem od soboty i dziś dopiero skończyłem.

Edytowane przez Damianek20
Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał:

o to to. choc jeden skumal

Ci co się darli wg mnie tak niezbyt rozgarnięci mi się wydawali-ale to może być moje subiektywne odczucie

Jednak powiem Ci,ze jako zaprawiony w takich bojach od razu zapala mi sie czerwona lampka jak ktoś pier**li jak papuga

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

farmtrac8244 a gdzie masz krzyżaki ? na wale od przedniego napędu przy przednim moście zaczynało pukać i dorzuciłem podkładkę bo luz się robił

No ale to z czasem tak się robi u mnie też takie coś było parę lat temu.

Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

Części do niego dość drogie,miałem taką 3

Dzięki za odpowiedź. A jak się orze takim pługiem? Czy dobrze przykrywa i jak ciężko idzie? Czy 80 KM poradzi sobie z 4 skibami na średniej ziemi? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v