Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A co do droninnborgów jak z awaryjnością? Części są dostępne? Najbardziej mi chodzi o lubelskie czy w rolmechu czy innych sklepach będą mieć części dostępne od ręki?

Opublikowano

A co do droninnborgów jak z awaryjnością? Części są dostępne? Najbardziej mi chodzi o lubelskie czy w rolmechu czy innych sklepach będą mieć części dostępne od ręki?

To prawie to samo co MF tak więc części pasują i są ogólnodostępne.

Opublikowano

Dronningborg jest to tak na prawdę zbieranina różnych firm bo jego budowa w zależności od modelu jest oparta na markach Sampo rosenlev, Massey feguson, Case, international, dlatego niektóre modele wychodziły pod nazwą Case Dania bardzo udane egzempalrze sąsiad ma i sobie chwali a u nas w sklepie rolniczym niema kłopotu z częsciami do nich

Opublikowano

a co i jak mam zobaczyc?

interesuje mnie przedewszystkim jak sie sprawdza czy tur nie zdewastował przodu

z tego co pamiętam jesteś z okolic Łowicza i szukasz ciągnika, widzę że wrzucasz link do 7245 w chorej jak dla mnie cenie, więc podpowiadam że użytkownik @Finn ma 7245 w cenie 30tys.zł, stan gorszy, ale może warto

http://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/548712-zetor-7245-quicke-2030/ tu masz link, oceń popatrz

Opublikowano

Chora cena za 7245 z turem?

to za ile są u Ciebie? jak "mniej chore" i w miare ogledne jak ten z ogloszenia to chetnie podjade :)

PS. Ogolnie ceny straych ciagnikow sa chore w tym kraju - z tym sie zgodze bezapelacyjnie!

Opublikowano

Chore to są ceny zetorów, bo nowy napewno kosztował połowę albo 1/3 tego co np renault podobnej mocy, a dziś zetor z 90r kosztuje tyle co renault z tego samego roku.... To tak jak by skoda felicja z 2000r kosztowała tyle samo co golf 4 czy lublin tyle co vw T4, polonez tyle co passat itp.... Chore

Opublikowano

podejrzewam,że ceny nie biorą się z nikąd . Dostępność i koszt części zamiennych do Zetora i do ciągnika zachodniego to nie to samo co koszt  podróbek i części z odzysku do osobówek !

Opublikowano

podejrzewam,że ceny nie biorą się z nikąd . Dostępność i koszt części zamiennych do Zetora i do ciągnika zachodniego to nie to samo co koszt  podróbek i części z odzysku do osobówek !

Chińczyki tłuką części na potęgę , czy napiszą na niej ursus czy zetor to dla nich wszystko jedno, a potem po roku siada np łożsko oporowe za 20zł a koszt wymiany ? To przez mentalność , zacofanie i pazerność sprzedawców  mamy taki stan na rynku że do zachodnich sprzętów ceny części są wysokie, zmieniałem ostatnio filtr hydrauliki - 70 zł kosztował, w niemczech w jakimś sklepie internetowym 7,5 euro. W naszych sklepach szpilka kolektora do ursusa 4512 1.7zł, taka sama tylko do masseya już 15zł  :lol:

Opublikowano

Chora cena za 7245 z turem?

to za ile są u Ciebie? jak "mniej chore" i w miare ogledne jak ten z ogloszenia to chetnie podjade :)

PS. Ogolnie ceny straych ciagnikow sa chore w tym kraju - z tym sie zgodze bezapelacyjnie!

mieszkam w sumie tak niedaleko ciebie, więc u mnie ceny są takie same, moim zdaniem ceny ciągników w centralnej Polsce są wyższe niż w innych zakątkach kraju

chodziło mi o to że niektórzy za "trochę ulepszoną C-360" bo takim czymś jest 7245 cenią jakby był to szczyt techniki

kolega @Finn ci napisał-u niego 7245 z ładowaczem poszedł z 29tys.zł, ktoś dołoży do niego 7-8tys.zł i będzie miał pewny ciagnik

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v