Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Obejrzyjcie sobie cacko, nie wiem jak wstawić link ale kto ciekaw to znajdzie

Screenshot_20181104-150607.jpg

Screenshot_20181104-150717.jpg

Otwierasz stronę która cię interesuje i poniżej jest strzałka "Udostępnij" i klikasz w tą ikonę wtedy otrwierają się tam ikony i jest tam "Skopiuj link" a dalej to chyba już wiesz. 

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

NIe

wtedy to już koło d47 z prostą ramą🙄

1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

D47 z prostą rama to takie złote runo, albo kwiat lotosu, każdy słyszał, nikt nie widział😁

Ja tam mam z raczej prosta rama.. Choć w sumie w jednym miejscu spawana :)

A tak waszym zdaniem, to jakiej wysokości borty do takiej d47 można założyć co by się nie martwić o rame? Na zwykłych kołach jest. 

A wracając do wątku sprzed paru dni odnośnie nadatawek do rozsiewacza to wystarczyłoby 10cm, to chyba zrobię na 15 żeby  zapasem lekkim bylo

Opublikowano
30 minut temu, soltys48 napisał:

jak na tył nie będziesz kiprował i bez ingerencji w ramę to ok 20-25cm

Na tył. O zboże chodzi. Myślałem, czy na 2zbiorniki rekorda da radę zrobić, ale chyba troszkę za wysoko.  Na necie podają pojemność zbiornika 3.5m, a przyczepa ma chyba 4.2 x 2. 2?to musiałbym borty na niecałe  80cm zrobic. 

Opublikowano
2 godziny temu, matisz napisał:

obie już lepione, słaby przykład xD

te przyczepy już z fabryki wychodziły spaprane

1 godzinę temu, daron64 napisał:

A tak waszym zdaniem, to jakiej wysokości borty do takiej d47 można założyć co by się nie martwić o rame? Na zwykłych kołach jest. 

30cm to max jeśli rama bez wzmocnień

Opublikowano (edytowane)

Muszę przemyśleć. Już mam tak sfatygowane te borty, że wypadałoby zakupić jakieś. Wozenie balotow, gnoju niespecjalnie im służyło. 

Ktoś ma jakąś firmę, która mógłby polecić? Znajomy parę lat temu zamawiał, nie pamięta gdzie, to mówił że samo wykonanie było ok, ale i tak musiał przerabiać, bo wymiar gdzieś zgubiłem trochę 

Kurde tak dużo wydatków, tak mało dopłat..

😛

Edit

Do tej pory miała nadstawki standardowe drewniane,  nie wiem ile ona tam mają,  z 15cm gdzieś, to żeby sobie spokojnie jeździć to wchodziło w to 2.5 zbiornika zwykłego Supra. 

Czyli  jeśli wierzyć danym z netu, to dla z056 podają 2.5m x ~2.5 zbiornika, to daje 6 z kawałkiem. Czyli nie tak dużo braknie w sumie

Edytowane przez daron64
Opublikowano

A u mnie ani jednego. Mam niby znajomego, co różne takie rzeczy rzeźbi, ale nie chce mu się bawić z bortami. W tamtym roku robił dla kuzyna, to miał dość :) A tak to nie ma nikogo. Jakieś firmy parajace się spalaniem różnych rzeczy niby są, ale takiego warsztatu typowo w tym się specjalizującej nie ma. 

Głupi skasowałem numer do chłopaka, od którego brałem plug, a on z bratem rzeźbili przyczepy i piasty i tak że 100km bym miał. Ale nawet miejscowości nie pamiętam. Muszę poszukać, czy jakaś umowa się nie uchwowala. 

A mi zależy na tym, żeby to było na tip top z malowaniem przychodzą gotowe, tylko co najwyżej mocowania zawiasów na ramię przestawić. 

Opublikowano
30 minut temu, daron64 napisał:

A u mnie ani jednego. Mam niby znajomego, co różne takie rzeczy rzeźbi, ale nie chce mu się bawić z bortami. W tamtym roku robił dla kuzyna, to miał dość :) A tak to nie ma nikogo. Jakieś firmy parajace się spalaniem różnych rzeczy niby są, ale takiego warsztatu typowo w tym się specjalizującej nie ma. 

Głupi skasowałem numer do chłopaka, od którego brałem plug, a on z bratem rzeźbili przyczepy i piasty i tak że 100km bym miał. Ale nawet miejscowości nie pamiętam. Muszę poszukać, czy jakaś umowa się nie uchwowala. 

A mi zależy na tym, żeby to było na tip top z malowaniem przychodzą gotowe, tylko co najwyżej mocowania zawiasów na ramię przestawić. 

z skąd jesteś ?zrobie dowolne

Opublikowano (edytowane)

@brat

Za takie lepiuchy garażowe? :)

A na poważnie to zostałem źle zrozumiany. Chodziło mi o to, że jakbym miał dużo do wydania(w stosunku do ceny takiej zabudowy), to wziąłbym od Ciebie gotowa cała przyczepę. Ale, że nie mam takiej kwoty na wydanie, to chcę zrobić małą rewitalizację staruszki swojej. 

Ps.  Ale z tysiąca mógłbyś opuścić 😛

Hmm choć w sumie nie wiem i le by wyszła taka zabudowa jakbym chciał, może wcale dużo nie trzeba by było dołożyć do Twojej :)

@tomasz

NBR

A Ty chyba południe, bo coś mi się kolacje po głowie, że już kiedyś pisaliśmy, chyba o kosztach agregatu. 

Jest jeszcze na forum  chłopak z podlaskiego, co robi zabudowy, ale też chyba koło 300jak patrzyłem, a jak nie mam transportu własnego, to komuś zapłacić to ponad tysiaka za transport :/

Edytowane przez daron64
  • Like 1
Opublikowano

:)

Z iloma ludźmi ja tu już nie gadałem o zrobieniu tego, czy tamtego. Jak narazie wszystko kończy się na rozmowach. Niestety odległość zabija wszystkie plany. W sumie z maszyn to po dzisiejszym zakupie już mi zostało te przyczepę ogarnąć i agregat siewny.  Także w tym sezonie doplatowym jedna z tych rzeczy już bym chciał mieć z glowy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v