Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

i znow traktor z mojej gminy. mozna sie nasmiewac, ale smieszki koncza sie jak dotyka to nas osobiscie, a jest to glowny ciagnik w gospodarstwie. ten prawdopodobnie taki byl bo mial i tura i uzywany byl do kosiarki. a

Rolnik1973 napisał:

Zara będzie na łolejix

a Ty co bys zrobil gdyby dotknelo to Ciebie? nie sprzedalbys chocby ocalonych czesci?

Opublikowano
3 godziny temu, krilan06 napisał:

3 godziny temu, kopin napisał:

trochę przyoszczędził na tych wzmocnieniach burt,co prawda profil wysoki ale  boczne raczej 3 powinny mieć a tylna 1, moim zdaniem trochę słaba

Pionowy słupek niczego nie wzmocni. To profilowana blacha i profile ja obrzeżach usztywniają burtę na wypuchanie. 

3 godziny temu, krilan06 napisał:

3 godziny temu, kopin napisał:

trochę przyoszczędził na tych wzmocnieniach burt,co prawda profil wysoki ale  boczne raczej 3 powinny mieć a tylna 1, moim zdaniem trochę słaba

Pionowy słupek niczego nie wzmocni. To profilowana blacha i profile ja obrzeżach usztywniają burtę na wypuchanie. 

Opublikowano
12 minut temu, Thomas2135 napisał:

Tu się akurat mylisz,bo ten słupek powoduje że sie trapez-harmonijka  nie może prostować.Nie mówię tego akurat do tej burty bo nie patrzyłem jaka grubość blachy,ale to akurat wiem dobrze bo jestem spawaczem z zawodu 😉

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Bananek napisał:

https://ddb24.pl/artykul/to-byla-ogromna-bimbrownia/670627.amp albo ktos zrobil kiepskiej jakosci rzut, albo nie podzielil sie z tym co trzeba

albo też słyszał o typie co pędził bimber na wesele syna i pomyślał że przecież jego syn nie może byc gorszy 

Dnia 30.05.2019 o 17:31, Bananek napisał:

blachy BMN czyli prawie moje okolice.

sporo ludzi na tych blachach w robocie widuję 

Dnia 5.06.2019 o 14:14, Pomorzanin1222 napisał:

Nie chce nowej takiej za 3tyś zł tylko famarolki nie zużytej te kosiarki są najlepsze z polskich.Mam z 105/1 i ma luzy jak nie wiem pokiereszowana poprzedni właściciel katował ja i to ostro i wogóle niedbał ale u mnie jest bezawaryjna

moja tak sie przedstawia ale też nie na handel , bębny i talerze górne do wymiany , wybity czop (rura) co siedzi na niej tulejka plastikowa przegubu i się zastanawiam jak to zreperowć dobrze , i jak ta górę ściągnąć z wałka co przegub obrotowy od składania jest zrobiony? 

2019-06-06 10.33.17.jpg

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Jeszcze nie widziałem. Ta ma crop cutter. To kaniciasty walec w komorze z którego wysówają się noże i nacinają ją w czasie formowania. Pod koniec chowają się do walca, żeby można było owinąć belę. Trochę ułatwia to późniejsze ręczne rozdawanie. 

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

póki co cisza, wczoraj zdemontowałem, to mówię wystawię, jak ktoś się trafi to dobrze, jak nie to pojadą w jedynym słusznym kierunku

to one tyle ważą? pod zdjęciem była gadka o zł/kg , sie zastanawiam czy duzo roboty z przerobieniem zawieszenia za zwykłych gumowych poduszek na takie resory 

Opublikowano
32 minuty temu, kadłub napisał:

to one tyle ważą? pod zdjęciem była gadka o zł/kg , sie zastanawiam czy duzo roboty z przerobieniem zawieszenia za zwykłych gumowych poduszek na takie resory 

nie ważą, ale wg olx takie resory są w cenie od 100 do 200zł za sztukę, więc za półdarmo obcym nie będę oddawał

oczywiście tym którym powiedziałem że oddam po 50zł za sztukę to cenę podtrzymuję

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v