Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Thomas2135 napisał:

@PRIMO takiej szukaj. Blachy ma od rv 157, ale konstrukcyjnie jest to już 1601, bo ma 5 pasów. Te 157 mają 6 pasów w przedniej komorze i 6 pasów w tylnej. To tylko taki minus, że jest więcej połączeń, które z czasem mogą popękać. Dodatkowo to większy koszy przy jednorazowej wymianie. Ja od razu po kupnie skróciłem pasy na tyle ile mogłem i założyłem spinki titan05. Na moją ilość bel wystarczą na kilkanaście lat. 

https://www.olx.pl/oferta/prasa-rolujaca-vicon-rv-157-opticut-rotor-noze-siatka-nie-1601-1901-CID757-IDyC8EZ.html

Widziałem i problem w tym że ma rotor a na mojego Ursusa to już deko za dużo. 

Opublikowano
15 minut temu, PRIMO napisał:

Widziałem i problem w tym że ma rotor a na mojego Ursusa to już deko za dużo. 

Nie wiem dlaczego rotor miałby zwiększać zapotrzebowanie na moc? Noże cofniesz a rotor będzie tylko poprawiał przepływ materiału. Ogólnie chodzi, żebyś szukał takiego vicona na 5 pasów. Nie wszystkie mają rotor. Są z resztą 2 rodzaje rotorów. Chyba roto flow  i roto cut. Ten pierwszy nie ma noży i są tylko pojedyncze rzadko rozmieszczone gwiazdy. 

Opublikowano
15 godzin temu, griga napisał:

Możesz zapytać i odpowiem Ci że pracowałem.

A Wujek mab

Więc widzę cały czas jak to pracuje a raz nawet siałem. Troszkę więcej jednak wiem niż Ci się wydaje. Miałem rozsiewacze brzeg, sulky, 3 amazone, kilka kuhn-ów. Z iloma Ty miałeś styczność poza oglądaniem na targach? I jak będziesz gdzieś widział zachodni rozsiewacz w krzakach to biorę tylko daj znać

ja pytałem o rozsiewacz a nie rzemiosło, bo tu nawet po wyglądzie można stwierdzić że szału nie będzie xD

a teraz na poważnie te nowe siewki na wzór zachodnich wcale nie są takie straszne, każdy musi sobie sam odpowiedzieć czego oczekuje i na co go stać

co do złomu to prawdopodobnie jeszcze stoi niemal po sąsiedzku jakaś amazonka

• AgroTeam
Opublikowano
3 minuty temu, izydor6280 napisał:

ja pytałem o rozsiewacz a nie rzemiosło, bo tu nawet po wyglądzie można stwierdzić że szału nie będzie xD

a teraz na poważnie te nowe siewki na wzór zachodnich wcale nie są takie straszne, każdy musi sobie sam odpowiedzieć czego oczekuje i na co go stać

co do złomu to prawdopodobnie jeszcze stoi niemal po sąsiedzku jakaś amazonka

Tylko tutaj większość pisze właśnie o rzemiośle za 3tyś. Te nowe kopie są całkiem sensowne, nie widziłem tylko tej kopii rotiny. Jeśli za-m to zapytaj ile chcą bo wszystko co mniejsze i starsze to złom

Opublikowano
5 minut temu, griga napisał:

Tylko tutaj większość pisze właśnie o rzemiośle za 3tyś. Te nowe kopie są całkiem sensowne, nie widziłem tylko tej kopii rotiny. Jeśli za-m to zapytaj ile chcą bo wszystko co mniejsze i starsze to złom

coś w tym stylu, nie pamiętam już dokładnie bo ze 4-5 lat temu odstawili na bok

Opublikowano

@soltys48 ile Twój czerwony KING Kong ma mocy? 76KM? Jak sobie z rotorem w prasie radził? W sumie to chyba podobny perkins co w U4514? 

Opublikowano
mate12345 napisał:

19 minut temu, Uziu92 napisał:

Ten kongskilde wydaje się w ładnym stanie, cena przystępna i redlice talerzowe .

https://www.olx.pl/oferta/siewnik-kongskilde-3m-talerzowy-poznaniak-CID757-IDyIhPt.html 

Zamówiony w ciemno. Mam nadzieję, że będzie wszystko okej

Opublikowano
53 minuty temu, Thomas2135 napisał:

Nie wiem dlaczego rotor miałby zwiększać zapotrzebowanie na moc? Noże cofniesz a rotor będzie tylko poprawiał przepływ materiału. Ogólnie chodzi, żebyś szukał takiego vicona na 5 pasów. Nie wszystkie mają rotor. Są z resztą 2 rodzaje rotorów. Chyba roto flow  i roto cut. Ten pierwszy nie ma noży i są tylko pojedyncze rzadko rozmieszczone gwiazdy. 

Dzięki za podpowiedz. 

Ogólnie do Maja mam czas więc może coś ciekawego się trafi. 

Opublikowano
56 minut temu, Uziu92 napisał:

bratrolnika napisał: @Uziu92 masz tu z lokalnej gazety, może ci się nada    A dzięki wielkie 😁 mtz nie potrzebuje 😁

kurffa o siewniku myślałem, czytaj nie tylko kawałkiem

Opublikowano
58 minut temu, Thomas2135 napisał:

@soltys48 ile Twój czerwony KING Kong ma mocy? 76KM? Jak sobie z rotorem w prasie radził? W sumie to chyba podobny perkins co w U4514? 

76 kucy, motor podobno bliźniaczy z 4515 różni się turbina czy cóś

Z rotorem nie było problemu latać problemy zaczynają się przy nożach 

Robiłem i słomę i sianokiszonke tak 1500 kulek

Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, griga napisał:

https://sprzedajemy.pl/rozsiewacz-nawozowy-siewnik-800l-1000l-dlugosiodlo-2-e30984-nr57382916

Te mają ciekawą koncepcję na zmianę szerokości, w tabeli jest podane na jakiej musi być wysokości dla np 12 a na jakie dla 15m

Stawiam na sezon, każdy teraz chce kupić gdzie od X lat mówię rozsiewacze kupuje się do max stycznia

Z tą wysokością położenia rozsiewacza nawozóow to przecież nic nowego , ważne czy pogoda jest wietrzna czy nie .

Edytowane przez andrzej612b
Opublikowano

Zapewne są znawcy zetora na forum .Mam pytanie o moc zetora 5911 a 6718 , według Konadeta pierswszy ma moc 58 KM a drugi 65 KM skąd ta różnica , skoro silnik jest ten sam a pompa wtryskowa także .

4 minuty temu, kopin napisał:

położyć ,przecież ,ważne,

zwracajmy koledzy trochę uwagę nie tylko na to co piszemy ale też jak 

Dziękuję , człowiek uczy się całe życie , ważne by umieć przyznać się do błędu ☺

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, andrzej612b napisał:

Zapewne są znawcy zetora na forum .Mam pytanie o moc zetora 5911 a 6718 , według Konadeta pierswszy ma moc 58 KM a drugi 65 KM skąd ta różnica , skoro silnik jest ten sam a pompa wtryskowa także .

Dziękuję , człowiek uczy się całe życie , ważne by umieć przyznać się do błędu ☺

Inny zakres obrotów, inne nastawy pompy lub cała pompa, inne wtryskiwacze, inny wałek rozrządu, powiększone zawory - możliwości jest wiele

• Like 1
  • AgroTeam
Opublikowano
1 minutę temu, KlimekPL napisał:

No do wlkp to juz dla mnie troszku za daleko niestety, zwlaszcza po sprzęt za taką kwotę. 

Nie ma co się oszukiwać tańsze rozsiewacze kupisz na ścianie zachodniej, więc może warto się przejechać. Ja zawsze liczę 60gr kilometr i doliczam do ceny zakupu. Wtedy wiem czy Mi się opłaca jechać

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v