Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rolnik7343 napisał:

26 minut temu, stempos1980 napisał:

I w zimę na zgaszonym silniku nie zamarznie bo sobie webasto cyknie i w jajka będzie miał ciepełko. A tak na poważnie to po fotkach ok bo pewnie malowanki było. Jeżeli mechanicznie ok to fajny traktorek według mojej myśli. 3p to dziad przynim. 

@Agresta twoje ziemniaki ktoś na obiad wszamał😆😆😁

z tego co wyczytałem to ma rewers i porządny skręt mają także myślę że ciągnik praktycznie do wszystkich lekkich prac od koszenia do rozsiewania nawozu a nawet z turem by fajnie polatał

to sa bardzo fajne ciagniki. zastanawia mnie to webasto (jak mowi jeden moj znajomy "dewasto"). to silnik chlodzony powietrzem. co niby to webasto ma grzac? tylko pwietrze? ja mialem ciut wiekszego z tych trojaczkow to nie moglem zjego slowa powiedziec.

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, mmarcinn001 napisał:

Za 12,5tys dostaje sie przyczepę tylko z górnym otwieraniem i burtą 50. Dodatkowo bez sypu na zboże w tylnej burcie. 

Zresztą ta przyczepa stoi w ogłoszeniach od sierpnia, więc cena jednak za wysoka.

mówisz o tej za 16 używanej, czy nowej ze Skierniewic???

przeczytaj aukcję poniżej, i tam jest wyraźnie napisane że za 12500 tak jak na zdjęciach, za 10500 bez drugiej burty i z tradycyjnym otwieraniem

ogólnie gość robi te przyczepy cały czas, więc aukcji nie zmienia, nawet kolega @Theprzemo205 ma od niego

https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-wywrotka-trzy-strony-jednoosiowa-CID757-IDgVuT7.html#5fb031d31c

ogólnie ładne przyczepki robi, ale tak jak mówisz, trochę za drogo, choć może z drugiej strony to dobrze, bo wtedy moich by nikt nie kupił

10 godzin temu, Agrest napisał:

A jadł ktoś fioletowe ziemniaki, smaczne to?

z denaturą jak zwykłe ukręcisz to to samo bę😋dzie

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano

Rolnik7343 napisał:

4 minuty temu, Fendt308lsa napisał:

Zamiast szukać następcy na 3p lepiej kupuj pług 4 skibowy do zetora i udowodnij nam wszystkim prawdziwe oblicze zetora potwora :D

ty sie nie boi ;) jak sie trafi to bedzie albo 3x50 albo 4 skibowy ;) chyba że nic ciekawego nie bedzie to sie kupi co bedzie w dobrym stanie i w odpowiedniej cenie :)

Rolnik nie rozglądaj się za pierdkiem tylko jakiś 120/150km to i pług porządny pociągniesz a zetora na pomocnika trzeba iść do przodu a nie rozglądać za gównem

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Tzw nośnik narzędzi 

Bardzo popularny na południowym zachodzie DE

Nawet przez myśl mi nie przeszło. Jeszcze nie widziałem nośnika z takim fikusnym futeralem z przodu.. 

Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

Rolnik nie rozglądaj się za pierdkiem tylko jakiś 120/150km to i pług porządny pociągniesz a zetora na pomocnika trzeba iść do przodu a nie rozglądać za gównem

na wiekszy przyjdzie czas ;) narazie zetor daje rade to sie nie śpiesze a mały ciągnik szukam jak zastępce 3p bo taki był plan że bedzie kupiony "na chwile" i w miedzy czasie może trafi sie coś ciekawego to sie go sprzeda

Opublikowano

stempos1980 napisał:

Nie wszystkich stać odrazu na taki przeskok

W starych używanych ciągnikach nie ważne ile km pod maską tylko stan się liczy rolnik bamber hektarów do groma to za dużym koniem wołem roboczym trzeba patrzeć dużym i za małego można maszyny uczepić ale odwrotnie już nie sam zmieniłem zetora 6045 na fenda 312 i teraz roboty ubywa

Opublikowano

a jaki ja bamber ... 42ha to taki mały "gospodarzyk" :P
zetor narazie sie obrabia że 80tka więcej stoi niz jezdzi także nie śpiesze się z większym ciągnikiem
teraz chociaż jest o tyle wygoda że jak przychodzi sezon na wywożenie gnojówek to 80tka z miesiąc jest przywiązana do beczki i nie trzeba co chwile odhaczać

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, slawek74 napisał:

Rolnik ja przy tobie mały pikuś wstyd pisać ile mam swojego ale jest plan na przyszłość na ciągnik 100km z ładowaczem

u mnie tak 110-140km i najlepiej na skrzyni 50tce

Edytowane przez Rolnik7343
Opublikowano

Rolnik7343 napisał:

Rolnik ja przy tobie mały pikuś wstyd pisać ile mam swojego ale jest plan na przyszłość na ciągnik 100km z ładowaczem

a ja mam niecale 20ha swojego i mam 115KM, ktory pracuje tylko w sezonie. teraz stoi i odpoczywa. za sezon zrobi moze 50mtg. reszte robia trzydziestki. a jak kupie ladowarke to i 30 odpoczna.

Opublikowano

Rolnik7343 napisał:

a ja mam niecale 20ha swojego i mam 115KM, ktory pracuje tylko w sezonie. teraz stoi i odpoczywa. za sezon zrobi moze 50mtg. reszte robia trzydziestki. a jak kupie ladowarke to i 30 odpoczna.

Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał:

zetor rocznie ponad 400mth kręci :P jeszcze wiecej by nabijał ale w około obór troche roboty mu ładowarka zabiera

Opublikowano

to

10 minut temu, Bananek napisał:

za to mam po dwa posty na AF cokolwiek bym nie napisal. znajac zycie jeszcze kilka takich samych wrzucilo w inne tematy ;)

to i mnie przebiłeś bo ja w tym roku koło 200 h zrobiłem dużym z czego ze 100 h w transporcie po asfalcie.

Rolnik jak ja bym miał 40+ to 160 km minimum by u mnie pracował a pewnie i 180 + pomocnik, albo 2 mniejsze  :D Niestety pogoda teraz okrutna i czas się liczy, ianczej się traci.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, slawek74 napisał:

A do jakich prac używasz 3-peka?

na łąki jezdzi kosić z zetorem, przewracanie, grabienie, gnój perkinsem wywoże itd ;) ogólnie teraz dużo robie perkinsem bo wygodniej mi sie nim jezdzi niż 60tką pomimo mniejszej mocy
np. jak przychodzi sezon na opryski o 60tka jes cały czas "uwiązana" do obryskiwacza i perkins wszystkie lekkie prace robi

Edytowane przez Rolnik7343
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v