Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

A taki 

https://www.olx.pl/oferta/wozek-widlowy-balkancar-rak-wysoki-maszt-elektryczny-tanio-sprawny-3-4-CID5-IDylu22.html

Jeszcze parę dni temu chciał go wywieźć na złom, dawałem 1500zl, i chyba obadal rynek, i za tyle wystawił...

to i tak za dużo chce i za mało dawałeś, z przedziału 2,5- 3k to uczciwa cena bo on chyba koło 2,2t z akumulatorem waży. ciekawe co za trafo siedzi ? może od spawarki jakiś ?

kiedyś chyba  @janczar810 chyba coś takiego sprzedawał i nie wiem co z tego wyszło po pytałem go o pare pierdół to jakbyś @kubaguzik był zainteresowany to możesz pytać czy jeszcze aktualne 

2018-02-21 02.15.25.jpg

Opublikowano
12 godzin temu, donweter1989 napisał:

W takich kaloszach jak się wejdzie do obory to makaron sam na płytę wychodzi😀

Nie śmiej się z dunlopów - "dunlopy najlepsze są'' :D

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, konteno napisał:

to i tak za dużo chce i za mało dawałeś, z przedziału 2,5- 3k to uczciwa cena bo on chyba koło 2,2t z akumulatorem waży. ciekawe co za trafo siedzi ? może od spawarki jakiś ?

kiedyś chyba  @janczar810 chyba coś takiego sprzedawał i nie wiem co z tego wyszło po pytałem go o pare pierdół to jakbyś @kubaguzik był zainteresowany to możesz pytać czy jeszcze aktualne 

2018-02-21 02.15.25.jpg

Rzuciłem na niego okiem, i wygląda jakby tam trafo i układ prostowniczy ze spawarki były. W sumie tak myślę ze spawarką na jakieś 40-50v działa, i ten wózek też chyba na 48v chodzi, choć może się mylę

A czy za mało dawałem? Chciał go oddać na złom, więc pewnie dużo więcej by nie wziął, a i cena musiałaby zrekompensować jeżdżenie na smyczy, kupić go za 4tys.zl, to lepiej dołożyć jeszcze tysiąc czy dwa i kupić z akumulatorem albo spaliniaka juz

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano
27 minut temu, bratrolnika napisał:

Rzuciłem na niego okiem, i wygląda jakby tam trafo i układ prostowniczy ze spawarki były. W sumie tak myślę ze spawarką na jakieś 40-50v działa, i ten wózek też chyba na 48v chodzi, choć może się mylę

A czy za mało dawałem? Chciał go oddać na złom, więc pewnie dużo więcej by nie wziął, a i cena musiałaby zrekompensować jeżdżenie na smyczy, kupić go za 4tys.zl, to lepiej dołożyć jeszcze tysiąc czy dwa i kupić z akumulatorem albo spaliniaka juz

starą prądnicę spawalniczą DC z benzyniakiem zamiast akumulatora wsadzić i pewnie by jeżdziło w miare sprawnie , jak bez akumulatora to może max złotówke/kg ale to tez zależy

Opublikowano
25 minut temu, Rolnik7343 napisał:

jak by ktos potrzebował kamizelkę dla kury :P

Widziałem coś takiego w Polsce cena za dwie 79,99 zł a gdzie tu na 100 kur tego nakupić to by musiała jedna nieść 10 jaj dziennie żeby to odrobić :D

Opublikowano
35 minut temu, konteno napisał:

starą prądnicę spawalniczą DC z benzyniakiem zamiast akumulatora wsadzić i pewnie by jeżdziło w miare sprawnie , jak bez akumulatora to może max złotówke/kg ale to tez zależy

Nie pili mi się, a w sumie bratu bo to dla niego mogłoby być. Sprzeda to sprzeda, a jak nie to moje 1500 nadal aktualne

Opublikowano
21 godzin temu, bratrolnika napisał:

Bierz ośkę pod pachę i dawaj do mnie, zanim dojedziesz to ci akurat ramę wyspawam. Przyjedziesz, przykręcimy ośkę i pojedziesz. A akurat teraz mam w planach taka zrobić żeby idealnie zbiornik od rekordami się zmieścił (a wiem że masz)

Tylko kasy nie mam 😛

21 godzin temu, sumek666 napisał:

Ewentualnie @daron64 otworzysz stoisko na Agroshow w Ostrodzie i tam sprzedasz 😛

@Bananek

Urodziny mam wtedy i już pijaństwo ustawione :)

19 godzin temu, soltys48 napisał:

Po kolei

-z poznaniaka przekładnie sprzedaż, redlice i lejki też

-z lejka zrób sobie zasobnik na zboże do srutownika-sprawdza  się ok, z ramy mam robiony balast do tura

-z 3 unii odkładnie za jakieś grosze sprzedaż-za nowe od kobuza chciałem po 50 i nie było chętnych

-zdjecia prasy mi podrzuć może klienta przywiozę

-osie i felgi zostaw bo na to zawsze trafi sie klient, a jak prasa byłaby zadawalająca to zabralibyśmy i je

reszta na przyczepę i do huty

Po weekendzie dopiero będę w domu to zrobię 

Opublikowano

Tylko że u niego jeszcze jest jakaś rękojmia/gwarancja.

Kupiłem kiedyś opryskiwacz u niego. 3 razy przyjeżdżał na poprawki aż mu go oddałem. Przywiózł mi kolejny prosto z Włoch i mam go do dziś.

Opublikowano (edytowane)

Agrest szukam czegoś z przednim napędem około 70km.Bez ehr supersteer i innych wynalazków w miarę możliwości mechaniczny. Do Rob-rol to szkoda jeździć. To co stoi na placu to niezły złom. Na zdjęciach ciągniki wyglądają lepiej niż w realu.Chociaż raz na jakiś czas trafi się u niego coś fajnego.Ostatnio miał rexa w miarę dobrym stanie ale szybko się sprzedał. A u Bigosa dawno nie byłem. Widziałem już tego Same ale kompletnie nic nie wiem o tym ciągniku... Podobny trochę do Lamborghini a te znowu mają opinię mocno paliwożernych .Spodobał mi się ciucholand którego dzisiaj oglądałem.Fajnie to iveco pracuje sporo ciszej jak perkins.

A co do opryskiwaczy to ja mam od gościa ze szczekarkowa.Mam go 5 lat i też zero awarii. Facet jest ok idzie się z nim dogadać.

Edytowane przez desant
Dopisek
Opublikowano
23 godziny temu, bratrolnika napisał:

Nie zrozumiałeś. Skoro ma siłownik pod spodem to zapewne ma orbitrol, więc po co w takim rozwiązaniu drążek idący wzdłuż silnika od osi do kabiny???

ten drążek, pewnie foto robione przed założeniem hydrauliki

Opublikowano

To fakt, perkins wgryza się hałasem w uszy a Iveco dla uszu znacznie bardziej komfortowe.

Mam Iveco w case jx to w polu praktycznie go nie słychać względem perkinsa.

Gdzieś niedawno widziałem nowego nh w podstawowym wyposażeniu tylko chyba 90km za trochę powyżej 100tys. Rocznik 2016. 

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

To fakt, perkins wgryza się hałasem w uszy a Iveco dla uszu znacznie bardziej komfortowe.

Mam Iveco w case jx to w polu praktycznie go nie słychać względem perkinsa.

Potwierdzam mam w fiacie Iveco znacznie przyjemnieszy dla uszu niż perkinsy

Opublikowano (edytowane)

Miałeś jakieś problemy z tym silnikiem u siebie? Orientujesz się jakie mogą być koszty w razie ewentualnego remontu ? 

100 to już sporo kasy ale z drugiej strony ciężko jest coś dobrego do 50-60 tys kupić a jak jest to ma kolo 15 lat .

Na forum sadowniczym szukałem opinii na temat ciągników sadowniczych to właśnie mówią że john i lamborghini są paliwożerne . A wiecie może co za silniki siedzą w tych Same Goldenach itp.?

Edytowane przez desant
Dopisek
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v