Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, extrabyk napisał:

88 rok ostatni z "klasycznymi" zegarami. Silnik i skrzynia już z Poloneza. Nie miał rdzy bo nigdy zimy i soli nie widział. 

perełka , widzać że dbałeś o niego jak ci co po 5 latach nieużywania maszyny z PROWu sprzedają,  u znajomego kilka lat stoi już tak RNW2500 , Jak dawali i punkty za to i kase to brał a co do czego szię okazało później jak przyszło do wapnowania że wynajęcie usługi rozsiewu maszyną samobieżną o 2-3 krotnie większej ładowności kosztuje mniej niż swój sprzęt i zajmuje duzo mniej czasu niż samodzielne wykonanie roboty na tym samym areale swoim sprzetem 

Opublikowano

Z WK jest tak jednego dnia zachodzisz robią problemy, zachodzisz drugi raz trafiasz na inną osobę  i wszystko  ok.

Opublikowano (edytowane)
22 godziny temu, stuart napisał:

prawie jak "jaguar tylko kolor i napisy" nie pasują , stylistycznie nawet podobne z bryły zewnętrznej 

21 godzin temu, bratrolnika napisał:

Mówiłem nie raz, dawaj CV, to 7 będziesz miał za trojka przy wypłacie i to przy słabym miesiącu, bez żadnych sobót

gdyby nie to że jestem domatorem i nie lubie życia "na walizkach" to moze bym sie skusił na emigracje zarobkową ,

podejżewam że znaczną część różnicy w zarobkach wydałbym na wynajem pokoju gdzieś w W-wie lub okolicach , na żarcie , dojazd do pracy itp a u siebie to z rodziną inaczej i ekonomiczniej to wygląda trochę bo wspólny gar dla 3 osób i matka lub siostra (póki jeszcze za mąż nie wyszła i nie wyemigrowała) zawsze cóś ugotuje na ciepło,

no i pozostaje jeszcze kwestia czasu bo pomiędzy snem a pracą jest czas na robienie czegokolwiek , dłubanie się w rupieciach u siebie , trochę gospodarzenia itp a tam podejrzewam że ten czas byłby spędzony w bezużyteczny sposób i bezpowrotnie stracony m.in na stanie w korkach bo widze co w B-stoku sie robi w godzinach szczytu a do swojej roboty dojeżdzam poza tymi godzinami i mniej więcej dojazd 25km w jedną strone zajmuje niewiele ponad 20-25 min , ciągnąć ze stolicy tylko na weekend do domu to wówczas za wiele też nie zwojuję,

z resztą każdy kij ma 2 końce, jakieś nowe nabytki dzięki obecnej robocie pewnie sie pojawią w przyszłości także na razie myśle że warto sie trzymać tego co jest a póżniej się pomyśli jak zauważalnej i znaczącej podwyżki nie dostane wraz z nową umową 

atut stolicy regionu przemawia za tym ze nigdzie lepiej na podlasiu się nie zarobi wśród prywaciarzy 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
28 minut temu, griga napisał:

Żniwa to nie czas na zabawę, tu muszą hektary ubywać :)

7 minut temu, igor10246 napisał:

z tym to można by się już o zabytek pokusić a zabytki coraz bardziej cenią, poza tym złoty, skanseny itp na takich gratach można zarobić 

Takie sprzęty to na walki kombajnów biorą a nie do skansenów 

Opublikowano (edytowane)

Handlarze przywiozą i jeszcze jakiś głupi się trafi i kombajn kupi

Edytowane przez Gość
  • AgroTeam
Opublikowano
9 minut temu, slawek74 napisał:

byku tylko transport dodaj do ceny i nie będzie już różowo 😃😉

To nie waży zbyt wiele bo według strony 3,4t więc nawet na dużej lawecie osobowej to przewieziesz tylko musiał byś gonić jakimś busem żeby koła i co tylko się da wrzucić na niego

Opublikowano

Stary Ursus i nowy "ursus" jednak mając wiele wspólnego....obie te firmy wyprodukowały najwiekszą na świecie liczbę...prototypów a ten ze zdjęcia to kolejny chociaż to akurat w zasadzie Farmtrac w barwach i opakowaniu "ursusa".

Opublikowano (edytowane)

Ale powiem 106tyś do negocjacji.

106tyś brutto to 86.178,86 PLN.

Tylko te nowe ursusy to jakby robione z plastiku, często coś się psuje,kolega ma i cały czas ma jakieś problemy,może to pojedynczy przypadek.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 minutę temu, sebe1033 napisał:

tyle że nie przytomny był po uderzeniu 

Skąd wiesz ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v