Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rolnik7343 napisał:

4 minuty temu, Fendt308lsa napisał:

Zamiast szukać następcy na 3p lepiej kupuj pług 4 skibowy do zetora i udowodnij nam wszystkim prawdziwe oblicze zetora potwora :D

ty sie nie boi ;) jak sie trafi to bedzie albo 3x50 albo 4 skibowy ;) chyba że nic ciekawego nie bedzie to sie kupi co bedzie w dobrym stanie i w odpowiedniej cenie :)

Rolnik nie rozglądaj się za pierdkiem tylko jakiś 120/150km to i pług porządny pociągniesz a zetora na pomocnika trzeba iść do przodu a nie rozglądać za gównem

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Tzw nośnik narzędzi 

Bardzo popularny na południowym zachodzie DE

Nawet przez myśl mi nie przeszło. Jeszcze nie widziałem nośnika z takim fikusnym futeralem z przodu.. 

Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

Rolnik nie rozglądaj się za pierdkiem tylko jakiś 120/150km to i pług porządny pociągniesz a zetora na pomocnika trzeba iść do przodu a nie rozglądać za gównem

na wiekszy przyjdzie czas ;) narazie zetor daje rade to sie nie śpiesze a mały ciągnik szukam jak zastępce 3p bo taki był plan że bedzie kupiony "na chwile" i w miedzy czasie może trafi sie coś ciekawego to sie go sprzeda

Opublikowano

stempos1980 napisał:

Nie wszystkich stać odrazu na taki przeskok

W starych używanych ciągnikach nie ważne ile km pod maską tylko stan się liczy rolnik bamber hektarów do groma to za dużym koniem wołem roboczym trzeba patrzeć dużym i za małego można maszyny uczepić ale odwrotnie już nie sam zmieniłem zetora 6045 na fenda 312 i teraz roboty ubywa

Opublikowano

a jaki ja bamber ... 42ha to taki mały "gospodarzyk" :P
zetor narazie sie obrabia że 80tka więcej stoi niz jezdzi także nie śpiesze się z większym ciągnikiem
teraz chociaż jest o tyle wygoda że jak przychodzi sezon na wywożenie gnojówek to 80tka z miesiąc jest przywiązana do beczki i nie trzeba co chwile odhaczać

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, slawek74 napisał:

Rolnik ja przy tobie mały pikuś wstyd pisać ile mam swojego ale jest plan na przyszłość na ciągnik 100km z ładowaczem

u mnie tak 110-140km i najlepiej na skrzyni 50tce

Edytowane przez Rolnik7343
Opublikowano

Rolnik7343 napisał:

Rolnik ja przy tobie mały pikuś wstyd pisać ile mam swojego ale jest plan na przyszłość na ciągnik 100km z ładowaczem

a ja mam niecale 20ha swojego i mam 115KM, ktory pracuje tylko w sezonie. teraz stoi i odpoczywa. za sezon zrobi moze 50mtg. reszte robia trzydziestki. a jak kupie ladowarke to i 30 odpoczna.

Opublikowano

Rolnik7343 napisał:

a ja mam niecale 20ha swojego i mam 115KM, ktory pracuje tylko w sezonie. teraz stoi i odpoczywa. za sezon zrobi moze 50mtg. reszte robia trzydziestki. a jak kupie ladowarke to i 30 odpoczna.

Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał:

zetor rocznie ponad 400mth kręci :P jeszcze wiecej by nabijał ale w około obór troche roboty mu ładowarka zabiera

Opublikowano

to

10 minut temu, Bananek napisał:

za to mam po dwa posty na AF cokolwiek bym nie napisal. znajac zycie jeszcze kilka takich samych wrzucilo w inne tematy ;)

to i mnie przebiłeś bo ja w tym roku koło 200 h zrobiłem dużym z czego ze 100 h w transporcie po asfalcie.

Rolnik jak ja bym miał 40+ to 160 km minimum by u mnie pracował a pewnie i 180 + pomocnik, albo 2 mniejsze  :D Niestety pogoda teraz okrutna i czas się liczy, ianczej się traci.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, slawek74 napisał:

A do jakich prac używasz 3-peka?

na łąki jezdzi kosić z zetorem, przewracanie, grabienie, gnój perkinsem wywoże itd ;) ogólnie teraz dużo robie perkinsem bo wygodniej mi sie nim jezdzi niż 60tką pomimo mniejszej mocy
np. jak przychodzi sezon na opryski o 60tka jes cały czas "uwiązana" do obryskiwacza i perkins wszystkie lekkie prace robi

Edytowane przez Rolnik7343
Opublikowano

jak nie ma hodowli to i roboty połowę, siano odpada, koszonki odpadają to i ciągnik nie ma tyle roboty, u mnie przy samej roślinnej oba ciągniki zrobiły 200h duzy 150 mtg c 360 i jakies 30-40 mtg c 330

Opublikowano
8 minut temu, Bananek napisał:

jakis 3p by mi sie przydal pomiedzy tym duzym, a 330

3p w lekkich pracach bardzo oszczedny ale też trzeba więcej niż np. za zwykłą 60tke zapłacić za niego

17 minut temu, Uziu92 napisał:

to

to i mnie przebiłeś bo ja w tym roku koło 200 h zrobiłem dużym z czego ze 100 h w transporcie po asfalcie.

Rolnik jak ja bym miał 40+ to 160 km minimum by u mnie pracował a pewnie i 180 + pomocnik, albo 2 mniejsze  :D Niestety pogoda teraz okrutna i czas się liczy, ianczej się traci.

jeszcze kilka lat temu było około 50ha i wszystko obrabiało sie 60-tką i 80tką :P

Opublikowano

to w większe nie inwestujesz u mnie to taki 360 nie podołał by z ograbiarką jedynie opryskiwacz i wóz paszowy choć teraz przez zamarznięte muldy to i wozu by nie pociągną ja bym radził kupic dużą dyskówkę i rozrzutnik to i roboty by było mniej wydajne maszyny to podstawa a nie ilość ciągników to hektarów ci ubyło?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v