Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A no się trochę sugerowałem . A co powiecie o tej przyczepie bo teraz znalazłem , fajna przyczepa Autosan D47 za 20000 zł godna zainteresowania ? http://allegro.pl/pr...5558696356.html

złom nie warty tych pieniędzy, przy pierwszym wywrocie do tyłu z pełną paka rama się złoży, przy burcie +50 podstawa to wzmocnienie ramy

do tego jeszcze opona 10 cali będzie strzelać po kilkunastu kilometrach w transporcie

lepiej dołożyć 5-7 tys. i kupić nową d55 od zasława

Opublikowano (edytowane)

D47 na standardowych burtach przy kiprowaniu na boki się nie składa, ale przeładowanej do tyłu nie radzę kiprować - zamiast paka w górę, potrafi rama pójść do dołu.

Do transportu na większe odległości bierz na kołach 20'' albo szukaj z mocniejszymi balonami, bo standardowe przy ciągniku szybszym niż C-360 nie dają rady po szosie, ale to się dotyczy wszystkich polskich przyczep.

Prawie każda używana przyczepa ma jakieś wady. Dla mnie HL-ka jest zbyt wysoka, brandys chodzi za traktorem jak pijana. Trzeba iść na jakiś kompromis.

Te ruskie przyczepy mogę polecić :

http://olx.pl/oferta/sprzedam-przyczepe-rolnicza-CID757-ID6qKrR.html#477745d3f4

może coś takiego, tylko na 2 strony ? http://olx.pl/oferta/przyczepa-rolnicza-wywrotka-hl-10t-na-dwa-tloki-CID757-IDb5kch.html#219c5ee98c

http://olx.pl/oferta/przyczepa-hl-8011-hl-6011-hw-thk-5-CID757-IDaLT1L.html#219c5ee98c

Edytowane przez jahooo
Opublikowano

ten opal 90 robiony jest w indiach na kraje rozwijające się o ile jest wykonany jak tamte stare lemkeny wart jest swojej ceny

Opublikowano
Opublikowano

D 55 ma trzystronny wywrot, a hl dwustronny. Hl ma to do siebie że jest wysoka i wąska, dzięki temu jest wywrotna, mi nie zdarzyło przewrócić przyczepy, ale taty kolega pracuje w składzie węgla to u nich już hl nie raz leżała na boku, a D 55 jest szersza i jeszcze nigdy nie była przewrócona. Dlatego hl są nazwane jako miękkie przyczepy bo są dosyć wywrotne i to ich największa wada, ale jak ktoś jeździ normalnie i nie szarżuje to hl jest dobra, ale D 55 lepsza.

Opublikowano

U mnie w pracy też kupili przyczepę od gościa który ostro przeładowywał, efektem była wygięta rama. Do przyczepy można zrobić nadstawki czy zwiększyć trochę ładowność, ale wszystko z umiarem. A nie żeby na przyczepie 6 tonowej wozić 12 ton.

Opublikowano

Jak ma wywrot na dwa tłoki to rama mocno nie dostaje, gorzej jak jest na jeden siłownik, wtedy rama dostaje mocno, tak jak u nas przyczepa kilkanaście tonowa i siłownik na środku, a rama nie wzmocniona(przyczepa to nie była oryginalna wywrotka, kiedyś była sztywna) efekt niewzmocnionej ramy to to że była wciągnięta rama do środka i wygięta w dół.

Opublikowano

W hl warto też założyć opony szersze albo 12.5 r 20 albo tirowe. Wtedy ładnie śmiga a i nie tak łatwo ją zatopić na polu gdy mokro. A co do przewracania przyczep jak się z głową robi to nic się nie stanie

Opublikowano (edytowane)

D50 ma szeroką  oś , wypukłe  felgi  i  wystające piasty  , a  to  sprawia ze  przy kiprowaniu  można mocno  uszkodzić  burty , kiepskie  rozwiązanie

273980733_1_644x461_przyczepa-d-50-wywro

Edytowane przez mariuszd93
Opublikowano

chyba że trafi się już na nowej osi

co do przyczep to albo na tył albo na boki, jak coś jest do wszystkiego to jest do d...

pomyśl jeszcze nad tandemem, czasem można znaleść ładną skorupę do 20tys.

Opublikowano

Nie słyszałem o takim urządzeniu , jestem ciekawy jak to wygląda , na jakiej zasadzie działa i ile kosztuje?

W załączniku rysunki. Urządzenie odsysa zanieczyszczenia z kosza chłodnicy co zapobiega nadmiernemu zabrudzaniu

post-63005-0-65616000-1438338138_thumb.jpg

post-63005-0-78411900-1438338146_thumb.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v