Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, Narko napisał:

Ciagnik macalem.

Bardziej interesuje mnie opinia czy ten ciagnik jest wart tej kasy biorac pod uwage,ze stan jest odzwierciedlajacy przebieg,ktory jest orginalny.  Zapytam inaczej czy kupilibyscie taki ciagnik za taka kase znajac jego historie? Czy w ciagniku,ktory ma te 23 lata to nie beda juz puszczac jakies uszczelniacze z racji wieku ciagnika,ktory wiecej w zyciu stal niz jezdzil… mysle tu o uszczelniaczach w skrzyni na walku sprzeglowym itp. 

Jeżeli faktycznie znasz historię i rzeczywiście ma 4300mth, to faktycznie masz zgryz. Fakt 23 lata, o uszczelniacze się nie martw. Seria xx00 i xx10 to najlepsze JD w historii, takich ciągników już nie ma. Miałem teraz elektryka do swojego JD, ma on 6300 z przebiegiem 37000mth i jest bardzo zadowolony.

Opublikowano
21 godzin temu, Y635 napisał:

ja ciagałem kiedyś 5tyś litrów 3p po drodze jeszcze to jakoś szło ale na polu był problem brokowalo mocy

ojciec kiedyś 3p ciągał 5 tyś. , nawet na oranym dawała radę.

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Tak z ciekawości, ile to ma pojemności???

Dokładnie 2360 

Opublikowano

byłem w terenie, jest jedną beczka, baniak w ocynku, wąż do zasysania i wylewka, pompa próżniowa praktycznie nowa włoska, opony ładne z 2001 roku, beczka nie wiem z którego ale raczej nie z roku opon, światła i jeszcze może wałek dorzuci, pojemność 6200 l, cena 12 tys, warto czy nie warto?, jest jeszcze druga z tą pompa zalewowa ale gość nie wie jak to uruchomić, stan też ładny za 11 tys,

Opublikowano
12 godzin temu, Uziu92 napisał:

są wylewki gdzie podają że przy 0,5 bar na 12 m pryska, więc może zależy od średnicy dziury w wylewce i ustawienia blaszki.

ja mam zawór 120mm i blacha  w odległosci 50mm ,,przy obrotach ok 1600 leje na 6m bez problemu ,

ale teraz ciekawostka mam drugi zawór 50mm pod wąz ogrodowy i lipa,

ciśnienie niewiele wyższe od tego głównego ,fakt jak podlewam ogród to tego weza jest z 20m  ale o tej samej srednicy ( strażacki )

jak oglądasz Uziu to pstryknij fotkę i wrzuć  ,łatwiej bedzie doradzić,

a i jeszcze podpytaj sprzedającego czy sporo używana czy nie   ,im wiecej tym lepiej dla zbiornika   ,a nie oszukujmy sie nikt do środka nie zagląda co by ja myc i konserwować,na dłuższy przestój w pracy  

Opublikowano

W takim stanie nie ma szans, żeby to jakoś rozrzucało. Talerze trzeba byłoby przerobić.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 9.04.2019 o 20:03, wojtal24 napisał:

tylko zapłać calosc jak go będziesz miał na podwórku

A wcześniej trzeba zapłacić zaliczkę za transport lub te 19%? 

Edytowane przez stuart
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v