Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znalazłem, jednak 65km tylko wersja F no i 120tys tylko pewnie jeszcze by utargował bo na prow nie przejdzie.

https://www.olx.pl/oferta/new-holland-td4-70f-nowy-new-holland-td4-70-f-z-kabina-okazyjna-cena-CID757-IDx6MHi.html

Co do silnika to właściwie dziś jest jedną z łatwiejszych części w naprawie bo zakładów sporo. Kapitalka większości silników do 10ty się zrobi.

Iveco nie ma chyba tulei i rozwierca się blok. Tylko to ponoć nie problem dzisiaj. 

Opublikowano

W sumie masz rację jeżeli chodzi o silnik to raczej problemów nie będzie w razie ewentualnego remontu . Gorzej pewnie jak zaczynają się jakieś problemy ze skrzynią, elektroniką .

Opublikowano
24 minuty temu, Agrest napisał:

Znalazłem, jednak 65km tylko wersja F no i 120tys tylko pewnie jeszcze by utargował bo na prow nie przejdzie.

https://www.olx.pl/oferta/new-holland-td4-70f-nowy-new-holland-td4-70-f-z-kabina-okazyjna-cena-CID757-IDx6MHi.html

Co do silnika to właściwie dziś jest jedną z łatwiejszych części w naprawie bo zakładów sporo. Kapitalka większości silników do 10ty się zrobi.

Iveco nie ma chyba tulei i rozwierca się blok. Tylko to ponoć nie problem dzisiaj. 

Ciekawe jak w starszych niektórych fordach z brakiem tulei 

Ciekawi mnie koszt rozwiercenia ;)

Opublikowano

Nie pamiętam ale rozmawiałem z gościem to gdzieś w Warszawie robią od dziury około 150zł do tego komplet tłok tuleja tu widełki od 300 do chyba 900 - dane dla rolniczej szóstki

Remont kapitalny 6 cylindrów starego forda łącznie z pompą paliwową wtryskami, głowica zaworami około 9tys zł

Opublikowano
36 minut temu, Agrest napisał:

Nie pamiętam ale rozmawiałem z gościem to gdzieś w Warszawie robią od dziury około 150zł do tego komplet tłok tuleja tu widełki od 300 do chyba 900 - dane dla rolniczej szóstki

Remont kapitalny 6 cylindrów starego forda łącznie z pompą paliwową wtryskami, głowica zaworami około 9tys zł

Troche pieniędzy ;)

Do 4cyl troche taniej 

Bo wcześniej zastanawialem sie nad jakims fordem ale brak tulei mnie odstraszyl 😛

Opublikowano

4 cylindry to raptem 600zł drożej, czy to wiele w całym remoncie?

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

4 cylindry to raptem 600zł drożej, czy to wiele w całym remoncie?

Myślałem że trochę mniej bedzie jeszcze kosztować plus tłok tuleja ;)

600 zl to nic przy 9 kawalkach 

Opublikowano
2 godziny temu, daron64 napisał:

Tylko kasy nie mam 😛

Złom wywieziesz i już pół pieniędzy jest. Aby na materiał wystarczyło, za robotę możesz na raty oddawać

1 godzinę temu, izydor6280 napisał:

ten drążek, pewnie foto robione przed założeniem hydrauliki

Też tak myślałem

Opublikowano
24 minuty temu, bratrolnika napisał:

Złom wywieziesz i już pół pieniędzy jest. Aby na materiał wystarczyło, za robotę możesz na raty oddawać

:)

Przyczepa i agregat uprawowo siewny to dwa zakupy sprzętu takie grubsze, które mi zostały, także ten albo przyszły sezon :)

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, alvaroalvaro78 napisał:

Panowie ile można wołać za przedni most do Ursusa 6tki?Ojciec kupił jak Ursus upadał i teraz leży a już się nie przyda bo nie planuję wracać do polskiej technologi... :)

@alvaroalvaro78 a u wujka jakiś ciężka seria stoi , co to za maszyna ? nie idzie dopasować ?

Opublikowano
8 minut temu, alvaroalvaro78 napisał:

Panowie ile można wołać za przedni most do Ursusa 6tki?Ojciec kupił jak Ursus upadał i teraz leży a już się nie przyda bo nie planuję wracać do polskiej technologi... :)

Most? Czy kompletny napęd? 

Opublikowano
22 minuty temu, slawek74 napisał:

gdzie ferie ? w lubelskim za dwa tygodnie ale miernik prima sort😀

Mazowieckie zaczęło

18 minut temu, alvaroalvaro78 napisał:

Most czyli przedni napęd, czy belka bez napędu?

Opublikowano
11 minut temu, slawek74 napisał:

Brat że w mazowieckim to wiem a mierniki w Biłgoraju lubelskie 😉

Może jakiś agent już wie że uwalił, to mu się wcześniej zaczęły ferie😂

Albo jakiś as z mazowsza pojechał do dziadków na Lubelszczyznę i biznesy kręci

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v