Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"Przepracował tylko 6200mth"

Rok produkcji 1978 :)

Panowie sprawa tego typu - auta szukam, może ktoś akurat sprzedaje, lub ktoś z otoczenia i może polecić.

Szukam S80 II, S60 II, Accord VIII. Ewentualnie E60, od biedy a4 B8. Benzyna, ciemny lakier :)

Jakby ktoś coś słyszał, będę wdzięczny, w wietnamsko-mandzurskim województwie bida z ogłoszeniami :(

• Like 1
Opublikowano
daron64 napisał:

Panowie sprawa tego typu - auta szukam, może ktoś akurat sprzedaje, lub ktoś z otoczenia i może polecić.

Szukam S80 II, S60 II, Accord VIII. Ewentualnie E60, od biedy a4 B8. Benzyna, ciemny lakier :)

Jakby ktoś coś słyszał, będę wdzięczny, w wietnamsko-mandzurskim województwie bida z ogłoszeniami :(

Znajomy kupił ciągnik z 1986r przebiegiem 2500 h i się cieszyl że przebieg orgimalny 😃 oczywiście że orginalny tylko licznik walnięty i wolno liczy przez cały dzień worzenia qq wybiła 1h i otworzyła mu oczy 😃

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, daron64 napisał:

Ciemnych kolorów jest od zatrzęsienia, spróbuj znaleźć coś nie srebrnego albo nie czarnego

Accord to taki???

https://www.olx.pl/oferta/honda-accord-bezwypadkowa-bez-jakiegokolwiek-wkladu-finansowego-CID5-IDBhE8W.html

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano
8 minut temu, bratrolnika napisał:

spróbuj znaleźć coś nie srebrnego albo nie czarnego

Z początku nie doczytałem słowa nie i myślałem, że srebrnego polecasz. 🤔 Tych ameliniowych kolorów to od zaje.. po miastach. Co trzeci samochód jest srebrny lub w odcieniu srebra. Czarne są super i wcale nie ma ich dużo na rynku.

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Ciemnych kolorów jest od zatrzęsienia, spróbuj znaleźć coś nie srebrnego albo nie czarnego

Accord to taki???

https://www.olx.pl/oferta/honda-accord-bezwypadkowa-bez-jakiegokolwiek-wkladu-finansowego-CID5-IDBhE8W.html

To 7, no i tak szukam raczej czegoś 180+. Tylko kuzwa urlop zacząłem i nie mam czasu jeździć szukać - w polu nic nie robione. Dopiero dziś zacząłem wapno wozić, a gdzie talerzowka, orka, siew.. No i wszędzie daleko trzeba jeździć. Do tego Volvo większość że stanów, Accord większość w automacie (2.4)i tak zawsze znajduje wymówkę żeby nie jechać nie oglądać 😛

Opublikowano
1 godzinę temu, Thomas2135 napisał:

Z początku nie doczytałem słowa nie i myślałem, że srebrnego polecasz. 🤔 Tych ameliniowych kolorów to od zaje.. po miastach. Co trzeci samochód jest srebrny lub w odcieniu srebra. Czarne są super i wcale nie ma ich dużo na rynku.

Do zeszłego miesiąca miałem dwa srebrne, i gdyby nie upór żony pewnie kupiłbym kolejnego, mi tam kolor bez różnicy, a w srebrnych najłatwiej coś znaleźć. Czarnych też dużo, przynajmniej w tych których Darek szuka, limuzynę najłatwiej czarną trafić

13 minut temu, daron64 napisał:

To 7, no i tak szukam raczej czegoś 180+. Tylko kuzwa urlop zacząłem i nie mam czasu jeździć szukać - w polu nic nie robione. Dopiero dziś zacząłem wapno wozić, a gdzie talerzowka, orka, siew.. No i wszędzie daleko trzeba jeździć. Do tego Volvo większość że stanów, Accord większość w automacie (2.4)i tak zawsze znajduje wymówkę żeby nie jechać nie oglądać 😛

Ten co pisałem to rzut kamieniem ode mnie, więc jakby co to bym skoczył oblukal. Ale jak za stary to nie było tematu. 180KM w takim dużym aucie to akurat do normalnej jazdy

Opublikowano

S80 to 2.5t 200, albo 3.2 240, Accord 2.4 200, s 60 2.5t 240. Poprzednie auto miałem srebrne. Główny plus to to, że łatwo w czystości utrzymać :) firmy lakier jednak bardziej mi leży, niekoniecznie czarny. No i wnętrze musi być ciemne

Pytanie ekstra - w małych postach - jeden talerz, hydromotor, napęd taśmy od koła - jest możliwość regulacji prędkości posuwu taśmy? Wysianie jednego piasta zajmuje mi ok 20minut. Tak to wygląda? Zasuwa na maca otwarta

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Pytanie ekstra - w małych postach - jeden talerz, hydromotor, napęd taśmy od koła - jest możliwość regulacji prędkości posuwu taśmy? Wysianie jednego piasta zajmuje mi ok 20minut. Tak to wygląda? Zasuwa na maca otwarta

ale ile ton/ha Ci wychodzi ? To dawkę chcesz zmniejszyć czy zwiększyć , zagranicznym takim siałem tylko napęd talerzy na pasek 😮 od wom , a taśmy od koła to zasuwą normalnie regulujesz dawkę .

PS Dopiero widzę ten model rozsiewacza w całości , ojciec taki przerobił na bitkę (do przewożenia zwierząt) to walała się gdzieś jeszcze zasuwa i tarcza a i wałki 

https://www.olx.pl/oferta/agegar-uprawowo-siewny-CID757-IDBibEq.html#9e83ea5f27

z twoich stron , ale nie o to chodzi pierwszy raz widzę napęd od kół poprzez przeguby krzyżakowe i to od dwóch kół 🤔 ciekawe czy ma jeszcze mechanizm różnicowy 

Opublikowano
11 minut temu, sebe1033 napisał:

ale ile ton/ha Ci wychodzi ? To dawkę chcesz zmniejszyć czy zwiększyć , zagranicznym takim siałem tylko napęd talerzy na pasek 😮 od wom , a taśmy od koła to zasuwą normalnie regulujesz dawkę .

Chciałbym zwiększyć. Ciężko powiedzieć ile wychodzi :) chciałem żeby wyszło ~6t na ha. Poprzedni właściciel mówił, że w czub wchodzi, koło 2t. Mi wychodzi niecałe 2 rozsiewacze na hektar. Zasuwa na max otwarta. Próbowałem szybciej jeździć, ale jest za szybko i jeżdżę gdzieś 8km/ha. 

Opublikowano

jak napęd taśmy od koła to prędkość nie ma znaczenia (ma tylko dla tarczy czy nadąży rozrzucić ) jedynie co to jak przekładnia rozbieralna to może by coś pokombinować z kołami , najszybciej na te koło napędowe taśmy od koła jezdnego zmniejszyć ... a jeszcze szybciej dziurę zwiększyć (kątówką 😁)

A może za szeroko jeździsz chyba że ta tarcza szeroko rozrzuca taki piast dwutarczowy to sypał ok 8-10 m to jedno tarczowy ile szerokości ma ?

Opublikowano
4 godziny temu, daron64 napisał:

Jeden niezbyt czubaty piast wychodzi mi na pół hektara.

rozsiewacz-wapna-nawozu-nie-rcw3rcw5-ursus-lodwigowo-sprzedam-492111232~2.jpg

Nadwozie, przed/polift, silnik, kolor :)

Patrzyłem na nie, ale taka ostateczność :)

rozsiewacz-wapna-nawozu-nie-rcw3rcw5-ursus-lodwigowo-sprzedam-492111232~2.jpg

Nadwozie, przed/polift, silnik, kolor :)

Patrzyłem na nie, ale taka ostateczność :)

mam taki sam rozsiewacz dolomitu na płasko wchodzi około 1,5 t  całkowicie otwarta zasuwa jazda około jednego metra od poprzedniego przejazdu wychodzi dawka 4t/ha

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v