Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Dnia 4.11.2018 o 20:07, soltys48 napisał:

otwory raczej te same 30x30

Otwory te same. Wziąłem cięte talerze, to jak zmierzylem to się okazało, ze moje maja jeszcze 3 szt po 520mm i 3 szt po 540mm. Te na talerzówce koło tych 500maja wszystkie. Gładkie podobnie maja z mojej i z tej kupionej. Swoich dobrych mam 6 szt ciętych i parenascie gładkich. 40mm nie będzie robić dużej różnicy w polu? Wywalilbym najgorsze z tych co są i swoje dał na przemian z tymi co zostaną. Dobrze będzie? 

Swoją drogą - może ktoś chce części do małej famarolki, główna rama(do poprawek-gdzies trzeba elektroda smarknac, prowadnice wyrobione)  i ramy cwiartek(były poprawiane), parę obudów panewek. Talerze i oski sobie zostawiam. 

Do takiej o(zdjęcie poglądowe, moja jest ciagana) 

images?q=tbn:ANd9GcS1nd3ZHM4zeHxVmAtQPOw

Opublikowano
Dnia 5.11.2018 o 16:59, Mati2812820 napisał:

Panowie, będę wymieniał płyn chłodniczy w aresce, jaki polecacie? Borygo, Petrygo czy może jeszcze co innego?

Popis leje i też robi robotę. Ale wróć ja leje do MTZa A do Aresa to trzeba jakiś drogi zachodni nie tańszy jak 10zł/l. 

• Confused 1
Opublikowano
11 godzin temu, matus2609 napisał:

https://www.olx.pl/oferta/same-laser-90-caly-mechaniczny-4-cylindry-nie-explorer-80-100-CID757-IDuqu8J.html

Ciągnik dla tych których gospodarstwa idą tylko do przodu, nigdy do tyłu, no i wizualnie odnowiony :/

zwłaszcza opony z przodu xD

11 godzin temu, bratrolnika napisał:

znajomy miał kiedyś takiego transita, też wstecznego nie miał, przez dwa lata jazdy to nauczył się tak jeździć żeby nie musieć cofać😋

ja jumpera kupiłem biegi zaczynały sie od 3 w górę ,najlepsze jest to ze od mechanika który linek nie umial ogarnąć

9 godzin temu, Trewq napisał:

takiego pługa to Świat chyba nie widział przy takim ciągniku 🙂 2-3 zdjęcie

https://www.olx.pl/oferta/ciagnik-rolniczy-valtra-s352-vario-2011-rok-jak-fendt-vat-23-CID757-IDxlWUs.html#316c7c2545;promoted

no co? przynajmniej pokazał ile koni wyzdychało  a reszta spokojnie ten pług pociągnie :P

8 godzin temu, daron64 napisał:

Otwory te same. Wziąłem cięte talerze, to jak zmierzylem to się okazało, ze moje maja jeszcze 3 szt po 520mm i 3 szt po 540mm. Te na talerzówce koło tych 500maja wszystkie. Gładkie podobnie maja z mojej i z tej kupionej. Swoich dobrych mam 6 szt ciętych i parenascie gładkich. 40mm nie będzie robić dużej różnicy w polu? Wywalilbym najgorsze z tych co są i swoje dał na przemian z tymi co zostaną. Dobrze będzie? 

Swoją drogą - może ktoś chce części do małej famarolki, główna rama(do poprawek-gdzies trzeba elektroda smarknac, prowadnice wyrobione)  i ramy cwiartek(były poprawiane), parę obudów panewek. Talerze i oski sobie zostawiam. 

Do takiej o(zdjęcie poglądowe, moja jest ciagana) 

images?q=tbn:ANd9GcS1nd3ZHM4zeHxVmAtQPOw

źle kombinujesz ,dobierz tak talerze aby pierwszy rząd mial podobna wysokość  np 40 a drugi52 -54  to pozwoli lepiej ja wyregulować górnym cięgłem  w polu  ,mniejsze talerze możesz założyć na  skraju   wtedy bedzie równiej na przejazdach  i jeszcze jedno za pierwszym rzędem załóż jakąś redlicę po środku bo ona sypia górkę na składzie    z tylu

Opublikowano

Miałem w x więc wiem, że sypie górkę :)

W tej co kupiłem wszystkie są mniej więcej tej samej wysokości ~500mm.  I na przodzie i na tyle.  Na tyle są talerze gładkie, a na przodzie cięte. Gładkie są ok, ciętych to że 4szt do wymiany. Po mojej starej zostały wszystkie talerze, ale ciętych jest tylko 6szt, o wysokości jak pisałem 520-540mm. Jak mam kupować to myślałem, że przełoże że swojej, tym bardziej, że to jeszcze stare solidne komunistyczne. Nawet jakbym dał najgorsze na brzegi i przed koła, to zostaje 10talerzy. No i czy jak wezme na przemian że swoimi będzie ok - czy to za duża różnica i będzie paprac robotę? Czy wziąć je "zetrzec" do mniej więcej  tej samej wysokości? 

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Tomasz78 napisał:

2cm to niewidoczna różnicą  ale z 10cm  tak jak piszesz (40 -  52) to na przemian nie ujedziesz tym bardziej jak sucho   ,ja w swojej poskładałem tak aby byly równe wrzedach

Źle mnie zrozumiałeś :) Nie chodziło mi o to, że jedne maja 40cm a inne 52cm.

Te, które są teraz na talerzówce maja wszystkie ok 500mm, moje które chciałem założyć maja 520-540mm,czyli 40mm różnicy na średnicy. 

Zakładam, że różnica w pracy niezauważalna, ale do tej pory ta która robiłem miała talerze jednakowe, ta która kupiłem też ma jednakowe jeśli chodzi o średnice, to wolałem się upewnić, czy nie będzie jakoś,jak będzie mocno sucho  np oska podskakiwac, albo gorzej się kręcic. 

Edytowane przez daron64
Opublikowano

Wydaje mi się mało prawdopodobne aby 6245 z turbina miał 75 KM , to spory wzrost mocy w porównaniu do oryginału, o 25%, ciut za dużo jak na samo turbo bez głębszych modyfikacji silnika, czyli wałek, tłoki, chłodnica oleju itp. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v