Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ma ktoś może zetora ciężka serię(duża kabina, nie euro) i mógłby mi podać wymiary i siłę siłowników od drzwi o tylnej szyby? Nie muszą być jak ori, tylko jakie, kto ma i się sprawdzają. 

Kupiłem jakiś czas temu z olx, kolezka mówił, że mają takie parametry jak oryginały - na drzwi i tyłnia szybę takie same - chyba 40cm rozciągniete i 400N. No i jeśli chodzi o długość, to coś tam zawsze można posztukowac, ale siła zdecydowanie za duża. 

Edytowane przez daron64
Opublikowano
10 godzin temu, 6465 napisał:

A co z tym eternitem zrobić? 🤔

U mnie w gminie jakoś początkiem roku wypełnia się wniosek o utylizację. Składasz na paletach, streczem owijasz i do końca roku odbierają. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Agrest napisał:

Mozna po prostu nie rozkładać całej belki, sam tak robię na jednej działce co ma 16 metrów szerokości a opryskiwacz ma 12. Z jednej strony pola jest ogrodzenie więc aby ścieżki byly równo to rozkładam tylko do połowy i zamykam niepotrzebne rozpylacze a rozdzielacz stalocisnieniowy robi resztę. 

Edytowane przez KlimekPL
Opublikowano

Tak tylko że w hydraulicznym rozkładaniu najczęściej całość rozkładasz.  Nowsze konstrukcje mają ćwiartkowanie czy jak to się nazywa 

Przy belce manualnej robisz co chcesz, choć chyba też nie zawsze.

U mnie trafiają się działki wąskie pomiędzy np porzeczkami, czy jedna pomiędzy budynkami.

Opublikowano

szkoda kombajnu ałe ładnie maszyne popier*olił

Opublikowano
8 godzin temu, daron64 napisał:

Ma ktoś może zetora ciężka serię(duża kabina, nie euro) i mógłby mi podać wymiary i siłę siłowników od drzwi o tylnej szyby? Nie muszą być jak ori, tylko jakie, kto ma i się sprawdzają. 

Kupiłem jakiś czas temu z olx, kolezka mówił, że mają takie parametry jak oryginały - na drzwi i tyłnia szybę takie same - chyba 40cm rozciągniete i 400N. No i jeśli chodzi o długość, to coś tam zawsze można posztukowac, ale siła zdecydowanie za duża. 

Do szyby to wszędzie max 200N

Opublikowano
5 godzin temu, griga napisał:

https://www.olx.pl/oferta/kabiny-nowe-nieuzywane-kabiny-do-roznych-typow-ciagnikow-CID757-IDydCiz.html Może ktoś szuka

Mi nie dziala link

2 godziny temu, stempos1980 napisał:

Kurde to jak 7011 w końcu uruchomię, to za 30 wystawiam :)

5 minut temu, sladan napisał:

Do szyby to wszędzie max 200N

A mi mówił, że 400..za mocno nigdy się nie interesowałem tym, jaką powinny mieć siłę, to myślę jak koleś mówi, że fabrycznie tyle miały, to skądś chyba te wiedzę wziął. No i przyszły - jak założyłem na drzwi, to ledwo zamknąć je mogłem i zdjalem to gówno. Także jakby ktoś chciał, to mam 3 nieużywane i 1 używany z tydzień :)

Opublikowano (edytowane)

Ja do drzwi kupiłem siłownik 600N taki sam jak na pierwszy montaż i szczerze mówiąc to lipa, bo albo muszę lekko pomóc aby się otworzyły, albo chwilę postać i poczekać.

Natomiast tylną szybę poprzedni właściciel zrobił z pleksy i wstawił takie siłowniki że muszę się zaprzeć i 2rękoma ciągnąć 

Edytowane przez Agrest
Opublikowano

Raz miałem w rękach 200,to lekko rękoma je sciskalem, to myślę te 400 może faktycznie będzie ok, a tu ich ścianach nie mogłem w ogóle, muszę jedna strona o jakiś blat a z drugiej całym ciężarem ciała, żeby je złożyć. 600 - to musi być masakra. Będę musiał chyba jakieś 300 poszukac

Opublikowano

Nie czaję, przecież każdy siłownik zakłada się w pozycji rozłożonej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v