Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, jahooo napisał:

Ojciec jednym ciągnikiem obrabiał taki sam areał plus dzierżawy plus 15 sztuk krów i ze 30 szt trzody, dawał radę. I to tylko 3p. Wszytsko jest kwestią organizacji pracy, jak ktoś ma marną organizację pracy, to i 5 ciągników mało.

osobiście ? Tu sąsiedzi 360 obrabiali ok 50 ha no i usługi  , trochę świń i z 12 krów , ale jest te jedno ale ich było w domu matka , ojciec i 4 synów , także ciągnik nie stygł prawie zwłaszcza że robił jeszcze trochę w transporcie 

Opublikowano (edytowane)

A u mnie od 500lat się gospodarzy na tej samej ziemi.Co jest przynajmniej udokumentowane a o co wam chodzi to wiem z tymi dziadkami.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, Karol06 napisał:

Części do zachodnich starszych ciągników są dostępne, kiedy w końcu zagorzali fani ursusów/zetorów to pojmą heh

Oczywiście ale jak widać nie do wszystkich, ale tak jak kolega napisał wyżej-czesci do skrzyni do jego ciągnika są niedostępne, i z tego co pisał wiele różnych innych musiał kombinować. I od razu dodam że nie musi być to zachodni ciągnik żeby mieć problem-podobno mniejsze zetory na Skandynawię miały takie cuda w skrzyniach że nawet w Czechach nie ma do nich części

Opublikowano

Możliwe, tyle wiem co wyczytam

Także reasumując-zachod pewnie i lepszy, ale zdążają i tam się przypadki tak jak kolega napisał z tym Davidem-i pisał jako właściciel, a nie że sąsiadowi się psuje. I chwała mu za to, że wypisując wszystkie plusy tego ciągnika nie zapomniał o minusach, i to tych dosyć istotnych

Opublikowano (edytowane)

Ale cześć i do zagranicznych są z metalu ale w cenie złota.Ze wszystko jest to każdy wie ale ile kosztuje to chyba nie każdy wie ,byle gówno może przyprawić o dobry ból głowy.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
48 minut temu, farmtrac8244 napisał:

Zapomniałeś o jednej rzeczy robiąc wyliczenia. Mianowicie niezależność. 

no niezależność to jest chyba jedyny atut i duma że ja mam a sąsiad nie ma bo jak w biznesie jak robisz z kimś biznes i obu stronom się opłaca to nie zaniedbasz dobrego kontrahenta, a jak fama się rozniesie że usługodawca nie solidny to i biznes dostaje po d*pie 

Opublikowano (edytowane)

Traktory to nie samochody ze jest dużo zmieników tanich,tutaj albo nowe albo używane lub dorabianie gdzieś w specjalistycznym zakładzie lub u dobrego tokarza.

Nawet taki youtuber Szoko12 gdzie ma 2 kombajny zagraniczne, parę ciągników zagranicznych,kupuje starego ursusa, tać wie co to zagraniczne.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Edytowałem, majster mi to robił a to tajemnica z czego to jest,1000zł kosztowało wszystko.

Opublikowano (edytowane)

Chodziło mi oto ze mi nie chciał powiedzieć żebym jak coś się popsuło jechał do niego żeby mi to naprawił.Ze to taki jego patent.A to prawdopodobnie jest z busa tak mi się wydaje.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Siłownik a raczej coś co tam popycha jest w środku kolumny i z kolumny jeden dron zek do przodu idzie a potem tak jak w 360 pod spodem złączone dwa koła drążkiem.Grunt aby wiedzieć od jakiego samochodu ta kolumna a nie wiem bo majster nie chciał mi powiedzieć..To prosta robota.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
10 minut temu, sumek666 napisał:

no dobrze ale taki jest siłownik jak na tej aukcji? bo na takim mi właśnie najbardziej zależy.

a czemu chcesz właśnie tak? z tego co słyszałem akurat to jest najdroższym rozwiązaniem

Opublikowano

Pytanie techniczne do Was. Znacie bądż polecacie jaką firmę/osobę która super remontuje od podstaw przyczepy?? Nowa zabudowa, elektryka, pneumatyka, zabudowa piaskowanie plandeka tak na cymes. Ja jestem z Kutnowskiego (łódzkie) i tak do tych 120km promień bym dał do remontu bo trafiaja mi się ramy od HL 8011 i tylko kwestia zeby ktoś to zrobił dobrze bo mam HL 6011 po odbudowie blisko chłopak robił niby zaczął się bawić ale osobiscie nie polecam nikomu.... Nawet przewody od hydrauliki były stare.... siłowniki ciekły.. długa historia i teraz szukam kogoś godnego polecenia

Opublikowano

Jutro zrobię zdjęcie to może ktoś pozna od czego ta kolumna i od czego pompa oleju.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v