Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, daron64 napisał:

Pytanie takie - chciałem za kultywatorem z walem puścić brony. Ostatnio po prostu zaczepilem i ciagnalem z tyłu, ale chciałem zrobić je zawieszone. Czy lepiej wykorzystać do tego ramę od starego kultywator, czy wystarczy rama od lekkich bron 5cio polowych, taka zwykła rozkładana? Boczne skrzydła bym zdjął izostawil środek na 3 pola, tylko na środku ramion co idą do tyłu dał jakąś poprzeczkę, albo po skosie je wzmocnił. Starczyloby to pod 3 pola 20stek?

Wolalbym te opcje, bo mniej roboty niż z tą rama kultywatora. Tylko jak z wytrzymałością takiej od lekkich bron, chyba da radę na  3 pola? 

do jakiego to konia szykujesz?

bark od 5tek wytrzyma  ,ja z niego mam zrobione 7mki na wózku ,hydraulicznie skladane

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz78 napisał:

do jakiego to konia szykujesz?

Do jedynie słusznego, czyli Zetora :)

8145

8 godzin temu, konteno napisał:

@Thomas2135

@daron64 za grudziadz-kultywator-z-walkiem-kopaczka- chcesz jeszcze coś takiegobrony-3-polowe-brony-konne-lekkie-obciaz

Rpl temu kupiłem za tysiaka kultywator - taki zwykły jak na zdjęciu, tylko zamiast 3 rzędu zębów ma wal Parkera, szerokość koło 2. 6 -  2.8. No i ma sprzęg do siewnika 8 chciałem podpiąć właśnie takie brony z tyłu, tylko 20stki. 

Opublikowano

zamykanie od dołu np płaskownikiem tych ramion podnoszących brony jest bez sensu i gówno daje,jeśli już to wspawac na wysoki kant ten płaskownik na wierzchu tego ptofila

Opublikowano

toż pisze ze profil a nie plaskownik i nie na górę bo uja da, tylko pod spód aby powstał trójkąt ,rura nie siadzie  bo sciana gruba

soltys nie wierze ,pewno ziemi na nie napchałeś i podniosłeś

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz78 napisał:

toż pisze ze profil a nie plaskownik i nie na górę bo uja da, tylko pod spód aby powstał trójkąt ,rura nie siadzie  bo sciana gruba

soltys nie wierze ,pewno ziemi na nie napchałeś i podniosłeś

jak to będzie wyglądało jak te ramiona są zwężane na końcu,

Opublikowano (edytowane)

soltys tak liczyłem ok 100kg a orginal 14 wazy 40kg

kopin ty mnie nie rozumiesz,ja pisze o wydzwigu pola ,(ten ceownik ),a nie wieżyczce

Edytowane przez Tomasz78
Opublikowano
2 godziny temu, damianos95 napisał:

Panowie co myslicie o nim warto sie zaintetesowac moze ktos kojarzy ciagnik i moze sie wypowiedziec co sie nie podoba w nim zastanawiam sie czy to ze chodzil w transporcie to wada czy zaleta tutaj link https://www.olx.pl/oferta/massey-ferguson-mf-3090-z-transportu-sprowadzony-CID757-IDxY4ru.html

25500 godzin no to ciekawe w jakiej kondycji jest ten motor. mi się wydaje że w transporcie to nieraz ciężej jak w orce się ma a ta przyczepa to raczej budowlanka czyli możliwy transport urobków z budowy czy coś takiego w to do lekkich rzeczy nie należy

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, daron64 napisał:

Zobaczę, może faktycznie pod kultywator je podczepie. Tylko mocowania muszę porobić 

mocowania to pikuś

a bark zostaw i zamontuj z 14 za talerzówka bo poprzedniemu właścicielowi sie nie chciało

Edytowane przez soltys48
Opublikowano
44 minuty temu, soltys48 napisał:

mocowania to pikuś

a bark zostaw i zamontuj z 14 za talerzówka bo poprzedniemu właścicielowi sie nie chciało

Bardziej myślałem jakiś wal do niej załatwić. Ale najpierw to muszę cokolwiek  z nią zacząć robić. Narazie zrobiłem jedno podejście do odjrecenia nakrętek z osi, nie poszlo i zostawiłem. Czeka aż wene złapie. 

Choć teraz rozebralem zetorka, także i tak musi poczekac

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v