Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Co to jest 200tys na dobre auto, z zachodu przyjeżdżają co mają po 450 i jeszcze idą jako igły z przebiegiem 150tyś.

Nie no pewnie każdy kto ma auto w pl to jedzie na przegląd z drugim licznikiem haha.do tego jak auto było w leasingu to jeszcze lepiej bo było serwisowane i są na to papiery.

A teraz leasing to nie znaczy, że auto musi być wyjechane. teraz każdy kto jeździ czy nie jeździ ma auto na firmę.

też kupiłem auto 5 letnie z przebiegiem 200tyś w tej chwili 3 rok u mnie sprawuje się rewelacyjnie a co najlepsze było tańsze i w dużo lepszym stanie jak sprowadzone z przebiegiem 100tyś.

Auto garażowane non stop zadbane i jak jade na przegląd to wypada prawię jak nowe auto.

Opublikowano (edytowane)

Nie musisz mieć 2 liczników , licznik cofasz przed każdym przeglądem czego tu nie rozumiesz ? robisz rocznie 20 30 tysi i cofasz na 6 tysi .

Edytowane przez leonardo111
Opublikowano

oj czesio bys sie zdziwił ile aut w leasingu ma cofane liczniki przed przeglądem  w serwisie czy tez badaniem technicznym  baaardzo duzo :D

ja tam znowu wole auto starsze lepiej wypasione i małym przebiegiem (vectra c 14 lat i 145 tys km a zjechała do nas jak miała 115 tys) :P

Opublikowano

Zgadza się wiem nawet dwa Fendty które na licznikach mają 7 tyś godzin a w rzeczywistości 17 i sam serwis cofał za dodatkową opłatą xD

Czesio mało jeszcze wiesz... Z licznikiem napisałem że znajomy tak robi, zaś inwestuję 100zl i ci od korekty liczników zrobią ile będę chciał... xD

Moje zabytki też można podziwiać w galerii mojej i brata... Staram się z reguły kupować też maszyny w oryginalnej powłoce lakierniczej. A co do wtop, kumpel mało razy zliczył? Ares z turem, piękny ciągnik z wyglądu. Walka z przednim napędem bo włączyć się nie chce... Jak miał się włączyć jak trybów brakowało... Case miał przyjechać z kompletem obciążników, na nowych oponach przednich ogólnie igła, oprócz tego że obciążników i zaczepów nie było to silnik klasyfikował się do remontu... Wiec wszystko zależy jak się trafi..  ja np na nówkę mega źle trafiłem...

Opublikowano

Kolego luke nie narzekaj na nowe bo zależy co kupujesz. Jak kupisz ciagnik Budzetowy to nie oczekuj cudów, wiadomo że to sie bedzie sypać Pamietam ile ludzi na programach unijnych sie wzbogacilo zmieniajac park maszynowy z ciągnikami DEERA co nabór po 5ciu latach z zyskiem... Ale wszystko do pewnego momentu. Za Jakość cagników trzeba placic przed zakupem i po...

ps. Kończe projekt z4011 i czekam na tę szesśćdziesuntke 4x4 z turem w normalnych pieniądzach :P

Opublikowano

spokojnie wiem sporo nie tylko ty jesteś taki spec haha

tylko ja z handlarzami nie handluje może dlatego kupuję dobre pojazdy? Są skrajności, ale nie każdy pojazd to złom i mają trochę wiedzy spokojnie da się to ocenić.

Jak ktoś szuka najtańsze jakie jest i oczekuje, ze będzie to igła to może się zdźiwić.

No to na to by wychodziło, że moje 3p lepsze bo i starsze i  droższexDxD

Zainteresowanie tym ciągnikiem przerosło moje oczekiwania, tylko nie wiem czy nadal chcę go jeszcze sprzedać, bo trochę się plany zmieniają.

Opublikowano
29 minut temu, czesio200 napisał:

To podchodzi pod fanatyzm i ciemnotę a nie pod to że drogi bo super ^_^ jak by zetory wychodziły z perkinsami to po 80tys by chodziły

W Masseyu walnął mi napęd obrotomierza - na moje nieszczęście w pierwszym lepszym sklepie pasował od ursusa 4514 - od tamtej pory wymiana co 2 lata, pompka zasilająca to samo 

Opublikowano

Ja kupiłem w zimie starego claasa mercatora bez kabiny. Dwa miesiące w nim dłubałem, ale na polu cały dzień siedzę i koszę na siedząco na fotelu. A nie na stojąco jak w bizonie czy w fortschrittach . Cieknie olej z silnika w jednym miejscu i jest to ma razie nie do ruszenia aż skończę żniwa ale poza tym lejesz paliwo, smarujesz i ma cały dzień w pole. Na drugi rok trzeba pomyśleć o kabinie dla własnej wygody. 

Co do silnika 3p to wiele osób wytrwale broniło starego 4 cylindrowa dopóki nie przyszło im pojeździć 3p w pracach w polu. Pomijam orkę ale w pozostałych pracach pod względem głośności i zużycia paliwa jest jednak lepszy, zwłaszcza jak się go nie katuje do samej podłogi. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, czesio200 napisał:

spokojnie wiem sporo nie tylko ty jesteś taki spec haha

tylko ja z handlarzami nie handluje może dlatego kupuję dobre pojazdy? Są skrajności, ale nie każdy pojazd to złom i mają trochę wiedzy spokojnie da się to ocenić.

Jak ktoś szuka najtańsze jakie jest i oczekuje, ze będzie to igła to może się zdźiwić.

Nie jestem specem ale trochę życia i ludzi poznałem, taki zawód... Kilka razy byłem świadkiem jak serwis zabierał prawie nowego JD z pola czy z nowym kombajnem Claasa rady nie mogli dać. 

Ale ja nie mówię o handlarzach tylko przeciętnym Kowalskim który wziął auto w leasing i robi 70 tyś km rocznie... Myślisz że ja bym tak nie robił jeżeli miałbym nowe auto? Ci od Fendtow też nie są handlarzami...

Swoje auta kupiłem znacznie poniżej średniej krajowej, Dustera o około 15 tyś zł mniej niż wówczas chodziły, Scenica też tanio udało mi się wyrwać i w skrócie nacialem się na jednym aucie, co skutkowało tym że je sprzedałem jeszcze z zyskiem...

Co do starych już pawel napisał. Starsze modele są znacznie lepiej wykonane i ewentualnie nie trzeba wzywać serwisów z komputerami żeby je naprawić.

3 godziny temu, rafi1999 napisał:

Kolego luke nie narzekaj na nowe bo zależy co kupujesz. Jak kupisz ciagnik Budzetowy to nie oczekuj cudów, wiadomo że to sie bedzie sypać Pamietam ile ludzi na programach unijnych sie wzbogacilo zmieniajac park maszynowy z ciągnikami DEERA co nabór po 5ciu latach z zyskiem... Ale wszystko do pewnego momentu. Za Jakość cagników trzeba placic przed zakupem i po...

ps. Kończe projekt z4011 i czekam na tę szesśćdziesuntke 4x4 z turem w normalnych pieniądzach :P

Rafi wiesz kim jestem i wiesz ile jeżdżę po terenie ;) byś się zdziwił jakie ludzie mają opinie o nowych ciągnikach... I zobaczysz ile zaraz ich będzie w ogłoszeniach. 

Fakt jest taki że pracując wcześniej tam gdzie pracując inny teren a było to 10 lat temu Ci co pobrali JD mechaniczne bardzo je chwalili, teraz? Napakowane ekobzdur itd. Nawet w Belarusach...

Odezwij się do mnie na PW w sprawie tego Zetora

Edytowane przez Luke16
Opublikowano
18 godzin temu, pawel885 napisał:

Jak ktoś jeździł całe życie polonezem to uważał że to niezły samochód, ale jak ktoś jeździł audi 80 i wsiadł w poloneza to po 100km klął jak by glob okrążył.... 

to jak moi rodzice z poloneza w alfe 159 się przesiedli;) od 10 lat poldek za garażem stoi:P.

Opublikowano
11 godzin temu, quxfrix napisał:

Luke16 a jak myślisz czy 24tyś jest dobrą ceną za tego case? 

Moim zdaniem warto szukać czegość 4x4 jako główny ciągnik.

Jak Ci zależy na tym case to ugadaj się z tym chłopem że wpadniesz zobaczyć jak pracuje w polu, wtedy bedzię wiadomo czy będzie sie jeszcze bardziej pocił.

Opublikowano

Nie ma sprzętu w dobrym stanie za grosze. Wyciek oleju to nie koniec świata, poszperać po necie jaki koszt ewentualnej naprawy. Jak skrzynia chodzi ok i silnik jeszcze w miarę to nad czym się zastanawiać? Pierdoły da radę ogarnąć jak ktoś nie ma 2 lewych rąk. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v