Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, soltys48 napisał:

Jak Skaryszewa nie będzie?

Przecież to prawie 400 lat tradycji 

Ostatnio gdzieś czytałem że jest duże prawdopodobieństwo że ich nie bendzie targu ale do 11 marca może się coś zmienić. Popielec jest 6 marca a więc targi wypadają w pierwszy poniedziałek wielkiego postu czyli 11 marca

Opublikowano

A brak słów na tych debili....zawsze chciałem jechać zobaczyć w 2019 miałem i co? Nie pojadę...

7 minut temu, mateo2662 napisał:

wiem, byłem tam ale pytałem o co innego 

Przyczepy?

Ruski za ta cenę chyba ok?

Opublikowano
9 godzin temu, Agrest napisał:

@PRIMO to jak ze Wstępami w Skaryszewie - będą czy nie?

Na razie nic nie wiem jakby coś to dam znać. 

Opublikowano (edytowane)

Myślisz że ukradli przyczepę która normalnie jest warta z 3tys.zl po to żeby ją przewieźć przez pół kraju a potem rozebrać ją na kawałki i sprzedawać przez cztery lata zanim się wszystkiego pozbędą? Normalnie biznes stulecia, gang Olsena

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, Zawisza napisał:

Ktoś to troche gratów obejrzał i jeżeli wie czego szuka to podejrzewam że jeżeli dobra cena i zdjęcia autentyczne to zadatkują sprzęt bez oglądania. Paru znam takich, jednak to były drobniejsze rzeczy

Jakieś prostsze maszyny ok, ale np ciągnik co po zdjęciu ocenisz? Bardziej to  loteria w takim sprzęcie. Po tym czy odmalowany czy nie, nie ocenisz pracy skrzyni biegów. To że ma gdzieś wyciek nie znaczy, że silnik padło. Też nie wiesz czy sprzedawca Ci prawdę powie. A weź się potem ciągac z takim jak coś jednak będzie nie tak. 

19 godzin temu, Uziu92 napisał:

a jezeli chodzi o opony to jakie byście wybrali, bo stoję na kupnie i się zdecydować nie mogę pomiędzy BKT agrimax a Taurus point 8, a do wiosny pasowało by już kupić coś.

16 godzin temu, izydor6280 napisał:

mitasy swego czasu lubiły pękać na boku

taurus bardzo chwalone gumy, oczywiście radialne

popatrz jeszcze na firestone, też miękka mieszanka, choć w transporcie podobno szybko giną

k**wa wrzuciłem wyżej link do yt i samo mi przeskoczylo pod kolejny cytowany post i nie mogę kliknąć wyżej. 

Tak czy siak, to co prawda inny model, ale od ~2.30 można zobaczyć jak się mu bkt trzymają. 

A teraz do postu Izydor - kiedyś na olx widziałem właśnie niby nowe Firestone, w cenie nie dużo wyższej jak właśnie wszystkie mitasy, Taurus itp

12 godzin temu, soltys48 napisał:

Możesz 3 dopisać

W sumie to 1 sprzęt po zdjeciach kupiłem. Tylko że tu ryzyko bylo znikome, bo to właściciel dotychczasowy by 300km wracał że sprzętem :)

A parę gratow to cieszę się, że jechalem, bo przez tel gadka super, zdjęcia też odpowiednio zrobione,  a rzeczywistość byla "nieco"  inna

Edytowane przez daron64
Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Myślisz że ukradli przyczepę która normalnie jest warta z 3tys.zl po to żeby ją przewieźć przez pół kraju a potem rozebrać ją na kawałki i sprzedawać przez cztery lata zanim się wszystkiego pozbędą? Normalnie biznes stulecia, gang Olsena

właśnie nie mówię że akurat ten tak zrobił , bezpodstawnie też nie lubie oskarżać , tu mi chodziło tylko o przykład , może robią jak kiedyś z samochodami na części rozbierają, a kto kupi przyczepę za 3000 zł , będzie ją rozbierał i sprzedawał na części 🤔, swoje własne tak można zrobić 

Opublikowano
9 minut temu, sebe1033 napisał:

właśnie nie mówię że akurat ten tak zrobił , bezpodstawnie też nie lubie oskarżać , tu mi chodziło tylko o przykład , może robią jak kiedyś z samochodami na części rozbierają, a kto kupi przyczepę za 3000 zł , będzie ją rozbierał i sprzedawał na części 🤔, swoje własne tak można zrobić 

Ryzykowalbys odpowiedzialność karną dla 3tys.zl zarobku, gdzie jeszcze musisz się narobić? Bo ja nie, ta d50 pewnie pojechała od razu na hutę, albo za parę miesięcy po przebudowie na lawetę do bel wyjdzie w niedalekiej okolicy. Przyczepa to nie rower, że jak policja przyjedzie to w sianie zakopiesz zanim z samochodu wysiądą. 

Opublikowano

ludzi nie znasz , a są takie okolice że policja nie zagląda , a i takie co przyjeżdża jak na kawę -czyli tak często .

Pod koniec szkoły 14 lat kolega chodził do klasy , z innym założyli spółkę się chwalili potem jak to sklep wioskowy obrobili szybke z kitu obskrobali wyjeli i już okno otwarte. Z 3 dni ucieszeni na 4 do rodziców z wizytą poszedł właściciel wszystko obserwował 😮, mieli oddać to co ukradli tzn resztę co nie zjedli i wypili i po szkole rąbali mu drzewo na zimę a może i dwie 🤣

Opublikowano

Ale tu chodzi o sam fakt że ukradli najgorszego gruza z podwórka. Odpowiedzialność za kradzież jest taka sama czy kradniesz przyczepę za 3tys.zl czy nowego JD za 250tys.zl. To tak jakby złodziej udał się pod market po auto, stoją A4, BMW 5, passaty, a on kradnie Skodę Felicję...

Opublikowano

tylko tego gruza to ciężko znaleźć , zwłaszcza że dużo tego jeździ po wioskach to jak w totolotka szukanie , a jeszcze właściciel oprócz wyglądu nic nie ma nic -VIN 

A ten kolega to potem się rozławił na powiat 🤣z bratem , który to poszedł do wojska no i interes życia na warcie przez płot podawał mu amunicję 😲 ... oczywiście w wojsku  ktoś to kontroluje i się znalazło wszystko 🙂

I co tacy ludzie mają między uszami , niby normalny był jak jeszcze do szkoły chodził 

Opublikowano

perpetum debile 😄, to u nas w wiosce więzy rodzinne czyli co w rodzinie to nie kradzione , przychodził do roboty kuzyn z wioski do sąsiadów no i bankę ropy przypilnował , a że mu się nieść nie chciało to sąsiadowi dalej sprzedał , a ten pierwszy kiedyś odwiedził drugiego bańkę swoją wypatrzył i pytanie skąd masz ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v