Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

70KM da rade bez problemu Opal 90. Były na necie filmy jak małe ruski go targały bo o 60tce nawet nie wspominam.... Ja w przyszłym tyg zapinam takiego Opala do 80KM bez przodka w dodatku tylne opony 13.6' szerokości. Sucho jest to musi latać ;)

Edytowane przez lukbold
Opublikowano

Simson wszystko zależy od kwoty jaką chcesz przeznaczyć na pług. Z reguły wszystkie zagraniczne znane marki spisują się bardzo dobrze, kwestia w jakim bedzie stanie - od tego będzie zależeć cena. Jeśli chcesz przeznaczyć większa kwotę to można nawet pomyśleć o kvernelandzie czy vogel&noot.

Opublikowano

@simson2812 Z lemkena byłby raczej najlżejszy. Plusem lemkena jest też że ma dużo regulacji, możliwość założenia kilku rodzajów odkładnic, lemieszy. Minusem jest cena, bo za fajną 90 dziesiątke trzeba dać z 8/9 tysięcy. Jak kupujesz pług to przede wszystkim przedpłużki, ORYGINALNE koło podporowe, lemiesze z dłutem. http://allegro.pl/plug-4-skibowy-lemken-opal-110-3-1-n97-i5683551269.html#imglayer Tak wygląda najnowsza wersja lemkena z serii opal. Produkcja z roku około 2000

Opublikowano

http://olx.pl/oferta/plug-obrotowy-3-skiby-goizin-zabezpieczenia-hydrauliczne-CID757-IDb28F9.html

Ja mam cos takiego na sprzedanie, bardzo fajnie orze, ładnie kruszy, oryginalne kółko, przedpłużki, belka zaczepowa, do ciągnika 80 km jak znalażł ale musi mieć dociążony mocno przód bo jest dość ciężki ale za to nie ma problemu z wbijaniem się w ziemie :D

Cena do dobrej negocjacji bo potrzebuje dużo większy pług żeby ciągnik wykorzystać ;)

Opublikowano (edytowane)

To od ilu do ilu można brać na skibę? Czekam że może tata będzie jechał za granicę to by przywiózł coś.za najtańszy trzeba dać koło 5 tyś w kraju

Edytowane przez simson2812
Opublikowano

Na Uaza to nie wygląda. Uazy mają podobnie jak w starych żukach most skręcany.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v