Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
23 godziny temu, Agrest napisał:

Ogólnie te złączki są bardzo szczelne i tam brud nie dochodzi, więc połączenie po kablu  powinno być pewne o ile gdzieś po drodze nie przecięty.

Masa to chyba już z samego połączenia gwintem jest?

Sam się nie wykręcił ale jak ktoś grzebał  to może za mało wkręcił.

@Bananek w swoim landini masz taki sam czujnik i w tym miejscu tj. Za rozdzielaczem hydrauliki pod bankiem?

Wprowadziłem w błąd.

Okazało się że  to czujnik wysokości położenia ramion.

4 godziny temu, bratrolnika napisał:

Nie wierz w to że handlarz jak go ściągnął tou do skrzyni nie zajrzał. Gwarantuję ci że zajrzał, i jest tam niezła sieczka, i nie opłaca się robić, dlatego szuka frajera który myśli że traktor za pół darmo kupi i skrzynie za 3tys.zl się naprawi...

Sprzedany.

Nie przyjrzałem się ale był raczej na rewersie mechanicznym, a to chyba jedna z prostszych skrzyń. Pewnie 12x12. Jak jechał do przodu to wydaje mi się że  koła przekładni nie powinny być uszkodzone tylko coś z rewersem. I mogło tak być że i 3 tyś. by styknęło.

Opublikowano

Nie, nie mogę znależć czujnika. Posiłkuję się schematami z netu i wiadomością od mechanika i ni hu hu. W proponowanych miejscach go nie ma.

Jest coś przy prawym kole ale trzeba demontowac mechanizm hamulca, a z tym trochę roboty, więc nie ruszam jak nie mam pewności.

Opublikowano
8 godzin temu, stempos1980 napisał:

Bo niekturzy ludzie nie umieją używać muzgu i dlatego tak jest i 6 stuwek droższy kombajn

https://www.olx.pl/oferta/ciagnik-case-jx95-CID757-IDxXbpv.html-ciekawe ile naprawa takiej skrzyni. Jak by to tylko to cena nawet nawet na moje rozumowanie 

Tylko, Twoim zdaniem, kto w opisanej sytuacji nie umiał używać mózgu? 

3 godziny temu, bratrolnika napisał:

Nie wierz w to że handlarz jak go ściągnął tou do skrzyni nie zajrzał. Gwarantuję ci że zajrzał, i jest tam niezła sieczka, i nie opłaca się robić, dlatego szuka frajera który myśli że traktor za pół darmo kupi i skrzynie za 3tys.zl się naprawi...

Też nie wierze, ze ktoś się nie zorientował ile to może kosztować i jeśliby naprawdę tak małe koszta były, to nie zrobiłby tego sam i nie skasował odpowiednio wiecej. 

Opublikowano

Z drugiej strony nie wiadomo za ile kupił. Może ma swoją określoną marżę i woli sprzedać szybko.

Opublikowano
23 godziny temu, bratrolnika napisał:

A jak tam twoja przeróbka, bo chyba też na 4p swapujesz?

jestem na etapie poszukiwania dobrego silnika w rozsądnej cenie , nie spieszy mi się więc może coś się trafi w następnym roku

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, daron64 napisał:

Tylko, Twoim zdaniem, kto w opisanej sytuacji nie umiał używać mózgu? 

W tej sytuacji to ta babka nieumiała użyć mózgu nie ty. 

Edytowane przez stempos1980
Poprawa postu
  • AgroTeam
Opublikowano
20 minut temu, kuba277 napisał:

Opryskiwacz jak dla Mnie nie spełnia podstawowych wymagań jesli idzie o codzienną obsługę. Za takie pieniążki lepiej kupić pilmeta 412. Dawno temu miałem takiego i największa zaleta to bardzo niska waga. Ale są też minusy, regulacja lanc przez podnoszenie i przykręcanie śrub. Brak stabilizacji. Nadaje sie na jakieś użytki zielone pole golfowe itp

• AgroTeam
Opublikowano
5 minut temu, wiesiek63zmc napisał:

Nie wymagaj w tym stabilizacji ,to się robi na listwach ciągnika .

A ty choć wiesz o czym Ja pisze? Bo z tego co widzę że nie masz pojęcia. Brakuje biernej stabilizacji lanc np w pilmecie masz na trapezie.

Opublikowano
1 minutę temu, griga napisał:

A ty choć wiesz o czym Ja pisze? Bo z tego co widzę że nie masz pojęcia. Brakuje biernej stabilizacji lanc np w pilmecie masz na trapezie.

I , co opanujesz na biernej ,a wiesz o czym ja pisze bo chyba nie specjalnie ?

Gdy ty się rodziłeś to ja zrobiłem mój pierwszy opryskiwacz na wodnej pompie bo kupić się nie dało 

• AgroTeam
Opublikowano
3 minuty temu, wiesiek63zmc napisał:

I , co opanujesz na biernej ,a wiesz o czym ja pisze bo chyba nie specjalnie ?

Fakt Ja nie mam już w domu takich zabawek ale w opryskiwaczu 21m bierna stabilizacja lanc działa super i bez niej lace latały by na nierównościach.  Pamiętam dobrze jak zachowywały się lance w starym pilmecie, które właśnie tak na stałe były przykręcone.

Zupełnie nie wiem co Ty chcesz stabilizować listwami ciągnika? Bo jeśli chcesz na sztywno przypiąć opryskiwacz do ciągnika to gratuluje.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v