Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, Bananek napisał:

i na moje oko drugie tyle przerobi z palcem w tylku. tylko plyny eksploatacyjne nie janusz edyszyn, wymiany na czas i maszynka hula jak trzeba.

no właśnie nie ma elektroniki, znajomy ma 7600 i już dochodzi 32000 i nie robione ale oleje i filtry zawsze górna półka i śmiga mniej dymi jak 6930

21 minut temu, Cezar81 napisał:

Trzeba przyznać ze ich ceny potrafią powalać

https://www.otomoto.pl/oferta/john-deere-7700-ID6CdWHX.html#129e5874d1

Edytowane przez Cezar81
Opublikowano

Niech mu handlarz cofnie na 7 to kupi, u nas też był taki. Kupił sprowadzony z francji i łaził po wsi, sie chwalił że 6 tys godzin. Też takiego JD jak z linku

Opublikowano

u nas takiego katuja na asfaltowni. czego on juz nie ciagal. i dalej praca jego silnika to taki pomruk, ze chce sie sluchac. a widuje go prawie codziennie na jakiejs robocie wiec nie stoi na warsztacie. to jeszcze traktor z ery tych mocnych jelonkow. przy skorupie pod gorke puszcza zdrowego czarnego dyma, ale nie staje okoniem pod obciazeniami.

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Co to dużo jest? Wolałbyś żeby miał 7?

Akurat że taki przebieg to dobrze bo przynajmniej są spore szanse że nikt go nie rasował , bardziej interesowała mnie opinia szanownych kolegów o maszynce no i te rozbieżności cenowe ....

Opublikowano

Ostatnio kolega mechanik  wlasnie podsumował krecenie liczników, smiał sie ze kazdy psioczy na masseye i ze skrzynia siada przy 6-7 tys h a tak naprawde skrecone  z ponad 15 tys h i nagle placz ze tak wczesnie pada.

Co do JG seri 7xxx, stoi u niego taki na szybkie podleczenie bo ma przed sobą sezon przy sieczkarni i 3 tys hektarów do skoszenia :D a ma 32 tyś godzin!!!! ale fakt wymaga dluzszej i kosztownej naprawy jakby miał sie solidnie do niego przyłożyc. BTW mowił aby uważać w JD z tych lat na liczniki bo lubily padac i czesto są po kilku wymianach zegarów ;):D

Opublikowano
1 godzinę temu, maroko napisał:

Ja bym się bał kupić ciągnik z przebiegiem 17000 mth, chociaż te wcześniejsze JD były dużo wytrzymalsze niż teraz te nowe. Jednak jak nie było nic to robione to pewnie niedługo przyjdzie czas na poważniejsze remonty. 

rozmawiałem z kolegą co robią usługi i on twierdzi że bez stresu można brać bo to nie dużo, przeglądałem oferty z portali zagranicznych i ram te roczniki to poniżej 15 tyś nie schodzą, z drugiej strony on twierdzi że JD ma w godzinach przebieg a nie w mth  - we środę biorę mechanika od jd i jedziemy go obejrzeć , napiszę co ustaliliśmy

Opublikowano

@Rolnik_z_Podkarpacia Jakbys sie wybierał ogladac to radze dokładnie obejrzec, byłem u niego raz ogladac taki sam model tylko młodszy to lista usterek była bardzo dłuuuuga: 

-nawet jednego swiatła, ale odpalał

-półbieg z przycisku nie działał, ten ma na dzwignie

-pluł olejem w kolektor wydechowy, albo zapieczone pierscienie albo zuzyte

-luzy na zwrotnicach takie ze ciezko go było na drodze przy pełnej predkosci utrzymac

- pusta chłodnica(była zima wiec sie tłumaczył ze był na wodzie i bał sie mrozów) po zalaniu woda i odpaleniu z chłodnicy durszlak i lało sie z pompy

Ogolnie ciagnik szrot a w ogłoszeniu napisane ze wszystko dział bez zarzutu. Miał kilka innych ciagnikow ale nie ogladałem ich dokładnie bo chciałem cos takiego jak ten.

Opublikowano
1 minutę temu, matisz napisał:

@Rolnik_z_Podkarpacia Jakbys sie wybierał ogladac to radze dokładnie obejrzec, byłem u niego raz ogladac taki sam model tylko młodszy to lista usterek była bardzo dłuuuuga: 

-luzy na zwrotnicach takie ze ciezko go było na drodze przy pełnej predkosci utrzymac

- pusta chłodnica(była zima wiec sie tłumaczył ze był na wodzie i bał sie mrozów) po zalaniu woda i odpaleniu z chłodnicy durszlak i lało sie z pompy

Ogolnie ciagnik szrot a w ogłoszeniu napisane ze wszystko dział bez zarzutu. Miał kilka innych ciagnikow ale nie ogladałem ich dokładnie bo chciałem cos takiego jak ten.

dlatego zabieram gościa co w JD siedzi ponad 20 lat w tym 5 lat w serwisie w Niemczech, wiec jak coś to mam nadzieję ze go wypunktuje 

Opublikowano
9 godzin temu, matisz napisał:

Właśnie chciałem jechać ale teraz mam wątpliwości, szczerze to się za bardzo nie znam na zachodniej technologii a trupa też nie chce kupić. Pewnie trzeba będzie rozejrzeć się za jakimś mechanikiem 

Opublikowano

Ogólnie to nie trzeba być mechanikiem żeby takie rzeczy wyłapać,  poczytaj tematy pt co sprawdzić przed zakupem, wypisz sobie na kartce co sprawdzić bo nie wszystko się pamięta,  i w drogę. Ja tak robiłem. A koniec końców i tak kupiłem od rolnika.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v