Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Cześć mam do kupienia prasę kr 125 (pod mf 255) koszt 5 000. Ogolnie działa ale jest parę gratów do zrobienia. Np brak blach z obudowy. Jakieś drobne wycieki do regulacji linki od pobieraka. Zwija  na sznurek, mechanizm od siatki jest ale stoi dęba itp.  

Co myślicie o takim zakupie, będę robił nią robił 80 belek słomy i siana ze 20. Na co  głównke powinienem zawrócić uwagę? Gość mowi ze teraz jest taka cena a w lato będzie wystawiał za 10 000 jak ją podszykuje.

Opublikowano
BoJaGo napisał:

Cześć mam do kupienia prasę kr 125 (pod mf 255) koszt 5 000. Ogolnie działa ale jest parę gratów do zrobienia. Np brak blach z obudowy. Jakieś drobne wycieki do regulacji linki od pobieraka. Zwija  na sznurek, mechanizm od siatki jest ale stoi dęba itp.  

Co myślicie o takim zakupie, będę robił nią robił 80 belek słomy i siana ze 20. Na co  głównke powinienem zawrócić uwagę? Gość mowi ze teraz jest taka cena a w lato będzie wystawiał za 10 000 jak ją podszykuje.

nie zastanawiaj sie nawet. bierz w ciemno. jesli Ci nie podpasuje (w co watpie) puscisz ja w ludzi z zyskiem w sezonie. u mnie znajomy ma od moze 15 lat i zrobil nia tysiace beli u siebie i dwa razy tyle na uslugach jak nikt jeszcze nie mial. sam z niego korzystalem, to belki super i leciutko szla. jak nie bedziesz bral to daj namiary to powiem sasiadowi, on poluje na taka.

Opublikowano
11 godzin temu, Thomas2135 napisał:

Na d44 nie wejdzie 5 bel w rzędzie. Na d50 powinny wejść a taką da się kupić w rozsądnej cenie.

Zrozumiałem że 5 bel na bok, 3+2 i drugi bok to samo, jak tylko na dół pięć sztuk to się nie da tanio, na d50 ledwo cztery na dole upchasz

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Pomorzanin1222 napisał:

Mam pytanie ile jest warta oś od neptuna razem z kołami.Czy warto to ogłaszać czy lepiej na złom wywiezć?

Jakie tam masz kola 12.5 r18 jak tak to w jakim stanie opony potrzebuje do kombajnu moze sie dogadamy

Opublikowano

Tę konstrukcję jeszcze bym zrozumiał. Powstało dawno i nie mieli na czym się wzorować.

Opublikowano
3 godziny temu, solek01 napisał:

Jak w takim MTZ załącza się napęd kół przednich i tylnich?

z podłogi w rogu za prawą nogą masz wajchę wystającą z 3 pozycjami 

-1 od dołu wyłączony

-2 załączony tylko do przodu przedni napęd ale to nie zawsze działa 

-3 załączony przedni napęd na stałe (4x4) 

a napęd sie włącza najlepiej puszczając sprzęgło na biegu (zębatki muszą "trafić")

blokada powinna być z lewej strony na rogu jakby pod tablicą , na linkę wyciągasz z 5 cm i przekręcasz to masz na kołach przednich nie skręconych blokadę , wyciągając do końca masz blokadę "normalnie" zablkoowaną 😁, tam jest linka i zaworek odkręca to leciutko chodzi .

Chyba że to nowsza wersja i ma na guziki 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v