Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Wkurza mnie to jak ktoś krytykuje Polskie bo się psuje itp, prawda jest taka że Polacy często wynajdują nowe technologie typu blue-ray czy wykrywacz min a tego jest o wiele więcej a zastopowało nas zsrr ale mimo to i tak produkowaliśmy lepszej jakości niż sprzęt z rosji ( do polski leciały exportówki mtz ) i to jest naprawdę pokazanie co czyni socjalizm a nie naród 

Opublikowano

A co powiecie na te 2 egzemplarze?? https://www.olx.pl/oferta/renault-90-34-tx-tuz-wom-1994-rok-4x4-mechaniczna-orginal-rezerwacja-CID757-IDCctXM.html https://www.olx.pl/oferta/ciagnik-rolniczy-same-explorer-ii-80-90-40km-h-2000r-oryginal-stan-CID757-IDC8ZPI.html Dobre sa te same?? W porownaniu do innych marek tansze.

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Luke16 napisał:

Chciałbym przestrzec przed tym ciągnikiem. Sprzedający twierdzi że wszystko jest z papierami oki a nie było nigdy modelu R7812

95-14 to nazwa handlowa ciągnika a R7812 to oznaczenie techniczne typu. Tak jak silnik np mwm D226-x ma oznaczenie Rxxx . Tłumacz papierów tak przetłumaczył i tak wbito w dowód 

Edytowane przez pawel885
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, pawel885 napisał:

95-14 to nazwa handlowa ciągnika a R7812 to oznaczenie techniczne typu. Tak jak silnik np mwm D226-x ma oznaczenie Rxxx . Tłumacz papierów tak przetłumaczył i tak wbito w dowód 

Tylko że z tego powodu można mieć problem bo występuje brak zgodności danych. A znam historię gdzie np w aucie sprowadzonym ktoś przekręcił nr Vin o jedną liczbę. Auto w jednych rękach przechodziło przegląd bo prawdopodobnie diagnosta tam nawet nie spojrzał a po zmianie właściciela nagle pach i wyszło co wyszło. Sprawa trafiła do sądu. 

Tutaj albo ktoś fakturę źle wypisał albo tłumacz zawinił. Z ciągnikami z NL można pisać co się chce. Osobiście bym wyjaśnił tą sprawę. 

Edytowane przez Luke16
Opublikowano

Też słyszałem o błędnym vinie. Facet kupił samochód i po jakimś czasie dopatrzyli się, że nie zgadza się jedna cyfra. Sprzedać nie mogli. To był koleś zajmujący się kasacją pojazdów to sobie pewnie poradził.

Opublikowano (edytowane)

Błędny vin a inna nazwa pojazdu to marne porównanie. Tu raczej można porównać nazwanie mercedesa np E200 kodem fabrycznym W210 i po mojemu nikt nie ma prawa się do tego przyczepić

Edytowane przez pawel885
Opublikowano
17 minut temu, sumek666 napisał:

wcisnę takie koło do D47?

315/60R22.5 

Najlepiej bridgestone napędowe315/45R22,5

Lub coś około 300/65r17,5

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v