Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wkurza mnie to jak ktoś krytykuje Polskie bo się psuje itp, prawda jest taka że Polacy często wynajdują nowe technologie typu blue-ray czy wykrywacz min a tego jest o wiele więcej a zastopowało nas zsrr ale mimo to i tak produkowaliśmy lepszej jakości niż sprzęt z rosji ( do polski leciały exportówki mtz ) i to jest naprawdę pokazanie co czyni socjalizm a nie naród 

Opublikowano

A co powiecie na te 2 egzemplarze?? https://www.olx.pl/oferta/renault-90-34-tx-tuz-wom-1994-rok-4x4-mechaniczna-orginal-rezerwacja-CID757-IDCctXM.html https://www.olx.pl/oferta/ciagnik-rolniczy-same-explorer-ii-80-90-40km-h-2000r-oryginal-stan-CID757-IDC8ZPI.html Dobre sa te same?? W porownaniu do innych marek tansze.

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Luke16 napisał:

Chciałbym przestrzec przed tym ciągnikiem. Sprzedający twierdzi że wszystko jest z papierami oki a nie było nigdy modelu R7812

95-14 to nazwa handlowa ciągnika a R7812 to oznaczenie techniczne typu. Tak jak silnik np mwm D226-x ma oznaczenie Rxxx . Tłumacz papierów tak przetłumaczył i tak wbito w dowód 

Edytowane przez pawel885
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, pawel885 napisał:

95-14 to nazwa handlowa ciągnika a R7812 to oznaczenie techniczne typu. Tak jak silnik np mwm D226-x ma oznaczenie Rxxx . Tłumacz papierów tak przetłumaczył i tak wbito w dowód 

Tylko że z tego powodu można mieć problem bo występuje brak zgodności danych. A znam historię gdzie np w aucie sprowadzonym ktoś przekręcił nr Vin o jedną liczbę. Auto w jednych rękach przechodziło przegląd bo prawdopodobnie diagnosta tam nawet nie spojrzał a po zmianie właściciela nagle pach i wyszło co wyszło. Sprawa trafiła do sądu. 

Tutaj albo ktoś fakturę źle wypisał albo tłumacz zawinił. Z ciągnikami z NL można pisać co się chce. Osobiście bym wyjaśnił tą sprawę. 

Edytowane przez Luke16
Opublikowano

Też słyszałem o błędnym vinie. Facet kupił samochód i po jakimś czasie dopatrzyli się, że nie zgadza się jedna cyfra. Sprzedać nie mogli. To był koleś zajmujący się kasacją pojazdów to sobie pewnie poradził.

Opublikowano (edytowane)

Błędny vin a inna nazwa pojazdu to marne porównanie. Tu raczej można porównać nazwanie mercedesa np E200 kodem fabrycznym W210 i po mojemu nikt nie ma prawa się do tego przyczepić

Edytowane przez pawel885
Opublikowano
17 minut temu, sumek666 napisał:

wcisnę takie koło do D47?

315/60R22.5 

Najlepiej bridgestone napędowe315/45R22,5

Lub coś około 300/65r17,5

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v