Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ta akurat była tylko poglądowa. Niemoge takiej mocnej bo mam mały problem do rozwiązania i narazie myślę jak to zrobić a mianowicie z tej samej studni idzie woda do domu na hydrofor. Studnia z rury 160 a przewód doprowadzając do domu wodę to 32 mm i taka wydajność 250 l to za wielką a drugiej pompy nie wsadze bo zamały przekrój rury w studni. 

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie posta
Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Ta akurat była tylko poglądowa. Niemoge takiej mocnej bo mam mały problem do rozwiązania i narazie myślę jak to zrobić a mianowicie z tej samej studni idzie woda do domu na hydrofor. Studnia z rury 160 a przewód doprowadzając do domu wodę to 32 mm i taka wydajność 250 l to za wielką a drugiej pompy nie wsadze bo zamały przekrój rury w studni. 

Ja mam rury 50 położone na zaś żeby ciśnienie nie spadało ,niebieskie plastikowe a 1cal zawór i perę metry rury 1" w metalu  jak otworze zawór to pompa pracuje i się bardzo nie wyłącza a 32 to wcale nie tak mało 300l/minute popłynie przy 4 barach jak nie ma zwężeń.

Opublikowano
2 godziny temu, soltys147 napisał:

ja tam gdzie mam zamiar trzymać zwierzęta to tylko eurofala a do reszty blacha może być, aprop blachy to w Dąbrowie górniczej jedt firma która ma w ofercie jakąś z dożywotnią gwarancją

Opublikowano

Może chodzi o oborę starego typu, gdzie jest strop a u góry siano czy słoma???

40 minut temu, farmtrac8244 napisał:

Jakoś nie bo sam bym go nie kupił.

Myślę że to każdy sprzedaje póki to jest coś warte, czytając co chwilę doniesienia o rychłej upadłości lubelskiego Ursusa ludzie pozbywają się problemu, problemu z gwałtownym spadkiem ceny, problemu z późniejszym dostępem do części...

• Like 1
Opublikowano
30 minut temu, igor10246 napisał:

ja tam gdzie mam zamiar trzymać zwierzęta to tylko eurofala a do reszty blacha może być, aprop blachy to w Dąbrowie górniczej jedt firma która ma w ofercie jakąś z dożywotnią gwarancją

dożywotnia gwarancja,ale dożywotnia dla blachy czy tak długo jak właściciel firmy żyje,a firma na dziadka 85 lat

Opublikowano

Co się martwić o dożywotnią gwarancję, nawet jak przepłacisz żeby taką mieć to się okaże że za parę lat firma zmieni nazwę i właścicielem zostanie żona dotychczasowego właściciela, która nie jest zobowiązana do spełnienia zobowiązań poprzednika, tak jak to było w firmie Farmer, i ten kwitek z napisem dożywotnia gwarancja będziesz mógł sobie co najwyżej w ramce w kibelku powiesić.

• Like 1
Opublikowano

u mnie jak na 11 wpadł do rowu z napojami TIR to kierowca powiedział okolicznym mieszkańcom że jak chcą to mają brać ile kto chce,bo palety porozwalane,a towar ubezpieczony,a więcej sprzątanie i utylizacja by kosztowała potem 

jak tam będzie tak samo to ale biba z miesiąc będzie

Opublikowano
7 minut temu, Rolnik7343 napisał:

taka strata 😱

Aż się serce kraje na taki widok 😥

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v