Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

A gdzie tam jest sprężyna? Tam gdzie z tyłu widać śrubę?

Widziałem, ciekawe jestem tylko czy czymś takie zestawy ale różnią

Zajrzyj do mojej galerii. Te zestawy są zwykłe i premium. Premium ma węże 2 oplotowe i manometr(zbędny bajer). Sam miałem robić półserwo, ale nie dałem rady rozebrać. Pod zdjęciem znajdziesz opis. Ja kupiłem co potrzebowałem, bo orbitrol kupiłem najpierw. Byłem pewien, że zrobię półserwo.

Opublikowano

Poleci ktoś pistolet do malowania do 100 zł?  Malować będę Podkładem epoksydowym i potem farby poliuretanowe 

Opublikowano

@Thomas2135

Dzięki, już popatrzyłem.

Wkurwiłem się, bo stare serwo dość dobrze chodziło, nie ciekło mocno, tylko na ramieniu miało luz. Kupiłem regenerowane na wymianę. Do Tucholi po nie jeździłem, zakładam, a te gówno kręci gorzej jak moje stare, a teraz jeszcze zaczęło się z niego lać. Jakbym miał na wiosnę kasę to bym od razu założył orbitrol, ale po co dołożyć, albo poczekać - przecież serwo napewno będzie ok. No k**wa jednak nie będzie :/

Opublikowano

Miałem Sico HVLP i nie był zły. Iglicę miał z kwasówki a to na +. Jakbyś nieco więcej zainwestował kupiłbyś na lata devilbiss.

Opublikowano

A to z Tucholi do Ciebie niedaleko?

Zrobiłem sobie wycieczkę - pod Tczew zawiozłem do regeneracji chłodnice od zetorka i 2 od bizona, a pod tuchole pojechałem po serwo. W drodze powrotnej stanąłem na Orlenie coś się napić i zjeść i zadzwonił koles, że chłodnice zrobione, no i do domu - dzień zleciał.

Aga tak na marginesie to było CHYBA z tego ogłoszenia ( nie zapisałem numeru telefonu)

https://www.olx.pl/oferta/serwo-mechanizm-wspomaganie-c-385-ursus-zetor-CID757-IDupdrF.html

Jakby nie to, że teraz ciągnik potrzebny to bym mu zawiozl te 200km te serwo po "pełnej regeneracji".

Opublikowano (edytowane)

@soltys48

Heh dla Ciebie, przy odległościach jakie pokonujesz to napewno rzut beretem :)

https://www.olx.pl/oferta/agregat-talerzowy-talerzowka-x-3-20m-CID757-IDBaOZS.html

Offtopowe pytanie - ułożenie talerzy na przedniej osi ma jakiekolwiek znaczenie, np dla tego jak os się kręci, czy cokolwiek?

Tzn tutaj są równo wszystkie - jak się popatrzy z boku to w jednej linii na każdym kole jest "ząb". Ja jak składałem to poskładałem na przemian, tzn na jednym kole ząb, to na kole obok dołek, na kolejnym ząb i dalej znowu dołek. 

Ma to cokolwiek do rzeczy?

Edytowane przez daron64
Opublikowano
1 godzinę temu, MarcinNH napisał:

Poleci ktoś pistolet do malowania do 100 zł?  Malować będę Podkładem epoksydowym i potem farby poliuretanowe 

Jeśli tani to mogę takiego polecić 

20190820_223832.jpg

Nawet jak pracowałem na stolarni to takimi malowaliśmy i za tą cene są ok

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v