Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, sumek666 napisał:

Akurat oni tak. Maja produkcję ziemniakow, warzyw na mrożonki typu groszek marchewka itp. Ze 200 ha albo lepiej mają na spółkę. 

To jest mało ha ? Z tego by można 4 MR wziąć bo przy warzywkach łatwo o ESU.

Opublikowano
6 minut temu, sumek666 napisał:

Akurat oni tak. Maja produkcję ziemniakow, warzyw na mrożonki typu groszek marchewka itp. Ze 200 ha albo lepiej mają na spółkę. 

To tu akurat tylko gratulować zaradnosci i że potrafią tak zgodnie ze sobą współpracować. Ja takim zazdroszczę bo nie mam z kim w spółki wchodzić, każdy boi się tylko o swoje. 

• Like 2
  • AgroTeam
Opublikowano
48 minut temu, igor10246 napisał:

opel należy do PSA od roku chyba

Tak bo od bodaj 10lat nie przynosił zysków to się go GM pozbył jak innych marek. Ciekawostka jest taka że marka która chwali się swoim pochodzeniem była niemiecka tylko przez chwilę ;)

Opublikowano
9 minut temu, Bartek933 napisał:

Pompka zasilająca jest ok?

Tak jest w porządku .

Nowa pompa wtrysowa to 1600-2000 ?

Bo pompiarz mi stykal ze juz za 1600 sie kupi ale ciekawe jaka jakosc 

Opublikowano
12 minut temu, griga napisał:

Tak bo od bodaj 10lat nie przynosił zysków to się go GM pozbył jak innych marek. Ciekawostka jest taka że marka która chwali się swoim pochodzeniem była niemiecka tylko przez chwilę ;)

Całe 67lat wg wikipedii

Opublikowano

jahooo napisał:

Żeby dostać, trzeba mieć plecy. Jak napiszesz nawet najlepszy wniosek, to bez odpowiedniego zaplecza w ARiMR masz małe szanse. Nie mówię, że żadne, ale znam przypadki, gdy się wnioski zawieruszały, a przeszedł czyjś słabszy, ale odpowiedni. Poza tym nie ma "niczyich" pieniędzy, te dofinansowania idą z naszych podatków, wobec tego wszyscy powinni mieć równe szanse, a jest, jak widać.

jakie plecy? Dwa razy skłedałem wnioski i dwa dostałem dofinansowania trzeba tylko dobrze mieć napisany wniosek i nie chcieć kombajnu na 5ha zboża

Opublikowano

Wskoczyć z1900 na 200 to i ja miałem po weryfikacji wniosku dostać na 5ha kombajn niemożliwe musieli mieć jakieś dzierżawy na papierze w agencji nikt się nie podłoży bo za to może być ciurma mgr składa się i rozpatrywali do tej pory wojewodzkie ja też lubelskie

Opublikowano (edytowane)

Ale na 15 ha dostał kombajn i raczej lewych dzierżaw niema

KOWR to brak słów....

Jak startowałem w przetargu na lukratywną działkę to gość od przetargów dzwonił nawet w niedzielę że jakiś tam kryteriów nie spełniam, po wygraniu info o podpisaniu umowy dostałem dzień przed ok 15 i kasa miała być u nich na koncie w dniu podpisania

Edytowane przez soltys48
Opublikowano
19 minut temu, slawek74 napisał:

jakie plecy? Dwa razy skłedałem wnioski i dwa dostałem dofinansowania trzeba tylko dobrze mieć napisany wniosek i nie chcieć kombajnu na 5ha zboża

U nas we wsi gosc mial dzierżaw z 20ha i dostal pronara potem nh i ostatnio claasa równo co 4 lata dofinansowanie na ciagnik...między czasie jakies drobne maszyny 

A teraz na wyjebane praca za granicą a od oka pole i traktory kiedy okres minął 

Opublikowano
51 minut temu, sumek666 napisał:

To im się jak najbardziej należy. Jak ktoś pracuje z rodziną to już mu się nie należy, tylko komuś kto ma 15 ha piasku i deklaruje 5 słonecznika ozdobnego? Kto wprowadzi więcej towaru na rynek?

• Like 1
Opublikowano
36 minut temu, sumek666 napisał:

Wszystko zgodnie z prawem. Nie mają żadnej podstawy prawnej. Tak samo jak pod jednym adresem często są 3-4 gospodarstwa. Znam takie jedno gdzie jest ojciec i 3 synów. Maja taki sprzęt na tak małym areale, że głowa mała. Ale zawsze piszą wnioski na 4 i zawsze im się udaje. Swego czasu dostali premię MR 3x 75 tyś ;)

w okolicy pare wiosek dalej ojciec i 2 synów dostało kazdy po 100k  a w wielu gospodarstwach bydło tez porozpisywane na kilka osób by dopłate zwierzęcą dostać w całości 

i tak naprawde to jest oszukiwanie bo ktoś niewspólmiernie dużo , znajomy też radził spróbować ale troche strach o koszty , formalności i powodzenie bo i za mały jestem na spełnienie kryteriów a przetopić kase na napisanie wniosku trochę szkoda bo z remontu starych budynków  ani hektarów nie przybędzie ani produkcja czu ESU nie wzrośnie

@kubaguzik chyba @damianzbr pisał 

Opublikowano

@griga co to za dźwignie przy CBM'ach? do rozpinania przy opuszczaniu / z kabiny czy jak ?

Opublikowano
2 godziny temu, sumek666 napisał:

Wszystko zgodnie z prawem. Nie mają żadnej podstawy prawnej. Tak samo jak pod jednym adresem często są 3-4 gospodarstwa. Znam takie jedno gdzie jest ojciec i 3 synów. Maja taki sprzęt na tak małym areale, że głowa mała. Ale zawsze piszą wnioski na 4 i zawsze im się udaje. Swego czasu dostali premię MR 3x 75 tyś ;)

Wnioski mają napisane  😎

Opublikowano
29 minut temu, griga napisał:

Cosik kombinowany. W kabinie ma nalepki jak i cały panel od "półbiegu" hydraulicznego, a jak widać ma mechaniczny, czujnik ciśnienia oleju w skrzyni nieorginalny- więc ciężko powiedzieć co pokazuje, różne felgi z tyłu no i blacharka w nim nie istnieje...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v