Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
niestety ale tu w większości każdy chwali to co ma ponad wszystko choćby to było największe badziewie, zachowanie jak dzieci w piaskownicy, a jak napiszesz że badziewie to zjeść chcą.
  • Like 1
Opublikowano

Nie , ale jak ktoś piszę że tur z jarmarku jest the best bo w ursusie c 330 ze zjechaną pompą chodzi już tyle lat przy zwożeniu słomy to sorry.... Weź go w robotę przy sianokiszonce czy żwirze z ciągnikiem z normalną hydrauliką to pogadamy 

Opublikowano

Mój wolmet nie chodził z c330 i pompa też nie była zajechana, bo tonę na zimnym oleju dygnął. I jakoś sie nie rozleciał jedynie poprawiłem jedną wadę, kosztowało to jakieś 20zł i od tej pory było ok. Nic sie nie gięło nic nie pękało hydraulika też była szczelna więc czego więcej oczekiwac od produktu za 5tyś.

Ten tur na pewno przeżyje te ciągniki prędzej koło odleci czy przodek się złamie jak ten tur. Jest na tyle solidny.

Opublikowano

No a tak do znawców tematu . Te ładowacze Wol-Met to chyba są ok , czy raczej niezupełnie ?

Opublikowano

Poważnie ? A są jakieś z tańszych , a w miarę przyzwoite ? Hydro-spaw ktoś , coś?

Opublikowano
poważnie, tur ten pracuje u mnie miesiąc w roku, adaptacja tak pogieta że miałem to poprawiać ale to trzeba grzać a najlepiej nowe bo jak przegrzeje to pod pustym się będzie dalej gielo i lamalo, węże hydrauliczne to chyba że starych kondonow guma brana, poparciale jak by 50 lat miały, to samo złącza, najtańsza chinszczyzna po 3 odpieciach rozjebane, powłoka lakiernicza o ile to można powłoka nazwać to chyba litr śniezki za 15 zł na 10 litrów rozpuszczalnika, oczywiście malowane na rdzę, przechył ramki to chyba jakiś wykastrowany Janusz z jednym okiem projektował, bo zboża tym chujstwem nie weźmiesz do łyżki więcej jak 2 wiadra. Gdyby nie ta ebana susza to bym to z 60 zdjął i w uja do segrometu zawiozl na przetop, nikomu bym tego nie sprzedał bo by to ulepstwo i mnie jebal do końca świata i dłużej. To nie jest 2 tys warte, a co dopiero 5. ale tak to jest jak się kupuje na opinie z internetu a samemu nie obejrzy dobrze.
Opublikowano
1 godzinę temu, pawel885 napisał:

Zetorek a Ty masz prasę raptem miesiąc i myślisz że wszystkie rozumy pozjadałeś.... Kumpel kiedyś  brał nowe i kitował przez sezon ile się da i po 4tys bel zębatki były zjechane a idzie tam grubszy łańcuch niż u mnie.... Sąsiad ma ursusa - czyli warfamę, młodszą od mojej 3-4 lata, robi 800 bel rocznie, przekładnie zmieniał, pręty co rusz krzywe

jak chcecie dobrą polską prasę to kupcie se famarolke

Opublikowano
5 minut temu, Uziu92 napisał:

poważnie, tur ten pracuje u mnie miesiąc w roku, adaptacja tak pogieta że miałem to poprawiać ale to trzeba grzać a najlepiej nowe bo jak przegrzeje to pod pustym się będzie dalej gielo i lamalo, węże hydrauliczne to chyba że starych kondonow guma brana, poparciale jak by 50 lat miały, to samo złącza, najtańsza chinszczyzna po 3 odpieciach rozjebane, powłoka lakiernicza o ile to można powłoka nazwać to chyba litr śniezki za 15 zł na 10 litrów rozpuszczalnika, oczywiście malowane na rdzę, przechył ramki to chyba jakiś wykastrowany Janusz z jednym okiem projektował, bo zboża tym chujstwem nie weźmiesz do łyżki więcej jak 2 wiadra. Gdyby nie ta ebana susza to bym to z 60 zdjął i w uja do segrometu zawiozl na przetop, nikomu bym tego nie sprzedał bo by to ulepstwo i mnie jebal do końca świata i dłużej. To nie jest 2 tys warte, a co dopiero 5. ale tak to jest jak się kupuje na opinie z internetu a samemu nie obejrzy dobrze.

Ja tam mam z Wolmetu z dobre 4 lata i nie mogę zbytnio  narzekać. Żeby nie było , że tylko stoi i nic nie robi bo prócz zimy to praktycznie ciągle w ruchu- słoma, ziemia, beton i przede wszystkim obornik. Jedyne na co mogę narzekać to jakoś gum od  przewodów ale da się jakoś żyć

Opublikowano

Jak bym prasą robił tyle balotów co piszecie to by była zagraniczna nowa. A że mam parę ha słomy do zbelowania to nawet dla warfamy są to wakacje. 5 dni robi i 365dni w garażu stoi po umyciu wygląda jak nowa.

Co do tura to u mnie nic takiego się nie działo a mamy z tego samego roku co Uziu. Jedynie jedne pręty wzmocniłem i to wszystko. Może dlatego, że te pręty mu się pogieły i położył na to lachę to pogięła się cała adaptacja.

Węże u mnie wyglądały tak samo jak w czasie kupna więc ok.

Lakier też bez zastrzeżeń nie była to samochodówka, ale nie odpadał ani rdzy też nie było.

rozdzielacze i złączki z dolnej półki jak to w tanim ładowaczy, ale sporo się napracował i zero przecieków.

Więc bez przesady. Wielu ludzi to użytkuje i jakoś to chodzi a u Ciebie się rozlatywało. Jak by na nim była naklejka MF czy cos z zachodu to byś chwalił chocby było pospawane.

Opublikowano

też mam z wolmetu tura szału nie ma ale moze być :D

Mam na 330 3 sek założony już ze dwa lata . Wczoraj balota słomy wiozłem odrazu podniesiony na 2 m to patrzę a tur z ramką się buja tylko na boki . Dużo u mnie robi w zimie co 3 dni balota słomy , czasem siana i z pola może z 20 balotów na rok . A ostatnio rozładowywałem sianokiszonkę z przyczepy to daje radę tylko pompa w 330 ledwo dawała radę . No i w okresie oborowym co miesiąc wywalam 330 z turem + krokodyl od 10 szt obornik fest zbity , to ma robotę , żeby nie 400 kg obciążnia na belkach w 330 to tył podnosi a wyrwać też nie idzie gnoju. 

O ile tur i mocowanie proste to te dwa pręty podporowe co idą  z ukosa są odwalone krzywo pomierzone i jeden lekko nagiął ramkę , druga sprawa one robią za amortyzację pod obciążeniem się delikatnie wyginają i sprężynują może to taki patent xD

Dość ciężko się go podczepia , trochę trzeba podopychać ramię tura żeby weszzedł w ramkę 

Opublikowano

A ile mam robić? żniwa dłużej nie trwają słoma szybko idzie.

365 dni w roku jest garażowana. Jeśli już Ty taki dokładny to 360 dni w garażu, 5 dni na polu i 365 nocy w garażu teraz kapujesz czy jeszcze to dla Ciebie za trudne.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v