Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oj uwierz, że w niektórych egzemplarzach nie trzeba talentu, żeby zablokować skrzynię. Latałem takim zetorem 7711 to trzeba było naprawdę super delikatnie zmieniać biegi, żeby niczego nie poblokować. Co prawda operacja rozblokowania skrzyni to jakaś minuta czy dwie ale jest to irytujące.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, damianos95 napisał:

Warto sie zainteresowac czy nie ? Kojarzy ktos tego chandlarza warto jechac ?? 

https://m.olx.pl/oferta/renault-110-54-tx-w-bardzo-dobrym-stanie-100-w-oryginale-CID757-IDyDKnQ.html#position=1&page=1

Jak na 100% oryginalny stan to bardzo dużo nowej farby 😀

Zazwyczaj niestety te renówki wymęczone już przyjeżdżają, luzy na ramionach, mocowaniach siłowników, pordzewiałe kabiny zniszczone w środku i pordzewiałe blachy to standard. Na plus pancerne silniki, mechaniczne skrzynie. Ogólnie dobre woły pociągowe, ale trzeba dobrze przejrzeć

Opublikowano
10 godzin temu, marian7k napisał:

Jak doradzicie https://www.olx.pl/oferta/deutz-fahr-dx-3-70-case-fendt-renault-mf-CID757-IDy2b5J.html

https://www.olx.pl/oferta/ciagnik-john-deere-1640-nie-deutz-mtz-renault-claas-case-CID757-IDyF80S.html

Który mniej awaryjny i tańszy w ewentualnej naprawie. Ciągnik na małe gospodarstwo jako jeden , tura raczej chciałbym mieć i np. do jelonka dokupić. Może ktoś zna te ciągniki i może coś podpowiedzieć.

Ja nigdy bym nie kupił ciągnika o mocy około 70 KM bez przedniego napędu a tym bardziej że chcesz go używać z turem 

Z tych dwóch marek to polecił bym DEUTZ 

• Like 1
Opublikowano

Klimek w domu była c 355 ojciec i dwóch moich braci jeździło i nic a ja jak wsiadłem to zawsze zblokowałem skrzynie bo ja to szybko zmiana biegów a szczególnie z W na 3 to bardzo często albo 2 na 3 i wodziki były wymienione i nic to nie dało zawsze miałem taki niefart i dopiero ojciec wymienił nową obudowę wybieraka i nowy wybierak to skończyło się blokowanie

Opublikowano

Mmiałem w domu C-4011 i teraz 3p , w obu jeden kierowca blokował biegi non-stop, a inny wcale, kwestia wyczucia. Mi się udało raz czy dwa zakleszczyć skrzynię w 3p. Naprawa nie jest trudna, jak już się wie, co i jak.

Opublikowano (edytowane)

@marecki Ja nigdy bym nie kupił ciągnika o mocy około 70 KM bez przedniego napędu a tym bardziej że chcesz go używać z turem 

Z tych dwóch marek to polecił bym DEUTZ

Te 70KM to max , przedni napęd w małym ciągniku no nie wiem , miałem w ford 82KM no pomagał , ale to i trochę więcej do psucia (krzyżaki , dyfer, tarczki sprzęgła itp). Dlaczego poleciłeś deutz czyżby ten model johna miał słabe punkty?

Edytowane przez marian7k
Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Klimek w domu była c 355 ojciec i dwóch moich braci jeździło i nic a ja jak wsiadłem to zawsze zblokowałem skrzynie bo ja to szybko zmiana biegów a szczególnie z W na 3 to bardzo często albo 2 na 3 i wodziki były wymienione i nic to nie dało zawsze miałem taki niefart i dopiero ojciec wymienił nową obudowę wybieraka i nowy wybierak to skończyło się blokowanie

W mojej po zakupie nowej obudowy,tylko zapomnij się i masz.Odkleszczenie nie jest trudne puki wodzika nie przepchniesz za daleko,lub stoisz spoko bez nacisku na skrzynię. Problem jest w nocy,z pługiem, na poprzeczniaku przechylony i przy rowie,bez telefonu,i do najbliższego co by mnie ściągnął  z kilometr. Tak akurat mi wyszło9_9

Opublikowano
Rolnik7343 napisał:

Jak myślicie za "piątke" warto ? Bo na wiosne trzeba coś kupić a jeszcze przez gnojem trza wapno rozwieść .... oczywiście nie na te same pola ;)
https://www.olx.pl/oferta/rozrzutnik-obornika-4-5t-mozliwa-zamiana-na-przyczepe-rolnicza-CID757-IDvZC0c.html#d0e332ef7f

na 80 sztuk bydła takie g i jeszcze wozić 20km daj spokuj kup choć 8ton i najlepiej na pionowym adapterze a nie co rok dwa rozglądać się za takimi mini bo niewytrzymuje

Opublikowano
8 minut temu, kizak napisał:

W mojej po zakupie nowej obudowy,tylko zapomnij się i masz.Odkleszczenie nie jest trudne puki wodzika nie przepchniesz za daleko,lub stoisz spoko bez nacisku na skrzynię. Problem jest w nocy,z pługiem, na poprzeczniaku przechylony i przy rowie,bez telefonu,i do najbliższego co by mnie ściągnął  z kilometr. Tak akurat mi wyszło9_9

To już wszystkie możliwe nieszczęścia wymieniłeś poza tym że miałeś ręke złamaną i w gipsie,która zahaczyła ci się o wieszak na ubrania pod dachem ,na nieszczęście dach opadł i usiadł na nim wielki bocian 😉

13 minut temu, Rolnik7343 napisał:

jak przywiezie za flaszke to może być :P

zależy o jakiej wielkości flaszce mówisz 😉

• Haha 2
Opublikowano

jakie 80 szt ? jakie 20km ? pola mam koło domu .... teraz szukam a zastępstwo rozrzutnika bo z naszego stoi sama rama i czeka na motwacje do zaczęcia odbudowy :P

może kiedyś coś lepszego sie kupi ale jak na razie lepiej coś innego za tą kase kupic

• Like 1
Opublikowano
46 minut temu, Rolnik7343 napisał:

jakie 80 szt ? jakie 20km ? pola mam koło domu .... teraz szukam a zastępstwo rozrzutnika bo z naszego stoi sama rama i czeka na motwacje do zaczęcia odbudowy :P

może kiedyś coś lepszego sie kupi ale jak na razie lepiej coś innego za tą kase kupic

moge ci sprzedać 8 t rozrzutnik pionowe wałki francuskiej produkcji chyna miro czy jakoś tak do zrobienia jest zapadka do ciągnięcia taśmy bo podczas wożenia QQ gdzieś sie zgubiła a tak to w 100% sprawny cena 8 tys 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v