Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Trochę wrosła:

https://www.olx.pl/oferta/zgrabiarka-6-gwiazdora-CID757-IDzZ4HH.html#81ffb328c3

A tu igiełka, mało używana i po remoncie :D

https://www.olx.pl/oferta/kopaczka-elewatorowa-z-walkiem-CID757-IDzPrnp.html#a5ee735248

Taki remont, że lemieszy to w sumie nie ma, do tego krzywo coś "patrzą", nie mówiąc o zębatkach napędzających łańcuch wytartych w kształcie łezki, oraz pospawanego uchwytu sprzęgła... Patrząc co ma jeszcze wystawione to niezły z niego Janusz biznesu

Edytowane przez MF675ursus
Opublikowano

Panowie ile warta taka przyczepa? obecnie ma koła założone na płaskie tarcze i  jeszcze szersze opony. Pod koniec filmu zdjęcia przyczepy. Ja z Mazowieckiego więc pomiędzy śląskim trochę różnicy powinno być.

Opublikowano
Przed chwilą, daron64 napisał:

Tak wszedzie wszyscy za***rdalaj, coś okropnego

i dlatego z moim tempem pracy i motoryką nie ruszam się tam gdzie musi zostać znacznie przyspieszone bo reszta bedzie postrzegać mnie za ślamazare 

Przed chwilą, daron64 napisał:

Ale z drugiej strony nawet jak nie widać następcy, to co mam siąść i płakać? Nie inwestować nic?

zależy jak na to patrzą twoja żona i córka . siąść i płakać to może nie ale może na próbe usiąść i nic nie robić ? 

Opublikowano

Kosiarki fella jak ich cały sprzęt zielonkowy mają raczej słabe opinie.

Opublikowano
1 godzinę temu, kadłub napisał:

siąść i płakać to może nie ale może na próbe usiąść i nic nie robić ? 

Myślałem czy by sobie trochę nie odpuścić, może połowę np wydzierżawić, ale póki mam chęci to będę coś tam z tym walczył

Opublikowano

zależy od człowieka jeden jak siądzie tak siedzi , drugi siądzie posiedzi i dalej do roboty .

Zależy jeszcze jak daleko pole jest i maszyny czy wydajne , no i czy czasu jest na obrobienie . Czasem jak daleko albo za dużo to lepiej zmniejszyć 

A wracając do ogrodzenia najważniejsze rogowe , pewnie i by betonowe starczyło wkopać i ziemię wkoło zagnieść i będzie stać , jak słupy od prądu nikt tam nic nie dodaje betonu , ale głęboko wkopane . Zależy też dużo od podłoża piach ziemia i czy mokro nie jest , kiedyś ktoś miał problem brama 3 m i się ceownik w betonie przestawił (wszystko razem) bo teren podmokły przyszły mrozy i powysadzało . 

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Jak wydzierzawisz to już nie wrócisz do tego nigdy.

to prawda , myśmy oddali w dzierżawe to rodzina puka sie w czoło a sasiedzi się śmieją dziś po co teraz zarobione pieniązki ładuje w części , naprawy i remonty maszyn ale z drugiej strony jak nie teraz to kiedy ?tym bardziej że na czyjąś pomoc nie bardzo można już za bardzo liczyć , każdy ma coraz więcej swej roboty obowiązków , maszyn i mniej czasu na pomaganie , na stare lata patrzeć jak to się marnuje i popada w ruine oraz się martwić że u siebie nie wyszło po swojej myśli to nerwy sie zje tylko ale jeszcze wiekszy wstyd całkem porzucić  

Opublikowano
13 godzin temu, kizak napisał:

Czyli ciągniki  przodem ,ale znów problem z transportem. Nie daleko mnie na wagonie stojący samochód  [amerykańskiej armi] zaczepił o wiadukt. A   że ciągnik nie niski,czyli co Cabrio,.,Może z tego powodu po ciepłych krajach wojują ,a nasz pojeechał by więcej wojska postawić. No musi być fabryka by było jak z ,,zimniejszym'' wrogiem powalczyć😜

13 godzin temu, Wiesi0 napisał:

Ja słyszałem ze Kubota chciała kupić i robić Kuboty.

to już wolę japońców niż amerykanów 

21 godzin temu, MF675ursus napisał:

Cud że ktokolwiek chce kupić zakłady tego bankruta...

12 godzin temu, MF675ursus napisał:

Wy na poważnie z tymi ciągnikami dla USA? Przecież firma chce kupić zakłady w Dobrym Mieście, a tam składają prasy, przyczepy, rozrzutniki i ładowacze czołowe, a że do grupy Alamo (ta co wyraziła chęć kupna zakładów) należy Faucheux, to pewnie na turach im zależy...

3 godziny temu, extrabyk napisał:

Piszą tam coś o sprzedaży własności intelektualnej...czyli Amerykanie chcą kupić pustostan.... 😆

ktokolwiek to kupi to niestety kolejna polska firma pójdzie się pasać, niestety amerykanie z anglikami roz...... ursusa wiążąc fabrykę naszych ciągników z m-f gdy urusu produkował 30 tyś ciągników rocznie a mf 3 tyś. a teraz amerykanie przejmą i dokończą dzieła przejmując zakłady i markę która wiąże się z wielką legendą. ma to jeszcze drugą wadę, będą wywozić zyski z polski i tym dobijać polską gospodarkę i państwo 

Opublikowano

Łursusa to dawno rozjebali a Zarajczyk tylko odświerzył trupa kupując za grosze znak firmowy, bo polmot był jakoś mało chwytliwy.

Opublikowano

no wiesz gdyby nie polska dupokracja i polityka to mógłby odzyskać dawny blask, bo nie bez powodu 1/4 szła do niemiec aż niemcy dali swoim jakiś certyfikat i nasze nowe musiały być sprzedawane jako używane

Opublikowano

Jakość jakość jakość to główne grzechy nowych ursusów

Bez tego klienta nie będzie

A cena za to coś ... Szkoda gadać

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, witejus napisał:

masz zamiar z powrotem gospodarować ?

chyba raczej nie , trzeba duży wkład mieć pokroju dotacji MR by coś z tego było i dało sie z czymś ruszyć i robic opłacalnie to samo co większość z okolicy oraz  by cały czas móc temu poświęcić bez konieczności dorabiania i dokładania , jakby całą wypłate odkładał to z 6 lat zbierania ale w disiejszych czasach i moich okolicznościach nierealne

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Lament za łursusem bo to legenda :D 

53 minuty temu, igor10246 napisał:

no wiesz gdyby nie polska dupokracja i polityka to mógłby odzyskać dawny blask, bo nie bez powodu 1/4 szła do niemiec aż niemcy dali swoim jakiś certyfikat i nasze nowe musiały być sprzedawane jako używane 

Jaki dawny blask ? Mówisz o rzeczywistości kiedy od dyrektora do sprzątaczki każdy wynosił z fabryki co wpadło w ręce a we "flagowej" o ile tak można nazwać ten cud techniki C360 przez ponad 20 lat produkcji nawet nie rozwiązali problemu wyjących zwolnic ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v