Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

To prawda, uprawia płytko ale po orce to i tak wystarczająca głębokość. I tak głównie chodzi o to aby pod zasiew uprawić wierzchnią warstwę i wyrównać. Ten model ma jeszcze fajnie zrobione spulchniacze to może by się tak nie zapychało jak przy moim. Ogólnie oferta warta przemyślenia.

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

A gdzie tam widzisz staruszkę ? nówka nie śmigana😀

Że ze starego niewiele zostało to wiem, tylko pytam czy jest sens te stare maluchy na wąskich osiach remontować do takiego stopnia, czy ktoś w ogóle zwróci nam zainwestowane pieniądze i to tak żeby za darmo nie robić

Opublikowano

Myślę że jeszcze założyć inne koła i szybko by się sprzedała .

Opublikowano

Masz smykałkę do tego , to warto spróbować . Najwyżej wypożyczysz mi taką na żniwa zamiast jednoosiowej .;)

Opublikowano

Na razie garaż zawalony, i robić też co jest, więc na razie zbieram opinie. A pytam bo odpadloby wtedy spawanie ram, i nie chodzi to o samo spawanie, a o dźwiganie materiału, bo albo za dużo dźwigam, albo zacząłem się starzeć...

Opublikowano (edytowane)

Może być , że jedno i drugie . :(

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Wizualnie pomogą . Będzie wyglądać na młodszą . Nawet jednoosiowe @bratrolnikamiały gorsze branie na kołach starego typu .

Opublikowano

Prawda. Jeśli zmienisz koła to nikt już nie pozna co to za przyczepa, w dodatku jeśli uda się znaleźć koła z tarczą wspawana na środku felgi to poszerzysz te wąskie osie z 175cm mierzone po zewnątrz kół do powiedzmy 190-195cm, co pozwoli poszerzyć też skrzynie ładunkową i będzie można wozić bezpiecznie np. po 10 dużych belek słomy

5 minut temu, zetorki12 napisał:

Wizualnie pomogą . Będzie wyglądać na młodszą . Nawet jednoosiowe @bratrolnikamiały gorsze branie na kołach starego typu .

W sumie to na kołach dwudziestkach zrobiłem tylko dwie sztuki, jedna dla brata, ale on nie wybrzydzał bo priorytetem było żeby było tanio. Natomiast ta druga na 20 jak już trochę długo stała to kupiłem os z kolami balonowymi, przerzuciłem ją zamiast dwudziestek, i dokładnie dwa dni później przyjechał gość który powiedział że wszystko ok, tylko wolałby koła 20, i takim to sposobem przekładałem oś z powrotem....

• Haha 2
Opublikowano
22 godziny temu, mf362 napisał:

Opony na przodzie 9.00-16 lub 10.0-16 

Bardzo interesuje mnie felga co to za rozmiar 

Zacnie to wygląda ;)

pewnie taka sama szerokość jak podałeś
często spotykane w "zachodnich" ciągnikach typu MF czy landini, choć chyba i czesi zakładali takie do 72/77 czy ciężkiej serii

• Thanks 1
Opublikowano

To wszystko się wiąże, nawet jakbym miał drugi garaż to nie miałbym więcej czasu niż do tej pory, więc i wiele więcej bym nie narobił. Teraz wiosna już jest, więc jedno auto może stać cały czas na dworze, także z miejscem nie jest źle.

Opublikowano

A do tych starych przyczep nie można czasem założyć bliźniaków? 

Opublikowano
7 minut temu, Bananek napisał:

tyle roboty, a gdzie czas na odkurzanie gieesa? 

Soboty i niedziele, choć bardziej tylko niedziele. Choć dziś smignalem już do roboty, trochę rano jeszcze pizdzi, ale daleko nie mam to nie zamarzne. Także pewnie auto zostanie już tylko na gorsze pogody

3 minuty temu, tobi866 napisał:

A do tych starych przyczep nie można czasem założyć bliźniaków? 

Można, ale w takiej bidzie 4t ładowności bliźniaki to przerost formy nad treścią. No i przyjmując że stare koła można sprzedać to tirowskie koła wychodzą wcale nie drożej niż kupować drugi komplet kół

Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

każdy powie że nowa

Tak sie zastanawiam czy ma być przydatna czy sie podobać. Jakieś straszne parcie na " nowe" jest wśród "rolników"  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v